Šta je novo?

o cemu se ovde radi zapravo ?

unread

Cenjen
Učlanjen(a)
01.04.2011
Poena
151
vise puta trazeci oglase po internetu u vezi iphone sam naleteo na ovakav oglas: http://iphonemanija.com/index.php?/topic/92-apple-iphone-4-32gb-unlocked-42-firmware-350/ Nije mi jasno ko forsira te spamove i da li je iko ikada imao kontakt sa ljudima koji to rade. Predpostavljam de je prevara u pitanju neka, ali mi nije jasno da li zaista ima koristi od toga.

Malo malo pa naletim na ovakav ili jako slican *****ski preveden oglas. wtf ?

To su oglasi botova. Nemojte ni otvarati linkove u postovima za koje vidite da su prevedeni pomoću google translate. To da je normalna ponuda ne bi morala da se reklamira preko botova što upadaju na forume. Najbolje je prijaviti takve postove, biće brzo obrisani a bot nalozi banovani.

Ali zar nisu mogli maaaaaalo da se iscimaju i napisu neki suvisli prevod. Ako vec rade to sto rade, makar da privuku jos koji procenat ljudi koje svakako odbijaju ovakvim i slicnim prevodima...copy paste u google translator i onda opet copy paste na neki sajt/forum je malo ... najblaze receno cudno ... ali ok, da... botine proklete...

^ Ajde recimo ti sad hocesh da spamujesh forum u Zimbabveu, kako bi to preveo sam ili gde bi nashao nekoga ko ce ti prevesti oglas za spam, a da ne idesh kod profesionalnog prevodioca ?

U pravu si. Ali zar se ne postize totalno kontra efekat ovakvim i slicnim prevodom. Mislim da bih recimo napisao na pravilnom engleskom, ili bih upotrebio reci "prodaja iPhone telefona" na zimbabveskom ;) i to je dovoljno. Mislim da iole normalan svet ovakvi oglasi ne da mogu da navuku nego je efekat "bez' dalje od ovog" ...

Vrh Dno