Kapetan DZo
Slavan
- Učlanjen(a)
- 28.08.2007
- Poena
- 319
2kW osecam da ce se napajanja poceti proizvoditi sa utikacima za trofaznu struju
znaci vi predlazete da na rachunar zalepimo foliju i cepamo pechenje posto se 100% iliti 99.99% enegrije preobrazava u toplotu...
Koliko ja razumem shtivo(fiziku), 100% energije zavrsi kao toplota na ovaj ili onaj nacin.
Bas ste tvrdoglavi, u kom to obliku energija zavrsi ako ne u toploti???
Da krenemo redom, hemijska, nije, mehanicka, pa ako se ne varam nikakva mehanicka ne izlazi iz kucista, elektricna, mislim da ni jedan deo racunara ne radi kao generator, kineticka, nista ne izlece iz kompa, potencijalana, kuciste se koliko mi se cini ne podize u vazduh nit se neke oruge natezu il nesto slicno. Valjda sam sve spomenute pobrojao, lepo prihvatite, sve se pretvori u toplotu. Dakle recite samo jedan drugi nacin na koji energija moze da izadje iz kucista i tek onda mozete tvrditi da se ne pretvori sve u toplotu. Rekao sam vec, da jedina energija koja pored toplotne moze da izadje iz kucista je svetlosna i povetarac ventilatora, sve ostalo ide u toplotu.
945 s obzirom na poslednju recenicu, previse stvari tvrdis.
Bas ste tvrdoglavi, u kom to obliku energija zavrsi ako ne u toploti???
Dakle, ipak nije SVE?Rekao sam vec, da jedina energija koja pored toplotne moze da izadje iz kucista je svetlosna i povetarac ventilatora, sve ostalo ide u toplotu.
945 s obzirom na poslednju recenicu, previse stvari tvrdis.
LazaNS je napisao(la):ako racunar trosi 2KW, tada to znaci da se svih tih 2KW pretvore u toplotu
LazaNS je napisao(la):Jeste, ipak se sve pretvara u toplotu
LazaNS je napisao(la):Vrlo prosta stvar, zakon odrzanja energije. Dakle 100% energije se pretvara u toplotu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari