Šta je novo?

Obrisan account

D

Deleted member 231310

Guest
Pošto ne postoji nikakav način da kontaktiram sa moderatorom sajta a obrisan mi je account sa user name-om azmeutin moram da napravim novu temu kako bi neko odreagovao, ako će bilo ko i odreagovati.

Član sam benchmark forum-a 20 godina i sada kada se ulogujem sa emailom nemam pristup ničemu i nijednu poruku.
 

Corvus Corax

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poruke
11,143
Poena
113
Nalog sa korisničkim imenom "azmeutin", napravljen 2009. godine, nije obrisan. Tu su i sve poruke koje su postavljene sa tog naloga, a nema ih puno.

 

popoviceko

Flash Drive
Učlanjen(a)
18.06.2022
Poruke
0
Poena
0
Dragi svi, imam identičan problem.
Profil "popa" je obrisan, username zauzet, ne mogu da resetujem password a član sam oko 20 godina..
Zašto ovo radite?? Zamolio bih da mi se vrati nalog.
Hvala unapred.
 

DukeLander

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poruke
11,203
Poena
113
Zasto mislis da iko ista radi?
Ovo je jedini Popa:
Screenshot_2022-06-18-20-41-24-29_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.jpg

2011 zadnji post, niko nista nije dirao, brisao, banovao ..
 

lega99

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
24.08.2005
Poruke
3,892
Poena
48
Ako nisam prolupo bilo je nesto oko e-maila, ako taj email vise ne postoji mora se promeniti u nekom roku inace nalog ce biti blokiram.
 

DukeLander

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poruke
11,203
Poena
113
?
Ne vidim nista kod Popa npr. Nikakav log, nikakav info o promenama, blokada i ls....
Ako ima nesto, to onda moze samo admin da vidi i resi.
 

Fidel

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
26.09.2006
Poruke
788
Poena
28
Nije bilo u vezi Popa.
Kao sto je lega99 pisao - ciji sam post i naveo, da li nepostojeci email povlaci blokadu bench naloga, ako se isti ne promeni u nekom roku?
 

DukeLander

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poruke
11,203
Poena
113
Sa novom platformom ide email verifikacija na 30 dana cak i za aktivne clanove.
Svakih 30 dana se radi automatski log off, gde ako zelim ponovo da se prijavim moram da unesem verifikacioni kod koji stize na mail.
Tako da da, ako nemas pristup mailu sa kojim si se registrovao, ne mozes ni da pristupis svom nalogu.
 

Fidel

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
26.09.2006
Poruke
788
Poena
28
Mogu da pristupim nalogu.
Email preko kojeg je napravljen nalog ne postoji vise. ISP provajder preko kojeg je isao email je pokojan. Sta bi trebalo dalje radim, ako zelim/treba da promenim email?
 

lega99

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
24.08.2005
Poruke
3,892
Poena
48
Mogu da pristupim nalogu.
Email preko kojeg je napravljen nalog ne postoji vise. ISP provajder preko kojeg je isao email je pokojan. Sta bi trebalo dalje radim, ako zelim/treba da promenim email?
Za mene "mogu da pristupim nalogu" znaci da mozes da se ulogujes, ako je to anda udji u setovanje i stavi validan e-mail
 

lega99

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
24.08.2005
Poruke
3,892
Poena
48
@DukeLander,

To sto si napisao ja nisam doziveo, to ne sljaka, ja sam inicijalno kad je izasla poruka na novom forumu, pogledao i video da mi je mail na operi koji vise ne postoji i promenio. Posle toga nikad me nista nije pitao posle 30 dana niti je sta stizalo na email osim opomena.
 

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poruke
17,748
Poena
113
DukeLander je mislio na 2FA koji je on aktivirao.
Dragi svi, imam identičan problem.
Profil "popa" je obrisan, username zauzet, ne mogu da resetujem password a član sam oko 20 godina..
Zašto ovo radite?? Zamolio bih da mi se vrati nalog.
Hvala unapred.
Nalog je živ i zdrav, prođi proceduru resetovanja lozinke i nalog će biti aktiviran.
Pošto ne postoji nikakav način da kontaktiram sa moderatorom sajta a obrisan mi je account sa user name-om azmeutin moram da napravim novu temu kako bi neko odreagovao, ako će bilo ko i odreagovati.

Član sam benchmark forum-a 20 godina i sada kada se ulogujem sa emailom nemam pristup ničemu i nijednu poruku.
Promenjen email u željeni, resetuj pass i to je to.
 

DukeLander

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poruke
11,203
Poena
113
Da rezimiramo:
Prelaskom na novu platformu je trebala verifikacija mail adrese.
Ko to nije uradio jer ima problem sa pristupom mailu ne moze da pristupi nalogu na forumu kao par clanova sto se javilo.
I ja sam imao problem, tacnije 2 mail adrese sam imao (zahvaljujuci TT) te je resetovano i ukljucena 2fa, ne znam zasto sam mislio da je svima po def, moja greska, izvinjavam se.
Tako da ako imate problem sa pristupom mailu, javite se Kutiji jer samo on moze da resetuje mail.
 

tozovac

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
07.03.2003
Poruke
291
Poena
28
Ја изгледа нисам добро разумео, али мени никакве провере не стижу на мејл на 30 дана. Годинама ми никакве провере не стижу са бенча.
 

Corvus Corax

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poruke
11,143
Poena
113
^ Mora da se aktivira "Two-step verification" u sigurosnim podešavanjima profila kako bi kod sa potvrdom za logovanje stizao na mejl na svakih 30 dana.

Ujedno, svakom preporučujem da aktivira tu opciju. U pitanju je prva opcija pod "Password and security" u okviru ličnog profila na forumu.
 

tozovac

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
07.03.2003
Poruke
291
Poena
28
^подесио сам.
Да ли то утиче и на мобилну апликацију или само на десктоп?
 

Fidel

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
26.09.2006
Poruke
788
Poena
28
@lega99
@CountMike
Znam za sve to, naravno. Samo nisam bio siguran da posle promene email-a i pritiskom na " sacuvaj ", sistem ne trazi proveru nalogu preko starog email-a. I dalje nisam siguran, jer u popup prozoru pise " If you change your email, you may need to reconfirm your account. "

@kUdtiHaEX
Kad promenim email u nalogu, naredni korak je samo " sacuvaj "? Ili sledi provera naloga preko starog email-a, ili preko novog email-a? Nista nisam menjao jos, zato pitam.
 

lega99

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
24.08.2005
Poruke
3,892
Poena
48
@Fidel,

Ako promenis email a to ti je dozvoljeno kako sam kazes logicno ako i trazi bilo kakvu verifikaciju da ce ti ti poslati na taj novi mail koji si stavio i u tom mailu je link na koji kliknes.
Posle moze da setujes i dvostruku verifikaciju.
 

lega99

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
24.08.2005
Poruke
3,892
Poena
48
Oov sa dvostrukom autentifikacijom mi se ne dopada. Svaki puta kad se ulogujem moram u e-mail da iscitam kod koji mi benchmark salje i daupisem kod da bi zavrsio logovanje. Iako pise ispod da verujem ovom kodu 30 dana i to j cekirano meni svaki put tazi novi kod koji stize mailom.
This code is valid for 15 minutes. stavio sam da mi kod salje na e-mail
 

lega99

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
24.08.2005
Poruke
3,892
Poena
48
Sad da stavljam da mi kod salje na mobilni to je vec malo pretereno, ne logujem se na banku ili na e-upravu sa dvostrukom autentifikacijom., ipak je ovo forum
 

lega99

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
24.08.2005
Poruke
3,892
Poena
48
Pa ne tera te niko da koristis 2FA.
Izem te u odgovor :( Ne tera me niko al covek napisa da radi i ja probao a ono ne radi kako pise, ne kapiram sto si se nasao prozvan? Prijavio nevaljasni deo i sad to tebi smeta, boze me sacuvaj. Mozda ja gresim, mozda treba za autentifikaciju jos jedan mail, cekam sta ce da kaze gazda foruma.
 
Poslednja izmena:

lega99

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
24.08.2005
Poruke
3,892
Poena
48
Evo resi sam enigmu, ne trebaju dva maila, sistem se bazira na dve stavke, ostanite prijavljeni i druga stavka kolacic. Ja kolacice obavezno a i niz stvari add-onn brisem pri podizanju FF ili Waterfoxa i ceo sistem dvostruke autentifikacije se rusi i benchmark ponovo salje kod i tako to moze 100x u toku dana.
 

CountMike

Old but gold
Učlanjen(a)
01.07.2012
Poruke
8,837
Poena
113
Ja se ne sećam kada sam se poslednji put izlogovao sa Benča. Jednostavno nema "opasnosti" pa nemam razloga da se logujem pri svakoj poseti.
 

lega99

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
24.08.2005
Poruke
3,892
Poena
48
Ja se ne sećam kada sam se poslednji put izlogovao sa Benča. Jednostavno nema "opasnosti" pa nemam razloga da se logujem pri svakoj poseti.
Ja ugasim browser a sad ovo oko 2FA definitivno cu da ugasim, evo sad sam bio u Cromiumu, vratim se u FF i ono opet trazi kod. Ako ne ocistim sa add-onom onda uvlaci stari sadrzaj ili mi izbaci poruku o gresci i kaze uradi reload.
 
Vrh Dno