Šta je novo?

OC na 7AJA2

• Začetnik teme Začetnik teme jaksa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

jaksa

da se mene pita, sve na robiju
Moderator
Učlanjen(a)
04.06.2002
Poena
985
Da li je neko probao da menja mnozilac na otlkjucanom duronu/athlonu na Chaintech 7AJA2 i sta je izvlacio kao max na doticnoj ploci?

Naime, ploca ima i dip-switchewe i opcije u biosu za promenu mnozioca i brzine magistrale, pa mi nije bas najjasnije sta su s tim hteli.

Hvala

:wave;

Koliko se secam to i nije najsrecnije resenje za oc, prilicno je problematicna.

Morgan 1000@1200 radi savrseno stabilno bez dizanja voltaze, al mi se nesto ne svidja brzina magistrale od 120/40 MHz, a moj morgan za 124/31 ni da cuje.
Na default vrednostima je sve savrseno stabilno, takoda nikada sa tim plocama nisam imao problema.
Probao sam sa spajanjem L1 kontakata i podesavanju frekvencije u biosu pa na dip-switchevima (na duronu 750), al ploca ga uvek prepoznaje na default frekvenciji.

type; vasa iskustva sa 7AJA2

jaksa je napisao(la):
Morgan 1000@1200 radi savrseno stabilno bez dizanja voltaze, al mi se nesto ne svidja brzina magistrale od 120/40 MHz, a moj morgan za 124/31 ni da cuje.
Na default vrednostima je sve savrseno stabilno, takoda nikada sa tim plocama nisam imao problema.
Probao sam sa spajanjem L1 kontakata i podesavanju frekvencije u biosu pa na dip-switchevima (na duronu 750), al ploca ga uvek prepoznaje na default frekvenciji.

type; vasa iskustva sa 7AJA2

O toj ploči se mnogo pisalo, koristi search...
To što neće da mu menja multiplikator, to je do loše serije. Zapravo sve je u tome na koji primerak naletiš. Ja sam imao primerak Duron 650@1008(6.5X155) na toj ploči a imao sam i "zaključanu" ploču...

Ja sam Thundera 900 digao na 1066 samo sa DIP-switchevima. Prve serije ploce, kao sto vec neko rece, su imale switcheve koji nisu radili. Magistralu nisam zeleo da diram - princip...
Da li se ovo moze resiti update-om BIOS-a, ne znam. Al` ne kosta nista da se proba...

starije serije su imale neke bugove koji se nisu dali ispraviti ni sa novim bios (po mom misljenju - u nasu zemlju je usla poprilicna kolicina test ploca koje su "nekako" dosle u prodaju???)
koliko znam novije ploce sasvim ok idu na kolko hoces

AJA ponovo!

Vec je bilo silne price o AJA2...Ja je koristim vec 10 meseci i prezadovoljan sam...sve procesore koje sam probao vozi na 160FSB sa dobrom memorijom,ja trenutno drzim fsb na 155 sa preklokovanim duronom!Moguce su sve varijante sa otkljucanim mnoziocem,multiplikator se namesti preko DIP swicheva.

Sve lepo radi, postavio sam morgana na 9*133 na default voltazi sto mi je sasvim dovoljno. Hvala svima! cheers

FSB

Ako si zadovoljan sa fsb133 ok, ja sam odavno zabornik teze da je najbolji overclock sa sto visim FSB,dakle sto manji mnozilac 😀
Probaj da smanjis mnozilac a dignes fsb.naravno to zavisi od ostalih komponenti (pre svega memorije) ubodenih u plocu!

Nazad
Vrh Dno