Šta je novo?

oc e6320

dragan76

Slavan
Učlanjen(a)
22.03.2007
Poena
320
oc sam proc e6320, asus p5b, kingston 2*1gb 667, procesor na 2.2Ghz (315*7) i memoriju na 800 Mhz. fino radi (malo vece temperature i do 65C ali o tome sam vec pitao u drugom delu foruma).
Desava se nesto cudno da kada restartujem komp preko windowsa (ne na dugme) on se ugasi na 2 sekunde pa se upali. Jel ovo normalno kada se oc komp? Kada nije oc onda se normalno restartuje - ugasi windows i pocne da butuje bez gasenja struje.

pozdrav,
dragan

pa nije normalno da se gasi prilikom retsarta!

Smanji MEMORY MULTIPLIER na 2 i stavi veci FSB,bar na 400 i radice ti memorija na 800 a procesor na 2800 shto mislim da ti je mnooogo bolje od ovga kako tebi sada stoji...

Moja ploca se tako restartuje i kada nista nije bilo OC-ovano i sada kada je CPU na 3.2 se isto ponasa, to je normalno ponasanje.

to ponasanje mene uzasava i desava mi se kada cpu oc preko 3.5 GHz, bas zbog toga drzim ga na 3.2GHz. Srce mi stane kada se to desi.

vezano za MEMORY MULTIPLIER: sta on ustvari znaci? znam da 965P chipsetovi imaju najmanji broj 2 dok kod nvidije 1.33...sta se desi kad stavis na 1.33 a sta na 2?
jel to kao FSB1600/2=DDR2 @800 kad kloknes masinu?

Poslednja izmena:
probao sam da dignem fsb na 350 medjutim isto se desava sa ovim cudnim restartom pri kom se komp gasi na 2 sekunde. cim vratim fsb na 280*7 on se restartuje normalno. sta li bi ovo moglo da bude? da li je mozda potrebno da neki od drugih parametara podesim na neku specificnu vrednost a ne na auto?
ja sam osim magistrale i memorije na 800mhz podesio samo voltazu cpu na 1.25, PCI Exp 110Mhz, sve ostalo je na auto.

dragan

Poslednja izmena:
Nemoj da te buni i brine to gasenje pri restartu, obicno se desava plocama sa starijim verzijama biosa ili kad preteras sa oc-om.

nesto me brine to gasenje jer tako bez problema moze da rikne ploca.

Flesni najnoviji bios i trebalo bi da bude sve ok.

Onda jos uvek nisu resili taj problem na p5b, kod mene na dlx tek sa 1004 |cini mi se| je prestalo to da mi se desava.

Poslednja izmena:
Sasvim normalna pojava kod ploca sa EFI Biosom:D :D :D !

oc sam proc e6320, asus p5b, kingston 2*1gb 667, procesor na 2.2Ghz (315*7) i memoriju na 800 Mhz. fino radi (malo vece temperature i do 65C ali o tome sam vec pitao u drugom delu foruma).
Desava se nesto cudno da kada restartujem komp preko windowsa (ne na dugme) on se ugasi na 2 sekunde pa se upali. Jel ovo normalno kada se oc komp? Kada nije oc onda se normalno restartuje - ugasi windows i pocne da butuje bez gasenja struje.

pozdrav,
dragan

da ti nisu hardovi u AHCI modu, ako jesu probaj da stavis u IDE

poz

jel to da vidim u biosu? u dev.manageru nema toga.
a oba HD su mi SATA.

To gasenje se normalno desava kod Gigabytove ploce kao provera komponenata pri samom OC-u, ali se ne desava pri svakom restartu. Desava se samo kad memorises novo podesavanje u Biosu. Mozda tvoja ploca pri OC-u stalno proverava.
Kao sto kaze mastercula mozda ce se resiti novijim biosom, kada izadje.

jel to da vidim u biosu? u dev.manageru nema toga.
a oba HD su mi SATA.

da u biosu,mada ti izgleda nisi to menjao,po defaultu je u IDE ...zapravo ja imam slican problem.Meni gasi hardove pri restartu kada je u AHCI modu,nebitno dal' je masina OC ili na default i to traje par sekundi,upali ih i krene boot normalno, u IDE modu sve normalno
...imam vise hardova u toj masini 2 su sata2 a ostali su sata1 instaliran je regularno AHCI ICH8R driver sa floppy-ja na drugom win-u

Vrh Dno