Šta je novo?

Oblivion i HDR problemi

SeeBeen

Jež
Učlanjen(a)
10.01.2005
Poena
380
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD ThreadRipper 3960X
Matična ploča
Asus ROG Zenith II Extreme Alpha
RAM
8x8GB Corsair Vengeance RGB Pro @ 3600MHz
GPU
MSI GeForce RTX 3090
Storage
4x Samsung 980 Pro 1TB
Zvuk
Integrale + Logitech Z-5500
PSU
Asus ROG Thor 1200W
Kućište
Lian Li PC-011D XL
Monitor
3x 27"
Miš & tastatura
ZSA Moonlander + Logitech MX Master 3
Laptop
MBP 14 M1
Mobilni telefon
Samsung S22 Ultra
Pametni uređaji
Smartwatch
Steam
coola_m
Pristup internetu
  1. Optički internet
Posle reinstalacije sistema potpuno sam zaobravio na oblivion (poceo da pikam D2, jelte) i sada kada mi se priigrao, samo sam mu pregazio instalaciju, sa svim dodacima i ekspanzijom, pecom i krekom. I sve radi super osim jedne stvari, mislim da mi je HDR malo poblesavio, tj. sve blesti, i to mnogo blesti. Vise nego sto bi trebalo (nosim light 75 feet rukavice, kada ih skinem i dalje je jako). deinstalirao sam igricu totalno, instalirao starije drajvere (93.71, pre su bili 94.24) na netu nisam uspeo da nadjem resenje za problem. Ako se neko susreo sa ovim i ima resenje bio bih mu zahvalan. Zaobliaznicu sam nasao u nekoriscenju HDR-a, ali mi igra tako deluje osiromaseno..

Unapred hvala.

Nije do drajvera, probani su i ti!

Jesi li editovao .ini?Pogotovo onaj deo za enable Shader Model 3.

Da. Ali jos odavno. Sta konkretno da tweakujem i na koje vrednosti?

imas u iniju sekciju u kojoj se definisu vrednosti za HDR i za Bloom, videces, lepo pise, nesecam se tacno sta, ali nesto u fazonu

HDR:
intensity = 0.200
sunglow = 0.400

...vrednosti sam lupio, ali imas tako neku sekciju, ista postoji i za bloom, ali naravno tebi treba za hdr. Ako ne uspes posalji mi ini fajl ili ga okaci ovde, preradicu ti ja.

Takodje i disableuj red za ShaderModel3, dakle vednost 0.Mene je to zezalo sa Shivering Islesom.
Ima
bAllow30Shaders=0
bHighQuality20Lighting=0 -ova stavka mi je najsumnjivija, jer ako je na 1,sve zivo svetli
Ako i dalje ne valja, poslacu ti default .ini

Stavka bHighQuality20Lighting=0 sluzi za kartice koje nemaju PS 2.0 (FX serija) i nema veze sa mojim problemom. Posto silom prilika nemam vremena za bunarenje, sacekacu par dana pa cu da isprobam za 3.0.

Evo ovako. U iniju ne postoje oni stringovi koje si naveo gx-x. Ali sam zato uspeo da nadjem max vrednost za gamu i spustio je sa 1,4 na 1,0000 i fino radi. Takodje prevelika jacina sunca je bila i zbog toga sto sam bio vampir, a na to sam zaboravio. Uglavnom, hvala na pomoci!

[BlurShaderHDRInterior]
fTargetLUM=1.0000
fUpperLUMClamp=1.0000
fEmissiveHDRMult=1.0000
fEyeAdaptSpeed=0.5000
fBrightScale=2.2500
fBrightClamp=0.2250
fBlurRadius=7.0000
iNumBlurpasses=1

[BlurShaderHDR]
fTargetLUM=1.2000
fUpperLUMClamp=1.0000
fGrassDimmer=1.3000
fTreeDimmer=1.2000
fEmissiveHDRMult=1.0000
fEyeAdaptSpeed=0.7000
fSunlightDimmer=1.3000
fSIEmmisiveMult=1.0000
fSISpecularMult=1.0000
fSkyBrightness=0.5000
fSunBrightness=0.0000
fBrightScale=1.5000
fBrightClamp=0.3500
fBlurRadius=4.0000

iNumBlurpasses=2
iBlendType=2
bDoHighDynamicRange=1

a sta je ovo :eyebrows: ;) Nisam reko da sam 100% siguran da se onako zove, ali imas sekciju za te stvari.

ispod toga ide sekcija za "Bloom" (igra je koristi ukoliko je u gornjoj sekciji "bDoHighDynamicRange" na 0 (iskljucen).

Podesi kako ti odgovora, imas i onaj blur radius i te stvari, neko voli jace, neko slabije...

Eeee. Sad je jos bolje... Hvala kralju.

Moze lock ili delete (Just kidding, mods :))

Nazad
Vrh Dno