Šta je novo?

O/C AM2 Semprona i ATI X700

• Začetnik teme Začetnik teme Grunt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Grunt

Čuven
Učlanjen(a)
22.07.2002
Poena
690
Odma da kazem da ovu temu postavljam cisto informativno jer PC mi radi meni licno dovoljno brzo, ali reko ako moze da se ubrza sto da ne 🙂

Prvo procesor imam AMD Sempron 3000+ AM2 sa Manilla core-om i 256kb L2 kes-a.
Ploca je MSI K9N Neo-F znaci Nforce 550 cipset.
Cooler je Box. Znaci odma da kazem da nemam para nista da dokupljujem (novi cooler ili nesto drugo), ali posto ovaj procesor radi na svega 1.6ghz, sa naponom od 1.4v a izradjen je u 0.09 tehnologiji nekako sam zakljucio da bi mogao malko da se svirne 😀

Drugo sto me zanima je graficka, imam neku X700 sa 256mb DDR2 RAM i 128bit magistralom, znaci posto u drajverima nema opcije da se vidi na koliko radi kartica ne mogu da vam kazem tu informaciju 🙂 Znaci prvo sto me zanima koji program koristiti za O/C, pa kada sa njim vidim na koliko rade CPU i memorija ovde cu reci cifre radi daljeg savetovanja sa vama o povecanju tih podesavanja.

Unapred hvala za bilo kakav savet i informaciju !

1) Procitaj zakacenu temu o overklokovanju AMD procesora
2) Program za detekciju frevencija graf karte je Riva Tuner,Ati tool...
3) Procesor na grafickoj je GPU a ne CPU
4) Procitaj malo forum ima ovde sve zivo u vezi grafickih...:wave:

Uh procitao sam taj AMD O/C guide i nekako mi malo zeznuto to deluje 🙁 Pa me zanima jer ovaj moj CPU mogu da ubrzam primetno bez nekih posledica, ako ne da se ne cimam sa tim uopste. Mada vidim da ljudi bas lepo pumpaju svoje Semprone 🙂

Sto se graficke tice ladno me je prodavac za*ebao i uvalio mi X700 SE, a ne obicni 😡
Znaci kartica je 64bit 🙁 Sta mislite jer sam trebao da dobijem X700 ili za 50 evra treba da budem zadovoljan sa X700SE ?! Inace kartica ima 256mb i DD2 memoriju a GPU radi a 400 a Mem na 266/533. Ali zato kartica ima cooler na sebi za razliku od vecine X700SE modela. Tako da sam je sa ATI Tool-om bas lepo nasvirao. Max sto je kartica radila do pojave artifakta je GPU 520 mem 420/840 !!! Ali sam to spustio na GPU 465 i mem 380/760 radi 100% stabilnog rada. Sve u svemu zadovoljan sam rezultatima, e sada kada bi jos i procesor malo nasvirao 😀

Brate nije tu nista komplikovano samo procitaj jos jednom pa reci sta ti konkretno nije jasno...Znaci udjes u bios i pocnes da dizes fsb to je main thing a ostali problemi...To gledaj skontas sam ili uz nasu pomoc,pa javi

Pa ovo je mnogo lakse nego sto sam mislio 🙂 Znaci trenutno furam CPU na 1.92ghz, znaci magistrala je 240mhz. Promenio sam delioc za HT na 3 tako da mi on radi na 720mhz. Memorija radi na 640mhz sto je po meni odlican rezultat za neku low priced memoriju kao sto je NPC DDR2 533 memoriju. Posto procesor ni posle 1h 100% opterecenja ne prelazi 45c imam osecaj da mogu jos da izvucem, ali ne kontam kako da povecam delioc za memoriju u BIOS-u za memoriju imam samo 4 stavke za njenu brzinu 200mhz,266mhz,333mhz i 400mhz. E sada sta od toga izabrati da bi se povecao delioc sa 6 na 8. Ovo predpostaljam da bi trebao da uradim jer neznam koliko jos ovaj moj ram moze da podnese povecavanje FSB-a bez menjanja delioca, mada mozda se i varam ?
Koliko bi jos smeo da povecam FSB, a da nemoram da dizem nikakav napon jer mi to vec deluje previse pogubno za masinu na duze staze 🙂

Koliko ja znam na toj maticnoj mozes da furas HT do 1000 tako da je nepotebno da ga spustas
mnozilac na 3.Ovavezno iztestiraj cpu i mem sa prime 95 (blend test obelezi),ali to zna da se ubaguje tako da obevezno proveri da li je cpu pod 100% opterecenjem. Sto se tice mem: dok oc-ujes cpu drzi mem na def ili nize da bi znao da nije ona u pitanju ako ti system nestabilan.By the way ne znam gde bi ti vise sa tom memorijom i to je dosta. Za ove delioce moras sam da skontas jer se to razlikuje od ploce do ploce...Znaci stavi ti na 266 (533) i furaj dok ne dostignes max za cpu. E onda cemo za mem lako! 🙂
P.S. Pa bas i treba malo da dignes napon jer ti se proc slabo greje 😉

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno