Šta je novo?

OC Athlon -Thunderbird

misterno

Čuven
Učlanjen(a)
01.04.2003
Poena
619
Default je fsb 100 i interesuje me, da li mora svaki Thunderbird da radi na fsb 166, naravno
sa smanjenim mnoziocem?

Poslednja izmena:
Svaka tebi cast ako uopste proradi na FSB 166 sa bilo kojim mnoziocem stabilno.A odgovor bio otprilike bio
(FSB * MULTIPLIER = INT. FREQ) da interna frekvencija ostane skoro nepromenjena, tako ces najvise uspeti da
napumpas FSB i najvise dobijes na brzini ,redukovanje mnozioca dodje ko kompenzacija.A jel si siguran da je taj CPU otkljucan?.Jel imas plocu(cipset) i RAM koji mogu da rade na 166?

jok, stavljam procesor na 166 a imam ddr266 i kt133 sa nacrtanom brojkom 166 u biosu, cemu takva pitanja? To svi znaju ovde.
Ne znam da li moze svaki thundrebird na 166 jer mnozioc menjam rucno na procesoru pa nisam siguran da li sam ga namestio dobro. Hocu da ga stavim na 166 pa pitam da se ne mucim uzalud. Mada bolje je pitanje da li radi Thunderbird sa mnoziocem 6.0 ili 5.5, jer se meni ne pali na 6x100.
Default je 8.5x100, trenutno postavljen na 7x133

dajte neke konkretne odgovore

Poslednja izmena:
T-bird 850 i nije poznat kao neki dobar overclocker .....
Jeftinije izadje da ga prodas, kupis T-Bred B 1700+.
Fakticki dodajes 20-30 eura i eto procesora za 166MHz FSB.
Mislim da je za T-Bird 850 - 166MHz ipak misaona imenica.....
Ustedeces sebi vreme a potrosices malo para ako nadjes neki XP

Pozdrav

Poslednja izmena:
pa i nije, nece preko 980 kako god mu namestim i mnozioc i fsb. Mislio sam malo da ubrzam sistem da dignem fsb sa 133 na 166, ali nista od toga do nabavke Xp-a gubljenje je vremena, slazem se

pozdrav.

Nazad
Vrh Dno