Šta je novo?

obrisao sam folder iz outlook-a...

• Začetnik teme Začetnik teme majka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

majka

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
650
obrisao sam slucajno ceo inbox folder jednog od mailova koji koristim, slucajno glavnog...
imam naviku da uvek kada brisem to radim sa pritisnutim shift tako da sam u zelji da brzo obrisem jedan spam mail obrisao greskom ceo folder...

srecom XP je zadrzao .dbx fajl sa pretpostavljam svim fajlovima posto je tezak 10MB i ima naziv tog foldera tj. naloga medjutim ne dozvoljava mi da ga uvezem na uobicajeni nacin...

ima li neko ideju sta sada?

Postoji plugin za Total Commander koji čita dbx, pa probaj sa njim.

Heinz je napisao(la):
Postoji plugin za Total Commander koji čita dbx, pa probaj sa njim.

kada u TC-u stavim na edit tog fajla on ga otvori u notepad-u sa gomilom djubreta [fotke] srecom vidi se da su tu i sami mail-ovi...
ali to je to...nije narocito upotrebljivo.

U Outlook Express-u kreiraj dir. koji ce da se zove isto kao tvoj bivsi (onaj koji si izbrisao). Zatvori Outlook i u direktorijumu u kome se cuvaju mail-ovi (obicno C:\Documents and Settings\Ime usera\Local Settings\Application Data\Identities\{9A099F2B-5EF3-4225-9360-8DBE01AFDB06}\Microsoft\Outlook Express )
Iskopiraj onaj tvoj fajl koji si zadrzao. Overwrite i kada ponovo otvoris outlook trebalo bi da su mail-ovi tu...
Mozda si mislio da je to uobicajan nacin, ali ako nece onda neznam sta je...

Poz.

Bez veze, zbog ovih situacija je preporucljiv nedeljni backup.

RamOne je napisao(la):
Bez veze, zbog ovih situacija je preporucljiv nedeljni backup.

Pa nedeljni back up oduzima dosta vremena, ali ako postoji neki program koji ovo radi bilo bi dobro da dobijemo njegovo ime ?
Inace raditi rucno je besmisleno!

Ja ne mislim da je besmisleno, pogotovo sa danasnjim velicinama diskova (npr. 20+GB) i brzinama procesora.
Npr. meni su dbx-ovi (store folder) smesteni u jednom folderu pod my documents. Isto moze da se uradi i za ostale usere (ako ih ima) tako da svi mailovi od svih usera budu smesteni u svojim folderima koji se nalaze pod npr. documents and settings. Pa onda covek kopira (na npr. drugu particiju, hd, RW...) jednom nedeljno taj jedan folder koji sadrzi podfoldere od svakog usera - ne traje to dugo niti je komplikovano.

Naravno, postoji dovoljno programa koji rade incremental backup zadatih foldera i/ili fajlova - ja sam pogledao (nisam ih koristio) Cobian Backup 5.2.1.0 i No Hands Backup 2.5 i mislim da bi oni bili adekvatni.

Posebno mi je bio zanimljiv cobian jer ima finu instalaciju pa covek moze da izabere da li ce program biti instaliran uz autostart za sve ili aktuelnog usera, ili samo kao servis (a moze i kao klasicna aplikacija bez autostarta).

majka je napisao(la):
kada u TC-u stavim na edit tog fajla on ga otvori u notepad-u sa gomilom djubreta [fotke] srecom vidi se da su tu i sami mail-ovi...
ali to je to...nije narocito upotrebljivo.

Ja lepo rekoh plugin. Evo jednog u attachu pa probaj sa njim.

Neo_Matrix je napisao(la):
...

Pa nedeljni back up oduzima dosta vremena, ali ako postoji neki program koji ovo radi bilo bi dobro da dobijemo njegovo ime ?
Inace raditi rucno je besmisleno!
Pola minuta do minut mnogima ne znaci puno ali ok. Moze rucno sto je mnogima lakse, ali postoji i "OE Backup" koji odlicno odradjuje posao. Tu je jos i dosta thirt party programcica za backup OE-a i Outlook-a...

Pa nije problem BackUp-ovati samo mail-ove, ali ako krenemo od mail-ova, Favourites-a, ICQ archiva, podataka, My Documents-a, i jos nekoliko stvari to izdje na preko 20 min + narezivanje na RW...

Pa nije problem BackUp-ovati samo mail-ove, ali ako krenemo od mail-ova, Favourites-a, ICQ archiva, podataka, My Documents-a, i jos nekoliko stvari to izdje na preko 20 min + narezivanje na RW...
Slazem se, ali ovde se trenutno prica o email-ovima.

Pa meni mail-ovi i nisu toliko bitni jer ih citam i odma brisem, a one bitnije cuvam na yahoo-u, ali mi je drago da se slazemo!!!!
Poz.

Pa meni mail-ovi i nisu toliko bitni jer ih citam i odma brisem, a one bitnije cuvam na yahoo-u, ali mi je drago da se slazemo!!!!
Poz.
Cool (D) , ionako sam odgovarao "majci" koji je i otvorio topic.

http://www.freedownloadscenter.com/ je adresa na kojoj hvale program r-mail koji navodno radi baš to što čoveku treba - oštećene .dbx fajlove pretvara u .eml.
Nisam koristio program pa savetujem oprez...

meni .dbx fajl nije bio ostecen.

Heinz, HVALA! Uspelo je, svi mail-ovi su sada citljivi i upotrebljivi...

Obzirom da se uglavnom radilo o poslovnoj korespondenciji dobro je sto se ovako zavrsilo...Moram da se odviknem od drzanja shift tastera kada brisem nesto...

Nazad
Vrh Dno