Šta je novo?

OC ASUS graficke

• Začetnik teme Začetnik teme ebe
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ebe

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2002
Poena
619
Imam ASUS v9180 Video Suit graficku karticu zasnovanu na nVidia MX440 chipu. Pokusavao sam da je overclockujem pa sam dobio malo zbunjujuce rezultate: Za OC sam koristio program koji sam dobio uz karticu (ASUS Smart Doctor & Tweak Utility). Default taktovi su: engine 305MHz i memory 570 MHz. Postepeno sam povecavao taktove sve dok nisam dogurao do maksimuma za engine od 365MHz i memoriju 702MHz. Sa ovim setovanjima kartica pod windowsom radi besprekorno, ali se u igricama pojavljuju brlje. Te brlje nisu problem. Nestanu cim setovanja popustim za koji megaherc. Pa cemu onda ovolika prica? Buni me to sto se temperature GPU i memorije ne menjaju bez obzira na clock. Na GPU stoji fabricki hladnjak sa fan-om, a memorije nemaju hladjenje. Zaboravio sam da kazem da su svi naponi na default. Znaci li to da bih sa nekim drugim programom postigao vise? Sa kojim?

Koko mislis ne menja se temperatura?
To sto brljavi po igricama znaci da si preterao sa OC-om (memorije).
Ne verujem da ces sa drugim programom postici vise, ali probaj PowerStrip...

...ili Riva Tuner..ali se slazem da je to maximum, cim su se pojavili artefakti

cheers

SuperStarr je napisao(la):
Koko mislis ne menja se temperatura?

Razlika u temperaturi kada kartica radi na default taktu i na maksimumu je 1-2 stepena bez obzira kako je mucim. To me najvise i buni. Ocitavanje je najverovatnije tacno jer metoda pipanja takodje daje iste rezultate, tj. hladjak je na dodir hladan bez obzira na sve. Inace, program ocitava 30 stepeni za GPU i 27 za memoriju!?

Sto se tice temperatura, ocigledno da se radi o dosta kvalitetnom hladjenju kao i memoriji. Ja sam "digao" freqvencije ASUS GF4 MX420-ici za nekih 50% i memorija je bila toliko vruca da si jedva mogao prst da drzis 3sec na njoj!

P.S. Nije temperatura merilo granice do koje mozes da OC (u tvom slucaju), jednostavno si izvukao maximum iz cipa i memorije...

Nazad
Vrh Dno