Šta je novo?

OC celerona

bgillegal

Čuven
Učlanjen(a)
14.08.2003
Poena
620
O/C Celerona, ko i koliko?

Vidim da se dosta ljudi igralo i przilo...svasta po kompu... i hvala bogu nisam jedan od tih (pozdrav Vocku 🙂 ) i zanimaju me nekoliko stvarcica. Znam da nije makina za OC ali bih bas voleo da probam... Imam Celerona 4 2.0GHz i asus p4pe-x, vec sam postovao a lik mi rece radi to to to i to...kad ja nisam glup izvalim da bi mi 3 puta bio sprzen proc da sam tako nesto namestio prica mi o nekim voltazama od 1.8 a ja se setih tomshardwareovog filmica gde je sa onih 5 giga drzao na tom naponu 🙂 ii ja samo hocu da cujem tj vidim ko je slican hardwer na koliko klokovao?!?! :type: :wall: :type: :wall: :cigar:

Poslednja izmena od urednika:
P4 Celeron na 2.0 i Abit BH7 sam digao na 3.4 Ghz i instalirao windows i sve ostale potrebstine, ali imao sam 3 ili 4 komada istih masina, od toga je samo jedna mogla da ide toliko ostale na otprilike 3.0 Ghz. Sve zavisi od procesora, a napon je bio 1.6V probao sam i na vecem ali nisam nista dobio.

znaci ja sa njegovim stock kulerom koji je u original pakovanju mogu opusteno bez razmisljanja da teram do 2.4?

posto mnozilac je zakljucan na 20 fsb je 100 dignem fsb na 120 i nista vise ne diram i radi ce fino... po tvojoj prici//?

pa probaj, neces nista pokvariti, kamoli sprziti. Naravno ako znas kako. Ako ne znas, onda nemoj !

ma znam radio sam...kao sto rekoh drzao sam ga jedno vreme na 2100 ali nikakva razlika. malo je skocila temp. za nekih 2-3 stepena sto mu nije smetalo ali je bios izvalio i sad mi stalno govori da je proc bio OC tj stavlja mi * pored imena proc-a!

evo sad sam se usudio i stavio na 2200 🙂 uspeh.
i sad se razlika bogami vidi! u si soft sandri 2004 sp1 dobijam sledece rezultate
2000mhz 12373 it/s, 15520it/s 5035 MIPS, 1490-2688 MFLOPS
2200mhz 13600it/s 17084 it/s 5616MIPS, 1604-2955MFLOPS

ke ?! sta su 12373 it/s ??? Koji je test u sandri ?!

prvi je onaj aritmetichki drugi je multi media ili obrnuto!?

netjesh neshto mnogo postitji klokovanjem kelerabe.
Drug ima isti taj i drzi ga na 3 giga (50% o/c) i nije mnogo dobio na performansama.
Takodje se slazem da ne'sh dizanjem voltaze ditj drastichno klok.

ma ni ne treba mi nista bolje! meni on radii cuper za moje potrebe tj za sada dok sve to kupujem od para roditelja..ali kad ja krenem da stichem svoj novac. tu ce doci mnogo bolja zverka!

to radi samo kod celeron1 procesora, 333 mhz je moglo da se klokuje na 500 sa dobrim kulerom, ali znam da igranje sa naponom ne valja, mozes da pokusas malo da podignes ali previse ne.

ma dizao ja fsb na 120 i onda se zbaguje zvucna i nece da radi! 🙂 strasno. Na 2200 lepo shljaka ali sta mi je 200 mhz-a 🙂

bgillegal je napisao(la):
ma dizao ja fsb na 120 i onda se zbaguje zvucna i nece da radi! 🙂 strasno. Na 2200 lepo shljaka ali sta mi je 200 mhz-a 🙂

Moras da spustis PCI klok na 33 MHz, sa da ti je vec preko 35 MHz-a i zbog toga ti ne radi zvucna. Prodzaraj malo bios ako ima opciju da setujes da ti PCI bude na 33 fixiran :smash:

e da, gde se fiksira PCI clock, posto ja imam istih problema sa integrisanim zvukom na i815 chipsetu i celeronu 1.2 (12x100)

Nazad
Vrh Dno