Šta je novo?

o baterijama

veljkoka

Slavan
Učlanjen(a)
15.07.2009
Poena
445
Ne znam gde da pitam. Imam problem sa vazdusnim misem. Nema mesec dana kako sam ga kupio, ovaj je u pitanju.

Zamenio sam mu juce baterije i danas vidim prazne, rekoh ajde mozda je do baterija. Kupim nove i stavim, posle 15 min uzmem daljinski da promenim kanala, on se jako zagrejao, otvorim poklopac da izvadim baterije onw se uzarile. Kao da ima negde kratak spoj, moze li ovo nekako da se popravi. Da napomenem, ne svetli lampica na daljinskom konstantno, znaci nije zaglavljen neki taster. Kao da ima spoj dole kod baterija

G20S PRO imam 14 meseci koristim punjive baterije služe u proseku mesec dana. Niti se greje niti ima ta čudna ponašanja, sjajan daljinski, naročito govorna pretraga i vazdušni miš iz zgloba uz osvetljenje tastera ako je potrebno u mraku. Slovna + brojčana tastatura.

Ne znam gde da pitam. Imam problem sa vazdusnim misem. Nema mesec dana kako sam ga kupio, ovaj je u pitanju.

Zamenio sam mu juce baterije i danas vidim prazne, rekoh ajde mozda je do baterija. Kupim nove i stavim, posle 15 min uzmem daljinski da promenim kanala, on se jako zagrejao, otvorim poklopac da izvadim baterije onw se uzarile. Kao da ima negde kratak spoj, moze li ovo nekako da se popravi. Da napomenem, ne svetli lampica na daljinskom konstantno, znaci nije zaglavljen neki taster. Kao da ima spoj dole kod baterija
Da nisu te prve malo procurele? Nista te ne kosta da ga otvoris pogledas pogledas plocu, eventualno ocistis sa med benzinom i to sve vratis nazad. Ako je i dalje problem bacis u kantu i kupis drugi...

Kupi alkalne pa ces videti razliku

nimh baterije su istorija

Kupi alkalne pa ces videti razliku

nimh baterije su istorija
Alkalne se ne pune koliko se sećam.

Alkalne baterije punjenje​

Mnogi korisnici dolaze sa pitanjem „Alkalne baterije da li se pune?“ Stručnjaci kažu da je u teoriji moguće, ali vi to nemojte raditi jer za ove baterije stoji obaveštenje da se punjenjem može dovesti do njihovog zagrevanja i curenja, pa čak i do eksplozije.

Poslednja izmena:
Pa ko je rekao da punite alkalne baterije?😂😂😂

One traju mesecima, ni jedna punjiva to ne može.

Znam, i punis svako malo...

Ja pričam o korišćenju mesecima.

Zarobio se sa tim punjivim baterijama i stalno ih punis i drzis na punjaču.

Ne kapiram tvoju logiku. Ove Eneloop koje koristim traju u daljincima mesecima i punim jednom u 4-5 meseci. Ni ne sećam se koliko drže dugo.

Ja se ne sećam kada sam neke baterije u daljincu morao da menjam. Alkalne naravno.
I šta ćemo sada :D
svakako će alkalne duže trajati, ali i par meseci ne predstavlja problem. Eneloop ne bih ni stavljao jer su previše dobre za daljinac

Možda da odvojimo ovu diskusiju o baterijama u drugu temu? Ako ne postoji već tema o tome, da li je problem da modovi naprave novu i prebace poruke?
Ikea NiMH AAA držim u daljincima i punim ih svaka 3-4 meseca. Punjive baterije koristim zato što mi je dovoljan jedan rezervni set koji onda stavim umesto potrošenih a potrošene napunim i tako u krug. Drugi razlog je što smatram da bacanje baterija u obično đubre nije ok, a da skupljam baterije pa onda da nosim na reciklažu mi nije prioritetno. Ove korpe za baterije po prodavnicama mi ne ulivaju poverenje da te baterije idu na reciklažu.

Daljinski, 2 komada, tastatura, miš, sve je na punjivim camelion 2000 mah i traju sa punjenjem oko 3 meseca, zavisi šta se koristi, takođe i camplus 900 mah, eneloop su 750mah uz to kada se potroši potroši se samo vrh baterije i dopuna iste je manje od sat tako da sve jasno.

10 alkalnih baterija kosta 150 dinara i to jedan daljinac teoretski moze trositi nekoliko godina.

Punjive baterije rade na 1.2V i ona je vrlo brzo prazna,
Nova alkalna baterija ima 1.6V a daljinac bukvalno moze da je koristi do tih 1.1-1.2V sto je na granici punjivih.

Punjive baterije nisu predvidjene da se koriste u daljinskim upravljacima, to cak i pise na dosta daljinaca.
naravno niko ne brani da koristite, ali niste nista tu ustedeli.

Poslednja izmena:
Gde uzimas deset alkalnih baterija za 150din? Mislim da sam najjeftinije nalazio u Pepku 8 kom 150 ili 170 din Kodak i ne mogu da sastave 2 meseca u daljinskom (jedan par), a u decijim igrackama i da ne pricam.

Gde uzimas deset alkalnih baterija za 150din? Mislim da sam najjeftinije nalazio u Pepku 8 kom 150 ili 170 din Kodak i ne mogu da sastave 2 meseca u daljinskom (jedan par), a u decijim igrackama i da ne pricam.
Pepco, jysk, jumbo, lidl...ima svuda jeftinih alkalnih paketa, nisam mislio na vartu i sl.

Za decije igracke je bolje koristiti punjive jer one trose puno energije u malom vremenskom intervalu,
skroz suprotan nacin upotrebe od daljinskog upravljaca koji trosi izuzetno malu kolicinu energije u dugom vremenskom periodu.

10 alkalnih baterija kosta 150 dinara i to jedan daljinac teoretski moze trositi nekoliko godina.

Punjive baterije rade na 1.2V i ona je vrlo brzo prazna,
Nova alkalna baterija ima 1.6V a daljinac bukvalno moze da je koristi do tih 1.1-1.2V sto je na granici punjivih.

Punjive baterije nisu predvidjene da se koriste u daljinskim upravljacima, to cak i pise na dosta daljinaca.
naravno niko ne brani da koristite, ali niste nista tu ustedeli.
sad već ozbiljno troluješ oko tih baterija...kada nekome iscure te alkalne baterije i upropaste daljinac ( a meni su uništile dva daljinca od vrlo ozbiljnih uređaja), taj će bežati na kilometar od alkalnih baterija...možda će neko imati sreće pa neće, ali kome se desi neka se seti ovoga što pišem ovde...posebno važi za one koji daljince uvijaju u providne folije i plastične kesice :)

ikea ladda i eneloop se pune do 1.55, kad se skinu sa punjača malo padnu, a za ponovno punjenje su kad padnu ispod 1.2V.....kad se te baterije napune mogu da se stave u daljinac i posle više meseci čuvanja u fijoci i držaće opet više meseci...nema nikakve potrebe da stalno budu na punjaču, to je priča za one koji nisu videli ozbiljan punjač i dobre punjive baterije...u daljincu koji se aktivno koristi nema šanse da alkalne traju nekoliko godina...čitavu priču si postavio kao da punjiva baterija košta 50 evra komad, a ima tronic baterija 4x za 400 dinara...i sasvim su ok...

u svakom slučaju, koristi šta misliš da ti je najbolje, a za sve ostale koji slušaju tvoje savete, redovno proveravajte alkalne gde god ih stavljate, kad se kiselina razlije unutra onda je već kasno...

..kada nekome iscure te alkalne baterije i upropaste daljinac
Alkalne baterije ne cure, cure obicne baterije.

Nek koristi ko sta hoce, i nek izvuce zakljucak kakav misli da je logican

Punjive baterije imaju nominalni napon od 1.2V, Alkalna 1.55-1.6V, baterija sa 1.1V je prazna.
Sami zakljucite koja duze traje u daljinskom upravljacu i zasto.

Pitaj Google koliko dugo je napon alkalnih tih nominalnih 1.5 V :D :D

Meni su alkalne iz jiska iscurele i uništile jedan daljinac, zidni sat i električnu opičaljku. Od tada samo Duracell iz Linde.

Alkalne baterije ne cure, cure obicne baterije.

Nek koristi ko sta hoce, i nek izvuce zakljucak kakav misli da je logican

Punjive baterije imaju nominalni napon od 1.2V, Alkalna 1.55-1.6V, baterija sa 1.1V je prazna.
Sami zakljucite koja duze traje u daljinskom upravljacu i zasto.
Ne kapiram najbolje ovu pricu oko baterija... Koja je poenta koristiti iskljucivo alkalne za daljince? Obicnu a i alkalnu nisam godinama kupio. Jel poena ustede? Kvalitetne alkalne kostaju priblizno kao punjive a ja ne vidim njihovu prednost da ne kazem prakticnost ni po jednoj osnovi.
Stvarno me interesuje koji je ovo uređaj?
Lutka na baterije iz sexi sopa ;)

Duracell je skup, a ništa primetno bolji od jeftinih alkalnih baterija. Evo jednog švedskog testa gde su se jeftine baterije iz lokalnog lanca prodavnica najbolje pokazale.
Test_baterija.pdf

Ja sam ranije kupovao uglavnom Ikea alkalne baterije, pa sad pokušavam da pređem na punjive jer alkalnih nema više u ponudi, kupio sam gomilu Ladda baterija i punjač, pa se nadam da će prelaz biti lagan, i da ću naći praktičan sistem za dopunjavanje posle nekog vremena.

Duracell je skup, a ništa primetno bolji od jeftinih alkalnih baterija. Evo jednog švedskog testa gde su se jeftine baterije iz lokalnog lanca prodavnica najbolje pokazale.
Test_baterija.pdf

Ja sam ranije kupovao uglavnom Ikea alkalne baterije, pa sad pokušavam da pređem na punjive jer alkalnih nema više u ponudi, kupio sam gomilu Ladda baterija i punjač, pa se nadam da će prelaz biti lagan, i da ću naći praktičan sistem za dopunjavanje posle nekog vremena.
Imas u ikei punjac kao knjiga za 10 baterija inace to je jedan od punjaca koje koristim (imam jos jedan sa vise funkcija ako zatreba)

Test_baterija.pdf

Napuniš i koristiš ne kapiram kakav prelaz treba da bude kao da ideš sa androida na ios🤣

Prilozi

• 20221026_115019.jpg
    20221026_115019.jpg
    98.2 KB · Pregleda: 35
Jedno pitanje,imam solarne led svetiljke,treba da im povadim baterije kad ih sklonim uskoro da ne proteku?
Trebalo bi i da ih napunim a?mada cu morati neki punjac da nadjem.

Nazad
Vrh Dno