Šta je novo?

OC Asus P5K i E6550.Problem!

-j1ggy-

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2007
Poena
365
Kao sto naslov kaze imam problem sa OC proc i memare.Vec jedno mesec dana drzim FSB na 429mhz sto mi daje 3.0ghz frekvenciju procesora.E sad,hteo ja da probam FSb na 500mhz a vidim gde mi je granica,kad ono nece da se upali.
OK,reko,FSB wall.Spustim ga ja na 429mhz,kad ono,cvrc,nece da udje u windows.
Odem ja u BIOS,kad tamo nema ni jednog sata uredjaja!:zgran:
Vratim sve na auto,radi sasvim normalno.Udje u win itd.
Odem ja opet u bios,nista od podesavanja ne diram(sve AUTO),samo FSB dignem za 1mhz sa default 333mhz na 334mhz,i opet nece da udje u win!?!:mad:
Nemam pojma o cemu se radi!!:S:

i ne zaboravi da zakljucas PCI na 33mhz i PCIx na 100mhz.
zbok toga ti nisu radili SATA uredjaji,
a moguce i ostale komponente koje imas na PCI-u.

Totalno sam zaboravio da PCI-E mora da bude na 100mhz!!:lupko:
Problem resen!!Thanks:wave:

Imao sam isti probs sa P5K plocom, s tim sto je meni 500fsb radio iz 1ve. Postupak ti je otprilike sledeci: po ulasku u BIOS iskljuci sve moguce opcije za SpreadSpectrum, zakljucaj pci/pcie na 33/100, sljepi fsb na 500 i memorijski strap na 1000 jer je to najnizi pri tom fsbu ali ce ti trebati memara koja radi na 1000mhz, ***. Struju cpua zakljucaj na 1.4v, memaru na 2.3v i podigni redom voltaze za po 1 podeok od najnizeg... Iskljuci C1E, Thermal monitor, Intel Speed step, VT, ...
Sve ovo gore navedebo radis iskljucivo na TVOJU ODGOVORNOST!!!

P.S. Kada ti se sje.. BIOS izvadi bateriju, premesti CMOS jumper u clean poziciju i izvuci kabl od PSUa i sacekaj 10tak min... Posle vrati jumper pa bateriju pa kabl i uzivaj. Meni se desavalo da pobrljavi BIOS iako obavezno zakljucavam pci/pcie magidtrale i kada se resetuje ne vidi ni 1 sata ni ata uredjaj... Sto je najgore od svega, to se desava posle nekog vremena koriscenja na 500fsb. Radi tako par nedelja pa posasavi...

pozz

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno