Šta je novo?

oc iz windowsa

• Začetnik teme Začetnik teme dzzel@
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dzzel@

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
19
prevahodno za vlasnike mašina koje nemaju veliku mogućnost oc iz biosa. Kako bar malo overklokovati procesor? Pošto imam takvu mašinu preneću vam deo moga iskustva.
1.CpuCool- svi znamo da je to odličan program za softversko hlađenje procesora. Međutim on ima deo za oc fsb i pci. Podržava veliki broj ploča pa ga je moguće lako probati. Po metodi pokušaj promašaj ili pogodak lako je podići fsb. Na netu sam naišao na podatak, da je na ploči pcchips m810 (koju većina posetioca ovog foruma pljuje ali je to u rukama znalca i kad se podesi odlična ploča) podignut fsb na 150 mhz. Korišćen je CpuCool
2.CpuFsb to je CpuCool bez dela za hlađenje procesora. Ovaj program podržava veliki broj ploča odnosno njihovih klok generatora. Uz podešavanje kloka fsb pci ovde je moguće podesiti i klok memorije. Moj favorit.
3.WinFast SpeedGear za Leadtekove ploče sa sis 735 čipsetom. Za iznenada popularne i jeftine sis sisteme. Podiže se fsb ali nevolja je u tome što se proporcionalno diže i pci.
4. SoftFsb program čuvenog H Ode. Na žalost program je iz 1999. godine i podržava samo starije ploče. Na netu ima i plugin-ova za nove ploče sa via čipsetovima. Moguće je i ručno podesiti program ali to je za velike hardverske znalce klok generatora. Podiže se samo fsb.
5.Fuzzy Logic III za manji broj MSI ploča. Ima izvanredno dizajniran interfejs pa ako imate MSI ploču probajte. Kod mene nije hteo da radi jer nemam MSI ploču.
6.CpuBoost program nisam isprobao jer podržava samo Realtek klok generatore.
I šta reći na kraju. Treba probati.

Da da, necu da se hvalim, ali uspelo mi je to (150MHz sa M810) 🙂). Videcu sta cu uspeti da uradim sa M830 i Morgan 1GHz. Ako nekoga zanima neka mi se javi, ili pogleda na Lottery BBS-u.

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno