Šta je novo?

Obnavljanje OS-a na SSD

reksoNa

Cenjen
Učlanjen(a)
07.03.2014
Poena
170
Podigao sam w10 na ssd na jednoj konfiguraciji. Da li bi mogao taj ssd i taj w10 da iskoristim na drugoj? ( druga maticna ).
Znaci da ga prikacim i da loaduje sistem i da mu uradim full reset da ga ponovo podigne sa svim kodovima sa te ploce. Je li to izvodljivo i moze se li ostetiti SSD? Ovo pitam iskljucivo jer kuci nemam ni USB ni DVD-RW trenutno da bi digao sistem.

nece nista da se osteti,ako je MBR boot verovatno ce moci da se digne win,komplikacije mogu da naprave drajveri za graficku kartu,pa poseljno pobrisi sve sa Display Driver Uninstaller-om,i probaj sa full resetom u advanced startup-u.

Da, driveri su za drugu graficku a sada je opet takodje druga. Znaci mogu da startujem PC, i da odradim reset da se sistem opet podigne bez ikakvih problema? Prosli put sam pokusao sa HDDom tako i healt mu je pao na 26% i losih sektora je prikupio, pa me strah za SSD, jer je radio svega par sati nov je

Nema to veze sa OSom, to je nesto disk fizicki ostecen.
Da bi OS mogao da osteti HDD/SSD, mora da postoji neki bug. (ne racunam drndanje vremenom naravno, jer za to bas treba vremena)

U W10 postoji full reset za OS??

Postoji, ali evo ja ga dva puta resetovao ali opet ne radi kako bi trebao..

gde je problem?odradio si ovako kako sam rekao?

Full sam ga resetovao dva puta i kad se digne sistem evo dajem banalan primjer, kad skinem nesto i kliknem da mi otvori instaler cekam kao da je neki losi HDD. Testirao sam i SSD, 1 dan je radio i sve je kako treba. Sad cu ga azurirati na novu verziju, pa ako da vidimo kako ce radit.

sta azuriras?u momentu kad pokreces nesto (npr taj installer) digni task manager i vidi sta i dal' ti nesto jede resurse racunara,ako nema ociglednog krivca verovatno imas memory leak prouzrokovan nekim nekompatibilnim drajverom.

Sad sam azurirao na novu verziju, citav .iso je skidao dugo vremena i kad je zavrsio opet sam isao ali ovaj put ne da skroz cisti drive vec samo da obrise sve sta ima, ponovo se podigao i evo cini mi se da je malo bolje, memorija je na oko 20% ali cudi me da pise brzina 667mhz iako su svi stapovi 800?

Nazad
Vrh Dno