Šta je novo?

Oštećen hard disk- pitanje

rdjavi

Cenjen
Učlanjen(a)
03.07.2009
Poena
169
imam neki stari disk od laptopa, wd 320GB sata. disk je oštećen udarcem tokom rada. kad ga skopčam kao slave na računar pozna ga sistem ali sporo radi sistem skroz. u C particiju mogu da udjem a u D nece i trazi format ali necu jer mi trebaju neki podaci. skeniram ga evo hdd regeneratorom iz sistema i dosao je do 1% za 4 sata, hiljade bad sektora ima i sve ih regenerise. interesuje me da li ce ako odradi celi scan i regenerise sve sektore (trebace mu 16 dana ako ovako nastavi) moci da se udje u D particiju i da li ce opet traziti format? ili ima li neko bolje resenje?

Ima, baci hdd u kantu za djubre ili jos bolje odnesi negde gde recikliraju elektroniku pa tamo baci...

Nemoj da se ljutis na ovakav odgovor, mislim 1% za 4h ... pao, ocito pokvaren...

ma ne ljutim se, logičan odgovor ali najlakse ga je baciti. imam bitnih fajlova pa cu probati da ih spasim. i evo ubrzao je skeniranje, za 5 sati dosao je do 11%. skeniracu ga celog pa sta bude.

hocu. evo nisam jos skenirao, nisam bio kuci pa sam prekinuo. kad zavrsim javljam se.

prekinuo sam skeniranje jer je došlo do 10.13% i od tada nalazi bad sectore jedan za drugim i ne moze da ih popravi i za celu noć nije se pomerio ni malo. opet sam stavio disk kao slave, digao sistem na drugom disku i mislio preko programa za vracanje fajlova izvuci podatke. mogao sam uci u C particiju ostecenog diska ali u D nije moglo, trazio prvo da formatiram disk sto nisam uradio. prvo instalirao recover my files ali nije ni on mogao uci u D part pa onda instalirao R-studio u on je mogao da udje i tako sam vratio sto mi je trebalo. samo par fajlova nije mogao izvuci zbog ostecenog diska. sve pohvale za program, stvarno je dobar!

a ti si rizikovao da ti crkne ta glava i da ostanes bez podataka skroz na skroz.
R-studio je dobar al za ispavne diskove...

a ti si rizikovao da ti crkne ta glava i da ostanes bez podataka skroz na skroz.
R-studio je dobar al za ispavne diskove...

Meni je ispao HDD i sad ne mogu da ga ocitam. WD Diagnostic tools prikazuje da ima mnogo bad sectora i da ne moze da ih popravi. Ima li nekih izgleda da mogu da se izvade podaci i kako?

Poslednja izmena:
u kucnoj varijanti i shareware softverom na zalost nikako

Meni je ispao HDD i sad ne mogu da ga ocitam. WD Diagnostic tools prikazuje da ima mnogo bad sectora i da ne moze da ih popravi. Ima li nekih izgleda da mogu da se izvade podaci i kako?

tebi crkava neka od glava, i ako ga budes mucio crci ce skroz, rizik je sve

nisu glave u pitanju, mehanicki je ok, ali ima mnogo bad sectora. Iako ga windows nije video, uspeo sam preko GetDataBack da povratim 90%,

Vrh Dno