Šta je novo?

OC E6750 Pomoc

NaZGuL

Slavan
Učlanjen(a)
23.02.2007
Poena
309
Posto nisam bas vest u tome treba mi pomoc!

1. Da li da ga oc u biosu ili preko EasyTune-a?
2. Sa proslom plocom (Asus p5k-e) mogoa sam da ga kloknem na 3.4 bez problema sa radnom temperaturom oko 30-40c , sad sa x38-ds4 ide samo do 3.2! Pa mi nije jasno jel to do ploce, do mog ne znanja ili nesto trece??
3. Kako da istestiram koliko mogu da ga oc najvise?
4. I jos jedna stvar, posto mi ram radi na 1066 posle oc-ovnja zakucalo je na 1333, stim sto radi na 1.8v a u specifikaciji memorije pise da moze da radi na 2,3. E sad da li bi nesto pomoglo ako bi podigao voltazu memorije, a i cpu-a?

Malo sam dosadan ali stvarno ne bi da se zezam sa ovim da ne zeznem nesto, skoro sam kupio komp i mnooogo ga platio...

Hvala

1. U biosu
2. Najverovatnije je neznanje u pitanju
3. Dizes malo po malo fsb i radis occt, ortos prime ili sta slicno po par sati i ako nezakuca stabilan je
4. E ovo mi nikako nije jasno kako si uspeo da dobijes 1333 vrednost za memoriju. Sve i da si stavio 1:2 odnos to je nemoguce, a na 666mhz fsb ti sigurno nije radio! Naravno da bi pomoglo da dignes voltazu cpu i memoriji, bez toga nema dobrog oc samo nemoj preterivati!!

Meni je E6750 isao na P5KC do 3.48 na default naponu i testiran je nekih 12h orthosa...

Sto se tice 4. tacke pri paljenju a i u EasyTune-u pise 1333. Pa onda na defaut-u radi na 1066 stvarno ne znam dal je to normalno ili nije ali tako je... A za 2. tacku jednostavno dignem fsb za jednu vrednos iznad tih 3.2 i nece da se ukljcu komp, a opisteno je radio sa Ausom, tako da moguce je da je moje neznanje ali opet nije to toliko komplikovano da ne znam toliko.
Hvala za ove odgovore

Ovako jednostavno nece da radi kad se se digne i za jedan iznad 400fsb (3,2) podigao sam i voltazu ali ne pomaze, jel ima neko ideju da nema neka fora sa otkljucavanjem CPU-a ili nesto tako??

Poslednja izmena:
Zamoli nekoga iz komsiluka ko je voljan da dodje i ispodesava ti to, nije bas tako sve jednostavno kako se cini!

Nazad
Vrh Dno