Šta je novo?

Oštećeni inbox folder u Outlook Express-u

herrpan

Slavan
Učlanjen(a)
14.03.2007
Poena
304
Zdravo,
ima li ko ideju kako da vratim ostecenu bazu inbox.dbx u zivot - pokusao sam sa raznim oe-recovery software-ima, ali nemam sifru za aktiviranje software-a (radi se o outlook express mail editoru).
Inace, nakupilo se vise od 2 gb poruka pa se oe zeznuo i nece da prikaze inbox, iako je inbox jos uvek na njegovom mestu. Evo sta sam vec pokusao da bi smo smanjili prepisku:
1. pokusao da napravim new identity i da prebacim inbox u taj novi - nije uspelo
2. iskopirao problematicni inbox.dbx u drugi folder i odatle pokusao da importujem isti - nije uspelo
3. preimenovao stari inbox u _old pa pokrenuo oe, uspeo samo da ga osposobim za primanje drugih mailova, ali i dalje ne mogu da importujem poruke.
E sad, sa nekim od recovery programa uspeo sam da iščitam podatke i da vidim mailove iz oštećenog inboxa, medjutim ne mogu da ih sejvujem jer mi traži da kupim alatku.

Pozdrav,

HERRPAN

Poslednja izmena od urednika:
Pokusaj sa ovim programcicem.. Uradio sam ga na brzinu i radi sa mojim inboxom koji je ispravan.
1. Napravi neki folder.. npr. MOJMAIL
2. Iskopiraj DBX fajlove koje zelis da obradis u MOJMAIL
3. Skini i raspakuj moj programcic u MOJMAIL
4. Otvori CMD (Start/run/cmd.exe)
5. predji u folder u kome se nalaze DBX fajlovi (MOJMAIL)
6. otkucaj sledecu komandu:
Kod:
 dbxex  inbox.dbx   inbox
 zameni inbox sa imenom tvog dbx fajla

7. Ako je se u redu, trebalo bi da dobijes gomilu .eml fajlova
inbox_000001_subject1.eml
inbox_000002_subject2.eml
inbox_000003_subject3.eml
itd..
Ovo su tvoji mailovi. Pregledaj koji ti treba, pobrisi one koji ti ne trebaju, i onda ih ubaci u novi svezi DBX file preko OE-a.
8. Ponovi postupak za sve ostale dbx fajlove.

Prilozi

• dbxex.rar
    66.6 KB · Pregleda: 85
Poslednja izmena:
Izvinjavam se - od frke da oporavim izgubljeno, malo sam se i ja izgubio...
pokusacu da uradim nesto sa ovim tvojim programcicem, siguran sam da ce pomoci. Medjutim imam jedan mali problem, tu se nalazi oko 3000 email-ova koji vise nece imati originalno vec neko ovakvo ime - ako sam dobro razumeo (inbox_000001_subject1.eml), tako da nece bas biti lako pregledati i izvrisiti klasifikaciju. Imas li mozda ideju kako da u registry izmenim max inbox foldera u OE - da povecam sa 2 gb na vise. Mozda bi mi onda i proradio stari inbox ???
U svakom slučaju hvala i pozdrav !!!

@herrpan

mislim da je .eml standardni format za email-ove koji je cist ascii, pa mozes lako u totalcommanderu sa F3 da vidis koji sta sadrzi (ili notepadu i sl). takodje mozes da koristis search (F7) u TC i tu uneses tekst da ti nadje odredjeni email.

A da probas instalirati neki drugi mail program, npr. mozilla thunderbird koji ce uvesti sve mailove iz OE u njegovu bazu?

Izvinjavam se - od frke da oporavim izgubljeno, malo sam se i ja izgubio...
pokusacu da uradim nesto sa ovim tvojim programcicem, siguran sam da ce pomoci. Medjutim imam jedan mali problem, tu se nalazi oko 3000 email-ova koji vise nece imati originalno vec neko ovakvo ime - ako sam dobro razumeo (inbox_000001_subject1.eml), tako da nece bas biti lako pregledati i izvrisiti klasifikaciju. Imas li mozda ideju kako da u registry izmenim max inbox foldera u OE - da povecam sa 2 gb na vise. Mozda bi mi onda i proradio stari inbox ???
U svakom slučaju hvala i pozdrav !!!

dobices folder sa 3000 .eml fajlova.
Nakon toga mozes da napravis novi folder u Outlook Expressu koji ce se npr. zvati Inbox recovered i onda fino selektujes sve one .eml fajlove i uradis drag-and-drop u taj Outlook Express folder.
I naravno ostavis ga par minuta da sve importuje :d

Dupli klik na bilo koji eml file ce otvoriti outlook express i prikazati sadrzaj kako si vec navikao. Moj program izvlaci subject iz svakog emaila i ubacuje ga u ime fajla. U tvom slucaju extrktuj sve, sortiraj po velicini i obrisi najvece fajlove jer su to obicno mailovi sa nekim ogromnim attachmentima (slike, video, itd).
U outlooku napravi vise foldera pa razvrstaj poruke.

Naravno, kako mi to nije palo na pamet. OE ima limit smo za folder inbox, dok su ostali neograniceni.
Puno hvala jos jednom,
Pozdrav!!!

ima isti limit za sve foldere - .dbx fajl moze da bude max 2GB veliki.

I javi sta si uradio.. Ako treba da jos doradim programcic.

I ima ograničenje od 16384 mail-a u samom inbox.dbx fajlu... Barem sam ja imao jednu takvu situaciju kod jednog korisnika.

Evo ja pokusavam da resim isti problem kod kolege na laptopu. Fckn, OE. Kad su ljudi tvrdoglavi.

Dakle, kada otkucam gornju komandu ne desi se nista. Kada otkucam nekompletnu sintaksu dobijem poruku o nacinu upotrebe tj. kako treba da izgleda pravilna sintaksa.

Na c:\Snimljeni mailovi\ se nalazi kopija Inbox.dbx fajla i ovaj programcic. U komand prompt kucam c:\snimljeni mailovi\dbxex Inbox.dbx Inbox i nema rezultata.
Naravno, prompt ne kucam, vec je tu :) Ovo moram da napisem posto je sve vise clanova koji za DOS misle da je politicka stranka.

Gde gresim?

Poslednja izmena:
Prvo uvek odradi jedan chkdsk /f, često zna da reši problem sa .dbx korupcijom. Tek posle kreni sa drugim metodama čerupanja.

Imaš još jednu opciju, a to je plugin za total commander koji ti omogućava ulazak u sam .dbx fajl i onda možeš da iskopiraš sve van. Ovo ne bi trebalo da ima veze sa veličinom fajla... Probaj, pa javi u svakom slučaju.

@soko:
ako u imenu foldera ima razmak onda moras da napises pod znacim navoda. Dakle:
1. Napravi c:\temp
2. kopiraj osteceni inbox u c:\temp
3. pokreni cmd
4. kucaj cd \temp
5. kucaj dbxex inbox.dbx inbox

Nisam probao na win7 gde je pristup C disku verovatno ogranicen. Pokusaj da to uradis u nekom folderu na desktopu ili u my docs.. tj tamo gde ima pravo pristupa.

Nema razmaka u imenu. Samo je pocetno slovo veliko. OS je WinXP na tom laptopu.
Cemu sluzi 2 puta kucanje imena "inbox" u sintaksi?

dbxex se kopira/ raspakuje u taj temp folder? (u mom slucaju \Snimljeni mailovi\)

Kako onda nema razmak u imenu foldera ako ti je ime foldera "Snimljeni mailovi"? :)

Aghhhh, nisam pazljivo citao. Ja sam razumeo da se to odnosi na ime dbx fajla.
Sorry.

Izmenio sam ime foldera u jednu rec. Ista stvar. Kad izvrsim komandu nista se ne dogodi.

Skinuo sam i taj plugin za Total Commander. Kada sa njim otvorim arhivu unutra je samo jedan NFO podfolder i u njemu par html i txt fajlova ukupne velicine ispod 1MB. Total Commander uredno prijavljuje velicinu fajla od 2+ GB.
Kada otvorim neki drugi, manji DBX fajl sa kojim nema problema ti je pored ovog NFO, i ATT u kom su attachmenti i poruke svaka u svom podfolderu.

Recimo Outlook Recovery Toolbox uradi pretragu i prikaze mailove, jedino sto je za snimanje potrebno platiti. Znaci da su tu, nije ostecena baza samo ih treba izvaditi napolje. Nista, bar postoji opcija nekakva. Videcemo, ako ne nadjem neko resenje platice licencu.

Poslednja izmena:
Vrh Dno