Šta je novo?

Obrada nad History File-om u Firefox-u

mbr

Slavan
Učlanjen(a)
15.04.2004
Poena
319
Interesuje me ako neko zna format history file-a u Firefox-u? Preciznije, zeleo bih da uradim sl.:

1. znam gde se nalazi fajl sa istorijom iz mog browser-a, recimo firefox-a.
2. ne znam format datgo fajla.
3. hteo bih da ako mogu da procitam adrese iz istorije, sekvencijalno; recimo da je moja istorija:
www.a1.com
www.a2.com
www.b1.edu
www.b2.edu
4. potom, recimo, hocu da zadrzim samo *.edu adrese. rezultat bi trebao da bude:
www.b1.edu
www.b2.edu
5. dakle, idealno bih zeleo da napisem python script da "isfiltrira" dati history file.
6. Pitanje: da li je tako nesto moguce uraditi?

Samo da kazem: ne interesuje me rucno manipulisanje nad history file-om iz firefox-a; posto moja istorija u browseru je duzine od oko 5 godina. Takodje, ne treba mi "private browsing". Jednostavno sto zelim je da napisem script da mogu da filtriram "history"; da mi se automatski korisne adrese cuvaju u istoriji, dok nesto sto mi ne treba da automatski mogu da izbrisem.

Poslednja izmena:
Oni koriste SQLite baze za sve. Sobzirom da je u pitanju baza to bi trebalo da ti olaksa parsiranje podataka.

SQLite Manager je extenzij za firefox koja moze da radi sa sqlite bazama. Instaliraj ovu ext, ugasi ff, kopiraj history file na sigrnu lokaciju, pokreni ff, pokreni SQlite Manager iz ff, otvori kopiju history filea i sa par SQL upita mozes da resis sta hoces.

SQLite Manager je extenzij za firefox koja moze da radi sa sqlite bazama. Instaliraj ovu ext, ugasi ff, kopiraj history file na sigrnu lokaciju, pokreni ff, pokreni SQlite Manager iz ff, otvori kopiju history filea i sa par SQL upita mozes da resis sta hoces.

ok hvala momci - to bi trebalo da bude to. probacu da zavrsim posao.

Vrh Dno