Šta je novo?

NZXT H7 Flow (2024) - Pakovanje komponenti

ZekaZmaj

Slavan
Učlanjen(a)
19.12.2005
Poena
305
Moja oprema  
CPU & Cooler
i5-7400
Matična ploča
Gigabyte GA-H110M
RAM
Samsung 8gb DDR4 2400
GPU
RX 580
Storage
SSD 480gb ADATA SU630, Toshiba HDWD120 2tb, WD10EZEX 1tb
PSU
FSP Hydro G PRO 750W
Kućište
BeQuiet Pure Base 500DX
Monitor
Lenovo 24''
Miš & tastatura
MX Master 3S
Mobilni telefon
S24 Ultra
Pametni uređaji
Garmin fenix 6X
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Zdravo svima,
Može li mi neko reći da li može u ovo kućište da se upakuje
MSI MAG X870E TOMAHAWK WIFI i iznad nje Arctic Liquid Freezer III Pro 360

Pitam zbog visine/debljine Arctica od 63mm....vidim na sajtu NZXT da je neko postavio pitanje i odgovor je:
''While the Artic Liquid Freezer III Pro 360 RGB does fit in the case, we can't confirm if the extra thickness will have clearance issues with the MSI MAG X870e Tomahawk WiFi
Vidim da ima dosta pitanja na sajtu...i uvek isti odgovor, arctic može da stane, ne znaju zbog debljine da li će se imati problem sa pločom...

ima li neko iskustvo...
posedujem be quiet 500dx kućište i tu mi pravi problem debljina Arctica od 63mm na prednjoj strani(ne može da stane-moram da pomeram HDD fiokicu više nego što ima mesta)....pa hoću da menjam za ovo kućište i da Arctic ide gore....

Ne mora da znači, zavisi od visine VRM hladnjaka, ponekad i RAM modula, zavisno koliko je visoko montirana ploča...

90% sam siguran da neće biti problema jer je kućište široko a AIO sa 120mm fanovima a ne 140mm pa bi trebalo da "promaši" hladnjake ali ne bi bilo loše izguglati.

Imam istu plocu i isti cooler u Lian Li 217.

Zato i pitam ima li ko licno iskustvo, na sajtu nzxt ima i sledecu podatak:

Screenshot_20251106_163122_Chrome.jpg
A Arctic je 63mm...opet zavisi od pozicije ploce i sto je rekao jurodivi velicine vram hladnjaka...

Evo builda na PCPartPickeru sa tim komponentama, NZXT H7 Flow 2024, LF III i X870 Tomahawk WiFi:
https://pcpartpicker.com/b/vvfv6h

Koliko vidim, staje bez problema.
Možeš da pročešljaš i ostale buildove s tim kućištem, deluje da je više no prostrano sa Arcticom...

BTW, možeš da preskočiš fanove dole, u praktično svakom testu koji sam video ne prave skoro nikakvu razliku (stepen-dva max). Kućište je odlično provetreno, grafička dobija dovoljno vazduha i bez njih...ako baš mora, lako ćeš ih dodati posle.

Hvala svima,
Imam jedan vent koji ce biti visak pa cu ga staviti dole, ako bas bude frka mogu ventovi koji dolaze uz kuciste i stoje napred da se prebace gore a arctic da ide napred...

Imam istu plocu i isti cooler u Lian Li 217.
Kako si zadovoljan sa Lancool 217?
Razmatram kupovinu ali mi I/O jako ide na živce. Progutao bih lokaciju da ima Reset taster umesto 2x Power (koji idiotizam).

Razmišljam da nekako odvojim taj donji Power taster i spojim ga na Reset pinove na ploči ali ne znam kako je sve to povezano, da li oba Power tastera idu na isti kablić/konektor...

Ne koristim reset button godinama. Inace, kuciste je odlicno, mozda ipak zamenim prednje ventilatore sa 140mm, nesto su mi bucni. Dobije se svasta od dodataka.

Video sam, da nije te I/O situacije, odmah bih ga kupio.

Možeš li da mi kažeš na DM kako su spojeni ti tasteri, da li oba na jedan kablić? I ako može, koliko je dugačak taj "umetak" gde je I/O dole...?

Vrh Dno