Šta je novo?

OC 4850 Vista x64 vs XP

n_131

Slavan
Učlanjen(a)
16.09.2005
Poena
320
Imam vec neko vreme Sapphire 4850 512Mb DDR3, onu verziju sa dual slot hladnjakom, s tim sto sam zamenio vent za nekim drugim (nabudzio sam intel box vent umesto onog fabrickog jer mi je bio previse bucan).
Kartica je klokovana na 700/1100(2200DDR) za svaki dan i tako skroz lepo radi pod WinXP, ali problem nastaje kada sam u Visti X64, jer sve igre imaju artifakte, starije, novije, sve jedno. Onda ja spustim na default i skoro da ih nema ali se ipak ponekad pojavljuju, samo veoma retko.
Kartica je klokovana preko RBE, izmenio sam malo bios, stavio malo vecu voltazu, promenio klokove za 2D i 3D i to je to, slican postupak sam izveo na mnogim drugim karticama i sve sljaka, samo ova pravi problem u Visti...
Ako neko zna sta bi moglo da bude nek napise...

Ja znam sta je...Ta karta koju si uzeo nije dobar overkloker i zato vrati klokove na default...samim povecanjem napona u biosu dobices najvise 25 mhz za gpu i 0 mhz za mem clock...ova kartu mozes samo da hardmodijes da bi je efikasno klokovo...a posto nije referentni PCB jos niko koliko znam nije provalio gde i sta da lemi i penciluje tacno i sigurno na njoj...
Ja sam izvukao najvise stabilno za njom 665/1060 ...da je skroz rock solid kao na defaultu...ali posto nisam puno dobio vratio sam na default i bas me briga...ako si hteo da klokujes trebao si uzeti neku referentnu sa boljom naponskom...kad kazem pojam stabilno je za mene visecasovna tortura sa krizom ili FC2 ...na razne ati tool-ove i furmarke ne komentarisem..oni sluze samo za grejanje kartice...a ako imas bas kvadratice i vidljive artifakte to je znak da si preterao za klokom memorije...smanji malo

Znam ja to... Nego je problem samo u Visti, u XP-u radi normalno sa istim klokovima :(
Onda cu samo nastaviti da se igram u XP-u za sad...

Nazad
Vrh Dno