Šta je novo?

OC from 1333 MHz to 1600 MHz Kingston Hyperx1600 (pomoc)

njikolaj

Čuven
Učlanjen(a)
21.11.2007
Poena
515
Moja oprema  
CPU & Cooler
i9 9900K + Noctua
Matična ploča
MSI Z390
RAM
Kingston 2x8 GB
GPU
EVGA RTX 3080 FTW3 Ultra Gaming
Storage
1 TB Samsung SSD + 4TB HDD
PSU
Seasonic 750W
Kućište
Fractal Design
Monitor
Dell
Miš & tastatura
Logitech
Laptop
Macbook Pro
Tablet
Ipad Pro
Mobilni telefon
iPhone 15 PM
Pristup internetu
  1. Optički internet
Znači radi se o kompu iz potpisa, i5 760, GA p55-ud3l i Kingston HyperX 1600.

Posto je osnovni bclk 133, a najveci mnozilac 10 za memoriju, ona radi na 1333 mhz.

E sad ja bi hteo da je poteram na 1600, da radi na svom osnovnom taktu. :)

Interesuje me, ukoliko podignem bclk na 160 (a to nosi sa sobom i qpi i uncore, pod pretpostavkom da bi cpu vratio na default vrednosti - to planiram za neko buduce vreme), da li je ovo dovoljno blagi oc da ne moram menjati voltažu (sem za memoriju, koju bi postavio na 1.65V). Ili je u ovom slucaju svakako potrebno podizati i qpi/vtt.

Uff, da li sam bio dovoljno jasan? :D

.

Znači radi se o kompu iz potpisa, i5 760, GA p55-ud3l i Kingston HyperX 1600.

Posto je osnovni bclk 133, a najveci mnozilac 10 za memoriju, ona radi na 1333 mhz.

E sad ja bi hteo da je poteram na 1600, da radi na svom osnovnom taktu. :)

Interesuje me, ukoliko podignem bclk na 160 (a to nosi sa sobom i qpi i uncore, pod pretpostavkom da bi cpu vratio na default vrednosti - to planiram za neko buduce vreme), da li je ovo dovoljno blagi oc da ne moram menjati voltažu (sem za memoriju, koju bi postavio na 1.65V). Ili je u ovom slucaju svakako potrebno podizati i qpi/vtt.

Uff, da li sam bio dovoljno jasan? :D

Pa podigni samo mnozilac memorije na veci, vidi neke latencije koje su ok tacnije njih i ne moras da diras,mislim da i napon neces morati da diras, ali nsita ne znas doke ne probas. Koliko sam te shvatio neces da oc proceosr vec samo memoriju? Onda samo memoriski multi dignes i kraj.:-devil-:

Ne ide dalje od 10x. Kad bi bilo 12x, bilo bi sve ok. Sve vishe razmisljam da uradim neki safe oc, bclk na 160, pa da ostavim i procesor da se overklokuje. :)

Nazad
Vrh Dno