Šta je novo?

Objedinjavanje .pdf dokumenata

Učlanjen(a)
06.08.2005
Poena
319
Imam vise .pdf dokumenata,recimo 25 po 4-5 strana,zanima me kako da to objedinim da ih nastavim jedan na drugi da bi mi bilo lakse to odjednom otvoriti i odstampati

Treba ti Acrobat Professional, ne znam da li drugi PDF creatori mogu to da rade, kad instaliras Acrobat, desni klik pa combine documents.

Uspeo sam ovo prethodno uraditi.E sad me interesuje posto imam 1000 stranica kako to najbolje suziti za kopiranje,da li nekako moze da se sabije na 2 strane po strani papira,kao kad se knjiga kopira,da znaci 4 lista budu na jednom papiru i da to ukupno izadje oko 250 strana?Hvala

Print > Page Scaling > Multiple pages per sheet > Custom pa se poigraj opcijama.

Poslednja izmena:
Samo da napomenem da hocu samo da pripremim fajl za stampanje a ne ja da stampam,dakle zato me samo interesuje da sto spremnije predam jer mi treba uskorije a ne da cekam da drugi to zavrsavaju,dakle ako tu podesim ima li sanse da to i sacuvam

Nema. Iz čega ti štampaš to?

Acrobat Reader,objedinio sam dokumente u jedan veliki ali bi bilo dobro da jos i tu podelu 2 strane na 1 uradim jer imam 1000 strana pojedinacnih,pa ako uspem da stavim na 2x2 izaslo bi 250 str

Moraš da napraviš novi pdf fajl.
Instaliraš Primo PDF (free) i iz Acrobat Readera odštampaš u Primo PDF sa tim podešavanjem da idu 2 strane na 1.
E sad, ako je poenta samo ušteda papira, biće sve OK. S tim da u štampariji moraju duplex da ti štampaju za ovo 2x2 koje si tražio.

da,obe strane papira ali ja drugacije ne znam kako da ni sebi ni njima ustedim i vreme i papir i novac:D
Osim ako ima neki predlog:D

Kažeš im samo šta ti treba i oni puste na printer tako :)

Kažeš im samo šta ti treba i oni puste na printer tako :)

@delija_sever031 > kao sto ti covek rece...posalji im PDF i reci im da zelis Booklet stampu...sve ce ljudi sami da ti zavrse..

Kako da napravim da mi preko acrobat readera stampa dokument 1,2 pa 5,6 i tako da bih posle mogao da nastavim sa druge strane lista stampanje?

Kolko znam to iz Reader-a nije moguce. ako zelis ovo da izvedes trebace ti full Acrobat. U njemu ima opcija Booklet print koja ne postoji u Reader-u.

Možda ima u nekom free readeru (foxit npr.)?

Kako da editujem skenirani pdf,recimo da copy/paste odredjene delove ili tako nesto?

Kako da editujem skenirani pdf

Jedino da dotičnu stranicu otvoriš ako je moguće u Photoshop-u. Tu probaš da središ šta ti treba, odštampaš u Pdf i na kraju zameniš tu stranicu u originalnom dokumentu sa izmenjenom.

foxit reader ili neki od ovih drugih,pdf creator,pdf editor....?isto iz serije foxit programa

Poslednja izmena:
bilo koji PDF "štampač", npr. PDFCreator, CutePDF, doPDF, tinyPDF, Bull PDF (svi free)
Kao i FS programi, recimo FS Viewer može da snima slike direktno u PDF.

Kolko znam to iz Reader-a nije moguce. ako zelis ovo da izvedes trebace ti full Acrobat. U njemu ima opcija Booklet print koja ne postoji u Reader-u.
Ima štampača sa tom opcijom, mada je dosta zamorno ako ne štampaju dvostrano jer morate ručno da okrećete stranice kad se pojavi poruka na ekranu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno