Šta je novo?

Obrisana particija

Sgt. Major

Čuven
Učlanjen(a)
31.08.2013
Poena
575
sinoć uključim računar i Windows pokazuje da je D particija prazna

na njoj ima puno podataka, preko 400gb, dakle nije prazna
umeto NTFS, kako je bila formatirana, sada prikazuje da je format RAW

šta se dešava?

update: Minitool Partition Wizard vidi da na njoj ima podataka, pokazuje da je format NTFS
odradio sam change letter, ali to nije pomoglo

šta dalje? da li bi split partition bio od pomoći?

Poslednja izmena:
To je jedini način?

MiniTool vidi sve fajlove koji se na toj particiji nalaze

Ако све види, ископирај то негде па се после играј. ;) Пробај рецимо неки лајв линух јер ће можда и он да види садржај партиције. Један од рецепата (али га пробај тек када све сачуваш на другом месту) је креирење партиције али се изабере да не форматира и онда се оправи ... ово сам негде налазио као успешан метод али никада нисам смео да пробам. :)

Да ли windows пријави неки проблем код стартовања? Можда може сам да оправи а можда помогне и предложени алат, он би требало да среди брљање на партиционој табели. Или неки сличан који оправља партицију, не ради само враћање података.

Ne prijavljuje bilo kakav problem prilikom podizanja sistema.
Trenutno EaseUS izlistava fajlove, koliko vidim prikazaće sve.

Je l' ovo softverski problem ili znak crkavanja diska?

Мени личи на софтверски проблем али ћеш то касније да сазнаш. ;) Ако тај EaseUS ради само враћање обрисаних фајлова и слично, немој њега него пробај тај Mini Tool ако већ види све фајлове или неки линух па ископирај на други диск или партицију. Чак мислим да би он могао и да опорави партициону табелу јер ми по имену личи на такав програм.
Јеси ли пробао додавање слова у Windows Disk managementu? Не у том додатном програму.

Disk Management ne daje opciju promene slova particije, MiniTool daje, ali time nisam dobio ništa.
MiniTool ima opciju copy partition, ali trenutno nemam kod sebe eksterni hard ili drugu particiju sa slobodnih 416 giga. Ima check & fix errors, ali se bojim da ću ostati bez mogućnosti povraćaja podataka ako ne dobijem ništa tim procesom.

Не можеш да мењаш слово које не постоји, потражи опцију да додаш слово. Како год радио, мораш да имаш слободан простор, најбоље на другом харду. Ни програми за враћање података не раде то директно него копирају оно што су нашли на други хард/партицију па у сваком случају мораш да набавиш неки.
Ако неки програм види фајлове и фолдере, онда немој да оправљаш нити да вадиш податке програмом него једноставно ископирај. Ниси пробао шта каже неки линух?

EaseUS Partition Master valjda može da oporavi particiju, nisam probao, ali neko je skoro pomenuo da je tim programom vratio particiju.

Могуће али је овде помињан EaseUS Data Recovery Wizard 6.0 који само чупа податке. Ако се неким програмом ипак виде фајлови, онда је боље да прво ископира па да се после игра.

Ma slovo se vidi, ali Total Commander i Windows Explorer pokazuju da je format RAW i da je potpuno prazna.

MiniTool pokazuje da je format NTFS, tačan iznos zauzetog prostora i fajlove, ali mi nudi samo da kopiram particiju, ne i convert raw to ntfs (što je i logično, jer je vidi kao raw).

Нуди да копираш партицију или садржај тј фолдере и фајлове? Ако је ово друго, онда лепо све негде ископирај па после пробај да оправљаш (можда ће да користи искуство за неки следећи пут) тј конвертујеш. Ако хоћеш одмах директ да опорављаш, ризикујеш да после више не нуди ово што сада нуди. Једини сигуран начин је да набавиш још неки хард па спашаваш док може.

EaseUS Data Recovery Wizard 6.0 ima opciju za kompletano spasavanje particije, baš pre neki dan sam sa njim izvukao ceo HDD koji je postao Raw. Posle toga napravio novu particiju na EaseUS Patrtion Masteru i sve je ok, bila samo debela greška koju je neko napravio sa istalacijom Linuxa na glavnu particiju zajedno sa Win XP, kaoko mu je to uspelo nisam smeo ni da pitam.

Poslednja izmena od urednika:
Nemam trenutno toliko mesta.
Na eksterni od 250 gb prebacujem najbitnije fajlove, filmovi i muzika mogu ponovo da se nabave.
EaseUS već tri i po sata izlistava, ima još malo do kraja.

valjda ću uspeti da izvučem bitne stvari

Зашто ниси користио онај Mini Tool ако он већ нормално види фолдере и фајлове? Мислим да EaseUS извлачи фајлове са физичке партиције па можда погреши и врати неки старији некомплетан фајл.

Zato što ih samo vidi, ali ne daje i mogućnost da se pojedinačno izvlače fajlovi, a nemam trenutno kod sebe eksterni disk tog kapaciteta.

Vrh Dno