Šta je novo?

Obli IDE kablovi ?

ivo.r

Čuven
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
649
Jel ima kod nas negde da se kupe oni obli IDE kablovi (izgledaju kao bilo koji drugi kabl, nisu ovi klasični trakasti)? Deluje kao mnogo dobra stvar za zavođenje reda u kućištu i što je naročito bitno, bolje hlađenje.

Zar je to uopste pocelo da se pravi ??? Mislio sam da je to ideja koja je tek u planu, i koja bi trebalo da bude primenjena sa razvojem nekih buducih generacija hardware-a...:confused:

Ja sam uzimao takve kablove iz par izvora i prosecno iskustvo je lose. Takvi kablovi su dosta skupi, a kvalitet koji sam video i nije nesto - dva seta kablova su zafrkavali sa mojim Promise kontrolerom, dva su radila ok.

Generalno, mozes da probas da uzmes obican, trakasti kabl, pa sam da razdvojis pojedine "zile" i onda ih uhvatis nekim plasticnim hvataljkama.

ivo.r je napisao(la):
Jel ima kod nas negde da se kupe oni obli IDE kablovi (izgledaju kao bilo koji drugi kabl, nisu ovi klasični trakasti)? Deluje kao mnogo dobra stvar za zavođenje reda u kućištu i što je naročito bitno, bolje hlađenje.
Strpi se još malo, serial ATA nastupa :)

silverglider je napisao(la):
Generalno, mozes da probas da uzmes obican, trakasti kabl, pa sam da razdvojis pojedine "zile" i onda ih uhvatis nekim plasticnim hvataljkama.

To sam svojevremeno uradio sa onim starijim ATA kablovima, relativno lako ih secnuo skalpelom po dužini između žila, ali se ne bih usudio sa ovim koji imaju duplo više (duplo tanjih) žila.

Re: Re: Obli IDE kablovi ?

vlasta je napisao(la):
Strpi se još malo, serial ATA nastupa :)
Negde na netu sam pročitao da to neće baš tako skoro.

Nazad
Vrh Dno