Maverick78
Slavan
- Učlanjen(a)
- 12.02.2007
- Poena
- 319
Skoro sam pazario C2D e7200,Asus P5Q Pro plocu i na nju ubo module koje sam vec imao,2x2Gb Kingston KVR ddr2 800. Overklokovao sam proc na 3.6 ghz, znaci FSB je na 380 i sad u biosu mi stoje ponudjene 761 i nakon toga 912mhz frekvencije za memoriju. Za pocetak sam stavio memoriju na 761 i ostavio def voltazu na 1.8v i sve radi stabilno vec par dana,testirano par sati u orthosu,igrama i sve radi ok. Eh sad,probao sam memoriju i na 912mhz,voltazu sam stavio na 1.9v i orthos mi je radio nesto vise od 2 sata. Nakon toga sam prekinuo orthos i ukljucio malo Grid. nakon pola sata igre sam dobio BSOD.... predpostavljam da memorija zeza.
Sad me interesuje ako mi neko strucniji moze odgovoriti, da li sam stavio dovoljnu voltazu za memoriju? mozda joj treba jos i ako treba do koliko da idem da bi ona radila na 912mhz? Mozda 2.0v? Ili da ostavim ovako na 761mhz? koliko ustvari gubim ako memorija radi na nesto manjoj frekvenciji od njene default-ne?
Sad me interesuje ako mi neko strucniji moze odgovoriti, da li sam stavio dovoljnu voltazu za memoriju? mozda joj treba jos i ako treba do koliko da idem da bi ona radila na 912mhz? Mozda 2.0v? Ili da ostavim ovako na 761mhz? koliko ustvari gubim ako memorija radi na nesto manjoj frekvenciji od njene default-ne?