Šta je novo?

Obrada analognog video signala?

srle69

Čuven
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
610
Imam VHSC analognu kameru (Panasonic) koja koristi kasete.
Zeleo bih da kupim video karticu pomocu koje bih mogao da analogni signal iz kamere snimim na komp i narezem u DVD formatu (ili ako ne moze,u Mpeg ili avi). U kompu sada imam Ati 6800XT sa TV izlazom i ona nije ViVo.

Zanima me sta mi treba od kartica koje mogu ovo da izvedu i koji software po preporuci.Napominjem da iz kamere imam samo CINC izlaze, audio i video.
Pozdrav :wave:

Neki mi rekose da ViVo kartice mogu to da izvedu,da li je to tacno i koji softver je najbolji za a/d konverziju video zapisa?
Srle

merlin je napisao(la):
Dobro bre Srle toliko toga je na tu temu ovde napisano da je ljudima sigurno muka, potraži malo

Hvala ti, Merline, nisam dugo bio na forumu (1 godinu) pa sam malo izgubljen,ima mnogo novosti i ne mogu sve od jednom da pronadjem.Skoro sam kupio nov komp i vratio sam sam Asus Ati 9600xt jer je neispravna,pa sad sam se setio kad mi vec donose novu da uzmem bar i za video obradu,tako da sam narucio istu samo ViVo,doplata je 17 Evra sto i nije mnogo ako to radi ovo sto mi treba.Imam klinca 4 godine i dosta kaseta od njegovog rodjenja koje ce vremenom da izgube kvalitet,a i dok on poraste mozda i nece vise biti VHS-a ni mogucnosti da negde nadje da bi sam sebe gledao.Ih sta bi ja dao da vidim sebe pre 30 godina kada sam bio klinac.A mozda za 10-tak godina ne bude ni dvd-ja ko zna?
Jos jednom , hvala na pomoci
Dr.Srle

Nazad
Vrh Dno