Šta je novo?

Objektivi za Nikon D70s

markez

Slavan
Učlanjen(a)
14.07.2005
Poena
309
Postao sam ponosni vlasnik Nikona D70s ali sam sa njim kako Kit objektiv umesto AF-S DX 18-70mm f/3.5-4.5 IF ED dobio AF-S DX 18-135mm f/3.5-5.6G IF-ED. E sad moj ima veci raspon ali sto se svetlsone jacine tice je slabiji.
Sta bi vi radili na mom mestu?
Da se bunim ili ne?

Kako da se bunish ? Pa valjda si video shta kupujesh ?

Ovaj objektiv je svetlosno slabiji jer ima veci zum, a slichne je klase..

Postao sam ponosni vlasnik Nikona D70s ali sam sa njim kako Kit objektiv umesto AF-S DX 18-70mm f/3.5-4.5 IF ED dobio AF-S DX 18-135mm f/3.5-5.6G IF-ED. E sad moj ima veci raspon ali sto se svetlsone jacine tice je slabiji.
Sta bi vi radili na mom mestu?
Da se bunim ili ne?

Rekao bi da si dobro prosao, iz par razloga:
1) 18-135 je nesto skuplji objektiv.
2) 18-135 na 70mm verovatno moze f4.5, a sve preko toga (a dobijas jos dosta duzine) je gratis

Nazalost, nema puno review-ova po netu o poredjenju kvaliteta slike ta dva objektiva, pa ako konkretno tvoja kopija daje ostru i lepu sliku, ja se licno na tvom mestu ne bih bunio.

Jedan od review-ova koje sam nasao je ovaj
http://www.slrgear.com/reviews/showproduct.php/product/993/cat/13

Zakljucak SLRGear-a
While less than perfect in terms of distortion and vignetting, the exceptional sharpness of the Nikkor 18-135mm f/3.5-5.6 IF-ED AF-S DX will doubtless find it many fans. (Earlier D50, D70, and D70S owners may even want to step up to it, to get a bit more at the tele end than the 18-55 or 18-70mm lenses those cameras were frequently sold with provide.)

Poslednja izmena:
Ma nisam video sto je najgore jer ga je nisam licno kupio ali ne bi bio problem da ga zamenim.

Na 70mm moze samo f5.6 to sam odmah proverio inace da moze f4.5 ne bi ni pominjao.

Poslednja izmena:
18-135 je mozda bolji za pocetak jer ces da vidis da li ti treba jedan univerzalni (posle kupis 18-200VR) ili vise objektiva. Videces i da li si vise u tele opsegu ili volis siroko...

Imam ja vise univerzalnih posto sam imao i 35mm Nikon sa dva Zoom Tamrona 28-80 i 70-300. Nisam jos stigao da ih proverim kako treba na D70s ali bi trebalo da rade bez problema.

Radice ti objektivi na D70s ali bolje ih zaboravi jer su dno..

Manji je dno dna, dok je ovaj veci podnosljiv.

Nazad
Vrh Dno