Šta je novo?

O/C kablovskog modema

kjgkreek

Čuven
Učlanjen(a)
20.04.2003
Poena
619
Dakle kao sto naslov kaze, ajde sada posto nas vec dosta ima koji imamo kablovski net da se upustimo u to sta sve i kako moze da se podesi da bi smo dobili na performansama.
Recimo ja sam izbunario za sada ovo:

http://www.speedguide.net/downloads.php

Tu ima neki program i jos neke gluposti za ubrzavanje, nisam jos probao ali imam nameru da probam veceras ili sutra pa cu da kazem sta i kao sam prosao 🙂

Takodje sma nasao:

http://www.cable-modems.org

gde ima i forum gde ima dosta diskusija za sada sam ga pregledao na brzaka al izgleda da ima i firmwear-a koji su tweak-ovani tako da i to moze da bude zanimljivo.

Naravno ima dosta i o raznim nelegalnim stvarima na dosta sajtova ali cemo to preskociti 😀 i zadrzati se samo na onome sto mozemo legalno da uradimo a da dobijemo neko ubrzanje ili sta je sve moguce 🙂

Zanimljiva tema. Pošto sam na paketima i kablovski mi služi samo za surf, u ovom trenutku ću samo ispratiti šta se dešava. Kada ga budem koristio za download pašće neko tweak-ovanje.

sto se tih nelegalnih tice, kolko ja znam najinteresantnije stvari su vezane za docsis 1.0, a kod nas se koristi docsis 1.1 za koji nema nista interesantno. 😉
cisto da se ne zanosite... :d

Bahati [SiD] je napisao(la):
sto se tih nelegalnih tice, kolko ja znam najinteresantnije stvari su vezane za docsis 1.0, a kod nas se koristi docsis 1.1 za koji nema nista interesantno. 😉
cisto da se ne zanosite... :d

A zamisli da te dokoni administrator na borbenom zadatku ufati :laugh: a veruj mi dovoljno su dokoni da rade statistku potrosnje po korisniku 😀

Sto se tice legalnih, nikakvu razliku nisam osetio pre i posle tweak-ovanja 🙂

anime_freak je napisao(la):
A zamisli da te dokoni administrator na borbenom zadatku ufati :laugh: a veruj mi dovoljno su dokoni da rade statistku potrosnje po korisniku 😀
ma moz' da me ufati... :d
al to da su dokoni da rade satistiku sam uveren, kad nemaju druga posla nego da na svaku zamerku kazu virus, a kad pocnes da ih driblas kazu pozivi su ograniceni. :whip:
btw, ja bi te nelegalne akcije smatrao za cistu kompenzaciju za offline vreme (te nije umeren signal, te se popravlja nesto, te moraju da stave pojacalo...), za kradju megabajta sa paketima i kradju brzine za flat. al' ***, kad ne moze... :d

Samo sam cekao kad ce neko da potegne ovu temu, koliko sam citao o ovome moze i docsis 1.1 se prevari, ali svuda podrzavaju Motorolu (firmware-i za 4100, 5100) a za ovaj baksuzni Net&Sys sto je PTT davao nista. Inace, editovao sam .bin fajl sto server salje modemu kada se registruje, ali nisam uspeo mu uploadujem pri registraciji taj editovani fajl.

Modem koji je PTT davao je euroDocsis 1.0 kompatibilan!(pise na uputstvu za upotrebu!) :banana:

Poslednja izmena:
majkan je napisao(la):
Samo sam cekao kad ce neko da potegne ovu temu, koliko sam citao o ovome moze i docsis 1.1 se prevari, ali svuda podrzavaju Motorolu (firmware-i za 4100, 5100) a za ovaj baksuzni Net&Sys sto je PTT davao nista. Inace, editovao sam .bin fajl sto server salje modemu kada se registruje, ali nisam uspeo mu uploadujem pri registraciji taj editovani fajl.

Modem koji je PTT davao je euroDocsis 1.0 kompatibilan!(pise na uputstvu za upotrebu!) :banana:

Pokusavao sam i ja to. Editovao .bin fajl, prepravio svoj ip u ip tftp servera, podigao svoj tftp, ukljucio neprestano pingovanje, restartovao modem....i....i....i..... nistaaaa! Modem se malo zbuni, restartuje 2-3 puta i normalno podigne, a moj editovani .bin ni da pipne.

Ali je pitanje sta se time moze postici. Koliko sam ja informisan, PTT KDS je zamenio glavni ruter pri CMTS-u. Stavili su neki koji moze da radi traffic shaping, tj. saobracaj se ogranicava i na ruteru. Oko ovog je bilo i problema jer je ogranicavanje sobracaja dodavalo latenciju i nije bas bilo moguce igrati CS itd. Sad su ga izgleda malo ustimali... Naravno ovim se gubi smisao ogranicavanja na samom modemu, al to verovatno stoji zbog tih DOCSIS standarda koje moraju da ispune.

Nazad
Vrh Dno