Šta je novo?

OC Kingston KVR 800mhz ddr2 2GB?

Maverick78

Slavan
Učlanjen(a)
12.02.2007
Poena
319
Skoro sam pazario C2D e7200,Asus P5Q Pro plocu i na nju ubo module koje sam vec imao,2x2Gb Kingston KVR ddr2 800. Overklokovao sam proc na 3.6 ghz, znaci FSB je na 380 i sad u biosu mi stoje ponudjene 761 i nakon toga 912mhz frekvencije za memoriju. Za pocetak sam stavio memoriju na 761 i ostavio def voltazu na 1.8v i sve radi stabilno vec par dana,testirano par sati u orthosu,igrama i sve radi ok. Eh sad,probao sam memoriju i na 912mhz,voltazu sam stavio na 1.9v i orthos mi je radio nesto vise od 2 sata. Nakon toga sam prekinuo orthos i ukljucio malo Grid. nakon pola sata igre sam dobio BSOD.... predpostavljam da memorija zeza.
Sad me interesuje ako mi neko strucniji moze odgovoriti, da li sam stavio dovoljnu voltazu za memoriju? mozda joj treba jos i ako treba do koliko da idem da bi ona radila na 912mhz? Mozda 2.0v? Ili da ostavim ovako na 761mhz? koliko ustvari gubim ako memorija radi na nesto manjoj frekvenciji od njene default-ne?

Stavi na 2v i u orthosu namesti prioritet 9,pa tek onda testiraj i javi se sta je dalje bilo.
Bitne su ti i latencije memorije. Sto su zategnutije, to memorija moze manje da se klokne i obrnuto.

Znaci najvjerovatnije joj treba jos malo struje... onda cu pokusati sa 2v. Orthos mi je i tada bio na priority 9 i sve proslo bez problema nesto vise od 2 sata,a u igri je puklo nakon pola sata...
i da, da napomenem,kad je na 760mhz onda su mi latencije 5-5-5-15 i radi ok,a defaultne latencije su 5-5-5-18. Dok sam testirao na 912mhz,latencije su bile 5-5-5-18.
jos me interesuje ono na kraju pitanje? koliko relano gubim ako memorija radi na nesto nizoj frekvenciji od def? recimo u mom slucaju na 760? vjerujem da bi bilo bolje da radi na 912,ali ako ne bude moglo,da li je ok i ovo ovako na 760?

Za tu memoriju slobodno mozes traziti limite do 2.1, da nekazem 2.2V Nisi naveo koje čipove imaš na njima, ali moji KVR667 elpida i promos idu na 915 pri 2.1 i 5-5-5-15 bez ikakvih problema (sigurno moze i vise ali nisam se igrao sa time jel mi vise i netreba). Recimo misko i jos par ljudi su terali na 2.2 preko 1000mhz svojevremeno :wave: A sto se razlike u performansama tiče, bar u igrama ona je zanemarljivo mala, tako da nelupas glavu i ako nece preko tih 7xxmhz :wave:

Poslednja izmena:
va_milos i Proday,hvala vam na odgovorima :)
Taj mi je info trebao,znaci razlika u igrama je zanemarljivo mala izmedju 760 i 912 :) onda zasad ne bih nista dirao,posto je ovako komp stabilan,a u sustini najzahtjevnije sto se pokrene na njemu su igre :p Ipak posle overkloka memorije,trebalo bi testirati par sati,a sad mi se to nesto neda,pa cu da probam drugi dan :) bitno mi je da mi proc radi stabilno na 3.6ghz.
Btw. elpida su cipovi na ovom kingstonu. u svakom slucaju kad budem probao,ici cu na 2 do 2.1v sa 5-5-5-18 latencijama,tako da mislim da bi i to trebalo da izguram :)
hvala vam na pomoci! :)

Bas to 2.0V 5-5-5-15(18) i Orthos Blend test nekoliko sati. Mozda je jos bolje da memoriju testiras sa memtest86 ili Goldmemory, a jos bolje sa oba. Manje ce da traje i dovoljno je pouzdano...

Vrh Dno