Šta je novo?

Oštećeni fajlovi

Lomnica_city

Slavan
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
380
Vozdra drustvo!
HDD mi dobio "bas sectors", i neki fajlovi postali korumpirani, ne pomazu nikakvi disc check-ovi, a kao za inat par fajlova su mi veoma bitni, medju njima i jedan DVD sa samo jednim siderom koji sam cedio metar dana, i od lenjosti ne nareza, sad verovatno i nema sidera, a samo par vecih fajlova iz njega su osteceni...

Sad zbog tih ostecenja ne mogu da kopiram fajl jer kad dodje do ostecenog dela ne moze da nastavi, zaglupi mi se Windows ("7" 64bit), kad odblokira samo nudi opcije Try again i Cancel, da li znate za neki programcic koji moze da kopira sa tog ostecenog harda na ovaj novi te fajlove, jer te male ostecene delove mozda mogu i da skinem opet u slucaju DVD-a, odnosno da mi softver mozda i popravi ostecene crteze i jedan poveci .pdf?
Stvar je hitna jer moram da saljem disk u servis dok nije skiknuo skroz jer svaki dan sve vise brljavi a oni tamo naravno nece hteti da se cimaju sa mojim podatcima niti znaju kojih su mi 10-ak GB od 300+ bitni a koji ne, zato... POMAGAJTE???
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
HDD regenerator, pokreni ga sa hirens boot CD-a, kad popravi HD, tj ako ga popravi, a velika je verovatnoća da hoće, kopiraj

Zaboravih da pomenem da sam probao i par programa tog tipa, bas i HDD Regenerator, nijedan nije uspeo da sredi nijedan bad sector, koliko znam oni su mehanicka ostecenja i mogu biti samo pomereni u stranu da se po njima ne pise, a ovih cuda ima 65 i za sad nijedan nije ispravljen tim programima a svaki od njih blokira po neki fajl, od kojih jedno 4-5 meni bitna...
Pozdrav ,)

Aj da korigujem sam sebe, evo opet pusten HDD Regenerator i sad je nasao cetvorostruko vise "bad sectors" (i jos nije skroz zavrsio, izgleda sto duze radi to ih se vise stvara), ali je zato popravio SVE do sad nadjene???
Mislim da je problem bio u nacinu mog rada, kad mi je HDD bio u laptopu, HDD Regenerator je trazio, nasao 65, i nije uradio recovery nijednog loseg sektora, sad kad sam stavio drugi HDD i instalirao novi Win, a osteceni stavio kao eksterni i opet pustio HDD Regenerator, sad radi posao, sve na istom laptopu odradjeno, izgleda da je sam program snimio sebe na neki od losih sektora pa je onda zabrljao u radu, nemam drugo objasnjenje, ili mu sam Windows nije dao da uradi sve kako treba, javljam kako prodje do kraja pa mozda nekom bude od znacaja ako naleti na isti problem...
Pozdrav ,)

Trebao si da eliminišeš win da ne drlja po jadnom hardu i da koristiš verziju sa hiren's-a.

Zagubio sam negde Hiren's CD, uradio sam sa boot flash-a na kraju jer je i ovako, kao eksterni HD, imao problem sa nekim losim sektorima, za nedelju dana je otisao sa 65 na par hiljada istih, od kojih nesto preko 100 nije uspeo da popravi, ocigledno crkava i sad samo cekam kad ce da zagasne lampica i da krene put servisa, "dosta" je i sluzio, cele 2 godine i nesto sitno... :mad:
Pozdrav ,)

Vrh Dno