Šta je novo?

OC Gigabyte 945PL

AthlonXP

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2002
Poena
620
Plocha Gigabyte
Procesor Pentim D 820
2xKingstone 1GB C4 DDR2
Kuciste Chieftec 360W

Problem nastaje kada "dignem" magistralu na 215 mhz deshava se neshto jako chudno. posle "Save and Exit" u Bios-u. mashina kao krene da se pali i nakon 2 sekunde se skroz ugasi. Kada ponovo pritisnem taster za "paljenje" mashina se kao uplali i opet nakon 2 sekunde se ugasi. kada sachekam jedno 2 min i pritisnem paljenje mashina se najnormalnije podigne sa nameshtanjima koje sam zadao u Biosu. Start+Restart ponovo gasi mashinu i opet moram da chekam da bi se upalio komp. Inache nisam proveravao da li mashina radi stabilno kada se podigne sa novim klokom. inache 215 mhz pojachava procesor na 3GHZ (sa 2,8). Chuo sam da se ovaj procesor mnogo dobro klokuje. Shta se deshava ? Da li je kojim slichajem napajanje slabo? Pre ove mashine sam imao A64 koji se sasvim solidno klokovao na DFI plochi.

Shta da radim?

AthlonXP je napisao(la):
Plocha Gigabyte
Procesor Pentim D 820
2xKingstone 1GB C4 DDR2
Kuciste Chieftec 360W

Problem nastaje kada "dignem" magistralu na 215 mhz deshava se neshto jako chudno. posle "Save and Exit" u Bios-u. mashina kao krene da se pali i nakon 2 sekunde se skroz ugasi. Kada ponovo pritisnem taster za "paljenje" mashina se kao uplali i opet nakon 2 sekunde se ugasi. kada sachekam jedno 2 min i pritisnem paljenje mashina se najnormalnije podigne sa nameshtanjima koje sam zadao u Biosu. Start+Restart ponovo gasi mashinu i opet moram da chekam da bi se upalio komp. Inache nisam proveravao da li mashina radi stabilno kada se podigne sa novim klokom. inache 215 mhz pojachava procesor na 3GHZ (sa 2,8). Chuo sam da se ovaj procesor mnogo dobro klokuje. Shta se deshava ? Da li je kojim slichajem napajanje slabo? Pre ove mashine sam imao A64 koji se sasvim solidno klokovao na DFI plochi.

Shta da radim?
Pazi ovako,ako ti se posle setovanja magistrale i izlaska iz Biosa masina ugasi,nemoj da je diras sacekaj 3-4sec,sama ce da se upali i to se moze smatrati kao normalna pojava,mislim da imas i ovde na benchu nekog materijala vezanog o ovom cudnom problemu,ali i sama cinjenica da imas veilkog potrosaca dovodi do zakljucka da ti je napanje veoma slabo i trebao bi da razmisljas o skorijoj zameni istog.Kod nas se vec sad moze naci " dobro' LC Power EPS12V 560W napajanje po veoma povoljnoj ceni,to ti govorim jer nisam siguran da li ti ploca podrzava EPS.E sad sa tvojim napajanjem ja se ne bi usudio da uradim ni 2% overkloka jer serija D8XX spada u najvece intel potrosace,a ti sve to vozis sa veoma slabasnim napajanjem od 360W.Nadam se da sam ti pomogao😉

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno