Šta je novo?

Obrisan aktiviran Win 10 - šta sad?

Skyw@lker

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2003
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700X + Cooler Master Hyper 212 RGB
Matična ploča
Asus TUF Gaming B550M-Plus
RAM
DDR4 32GB (2x16GB kit) 3200MHz CL16 HyperX Fury RGB
GPU
ASUS TUF RX6800 OC Edition 16GB GDDR6
Storage
Kingston 1TB M.2 NVMe SA2000M8/1000G + Western Digital 4TB + 2 x WD Elements 8TB
Zvuk
AV Yamaha RX-A2A
PSU
BE QUIET! Pure Power 12M 850W
Kućište
Fractal Define R4 Black Pearl
Monitor
Gigabyte M27F
Miš & tastatura
Logitech K350 + Logitech M705
Ostale periferije
PS5 , Xbox Series S
Laptop
Lenovo ThinkPad T14 Gen 1
Mobilni telefon
Samsung S24 Ultra
Pametni uređaji
Hawei Watch GT 3 Pro, Huawei Body Fat, Xiaomi Mi Hub 2, Xiaomi Mi Kettler
Steam
markov211
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imao sam aktiviran Windows 8.1 (sa legalnom aktivacijom), upgredaovan na Win 10 (ono pre oko godinu dana kada je moglo da se besplatno upgrade-uje). Međutim imao sam peh sa kompom i morao sam da formatiram sistemski disk. Na koji način sada opet mogu da imam svoj aktiviran Windows 10? P.S. Nisam zapamtio ključ (serijski broj) :-(

Sam ce se on aktivirati, instalacija se vezuje za maticnu plocu (da, tvoja maticna ploca je u njihovoj bazi podataka). Mozes i da je povezes sa Outlook nalogom.

Ne treba ti broj, aktivirace se sam...imas li account?

Ssmo ti instaliraj clean iso win10 i posle prvog/drugog reseta uradice sam aktivaciju. Msm da cak ni acc me treba da se vezuje

Imam account, ulogovao sam se - mada na prošlom ja mislim da sam koristio offline acc. Hvala probaću pa ću da vidim.

Nisam uspeo - izbacuje mi sledeću grešku: 0x8007007B

Pogledao sam na Microsoft support sajtu i piše sldeće:

"You might see this error if you entered a product key for the Enterprise edition of Windows to activate Windows 10 Home or Windows 10 Pro. Try entering a product key that matches the edition of Windows on your device.
Or, you might see this error if you're trying to activate your work PC but aren't connected to your workplace's network. If you're connected to your work network and still see this error, you might need to change the network settings. Contact your organization's support person for more info.
If your organization doesn't have a support person, you might need to enter your product key again:
Select the Start button, then select Settings > Update & security > Activation .
Select Change product key, and then type your 25-character product key.
Administrator permission required You might be asked for an admin password or to confirm your choice."

Dakle izgleda mi ipak treba serijski :-(

Ako instaliraš istu verziju W10 koju si imao i pri tom nisi ništa harverski menjao na kompu, nema potrebe za serijskim...

Ukoliko nekim čudom neće sam da ti reaktivira, pozovi MS u Srbiji i objasni o čemu se radi. Oni će ti objasniti proceduru...

Ako instaliraš istu verziju W10 koju si imao i pri tom nisi ništa harverski menjao na kompu, nema potrebe za serijskim...

Ukoliko nekim čudom neće sam da ti reaktivira, pozovi MS u Srbiji i objasni o čemu se radi. Oni će ti objasniti proceduru...

Ne znam šta se desilo ali morao sam opet da ga aktiviram i to sa serijskim brojem. Hvala u svakom slučaju!

Ja imam slican problem. Imao sam na desktop racunaru win10 home, aktiviran je bio kad je bila ona promocija i napravio sa nalog i sad mi kaze da je linked with account( tako nesto ) E, uzeo sam novi lap top, skinuo tool sa microsoft sajta napravio iso win10 home i instaliao na lap top i ulogovao se na nalog ali nece da mi se aktivira. Da li zato sto mi je jos aktivan taj windows na desktop racunaru ili postoji neki drugi problem? Kada sam isao na troubleshoot i na opciju da sam menjao hardware, izlistao mi je samo taj desktop racunar, ne i lap top. Predpostavljam da moram obrisao sa desktopa jer ne logicno je da jedan licenca bude na dva racunara, ali prvo pitam pre nego sto bilo sta uradim. Unapred hvala

Ta licenca je vezana samo za taj desktop i ne moze se preneti ni na jedan drugi racunar.

Čak i ako se promeni neka komponenta mora ponovo da se aktivira preko MS tehničke podrške... ako se ne varam, to je moguće uraditi samo 3 puta, a posle se plaća nova licenca.

Jedina komponenta koja ima veze sa registracijom je MB i ako je retail možeš da instališ bezbroj puta. Ako je registracija sa MS account-m onda može da se svaki preregistruje.

Vrh Dno