Šta je novo?

NWN:problem sa startovanjem

hawk

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
619
Ne znam u cemu je problem sa ovin s....m od igre!!
Instalirao sam sve kako je trebalo recommended,i stavio 64mb texture pack i crackovao i....NISTA!!!

U opste nece da se pokrene cak ni intro,samo ona pozadina sa okom se pojavi i kao krene sa radi cd i hard i stane tj ostane na desktopu.

Poblesavi sam i pokusao sve varijante i nista...

Sta da radim?boom

To je poznat bug, zvanicni forum je prepun zalbi. Meni se isto odmah desilo, pa sam igru deinstalirao i ponovo instalirao i proradila je najnormalnije (uzgred, igra je ultraextramega super:):):)). Ali to izgleda ne pomaze svima, a npr vecina ljudi koja se na (Biowareovom zvanicnom) forumu zali, ima Intel i to P4 konfiguracije, gde neka verzija ATA drajvera pravi probleme, a neka ne, a i Intel Application Accelerator ima neke veze sa tim. U svakom slucaju, izasli su patchevi kod kojih bi trebalo da je problem resen, ali su poveci (~35MB), a crackovi se mogu naci po obicaju na www.gamecopyworld.com. Pogledaj malo i zvanicni forum, mozda ces naci jos neki savet, ako sama reinstalacija ne pomogne...

Molim te,reci mi gde si je nabavio,kako si je instalirao i koja ti je konfiguracija?
By the way,Hvala na savetu.
Bio sam na gejm kopiju odmah,jos prvi put,ali ni jedan od krekova mi nije resio problem.Ne znam da li ima veze sa osnovnom instalacijom.

Verujem da je igra do j..a samo je njersra kopija...
:wave;

imam ja 1.19 update, nesto vise od 30 mega je, kao i krek za tu verziju. ako ti je puno da skidas, a ti se prosetaj do mene sa hardom ili praznim diskom

hawk je napisao(la):
Molim te,reci mi gde si je nabavio,kako si je instalirao i koja ti je konfiguracija?
By the way,Hvala na savetu.
Bio sam na gejm kopiju odmah,jos prvi put,ali ni jedan od krekova mi nije resio problem.Ne znam da li ima veze sa osnovnom instalacijom.

Verujem da je igra do j..a samo je njersra kopija...
:wave;

Kopija je iz Exita, a konfiguracija je Athlon XP [email protected], MSI KT3 Ultra, 512MB NCP DDR, ASUS GF2 GTS...
Kao sto sam rekao, isto se desava i ljudima koji imaju originale, a i meni uostalom prvi put, tako da verovatno nije do kopije. Postoji i neka fora sa iskljucivanjem zvuka koja je nekima pomogla, ali ne secam se da li pre instalacije, ili bese postoji takva opcija u onom meniju sa podesavanjima pre starta igre...

Ja imam P4 konfiguraciju (doduse nije intelov vec sisov cipset tako da ni ne koristim Intelov Application accelerator - koji ce mi) i probao sam doticnu na GF2 GTS-u i GF4 Ti 4200...bez i najmanjeg problema...
P.S. gde nam je sad magick sa pricama o podrsci Intelu na kome ce uvek apsolutno svaki softver raditi kako treba...:D

Miroslav je napisao(la):
imam ja 1.19 update, nesto vise od 30 mega je, kao i krek za tu verziju. ako ti je puno da skidas, a ti se prosetaj do mene sa hardom ili praznim diskom

Mogli bi da se dogovorimo kad imas vremena da donesem hard da mi to napucas.
Posalji mi mail kada budes mogao pa da se dogovorimo.

Hvala ti.:wave;

E bre ladno treba da disejblujem zvuk ali je bez njega trulo!!!!

Kako da ga enejblujem opet?

Jel sa 1.19 imas zvuk normalno?

hawk je napisao(la):
E bre ladno treba da disejblujem zvuk ali je bez njega trulo!!!!

Kako da ga enejblujem opet?

Jel sa 1.19 imas zvuk normalno?

(ako mene pitas) Osim sto sam je odmah jednom reinstalirao, igra radi potpuno normalno. i originalna verzija i patchovana na 1.19. Tu foru sa zvukom sam video na pomenutom forumu, sigurno ces tamo naci vise o tome.

ja sam imao slican problem sa zvukom, pucketao je, i to mi se dogodilo kad sam updateovao drajvere za live u xp-u... kad sam vratio stare sve je radilo normalno

kad je vec pominjete

kolika je otprilike minimalna zahtevnost za ovu igru?

Zahtevna je prilicno.
Meni ne smeta mnogo za sada jer teram je na dobroj karti ali recimo ne da mi da uukljucim shiny water effect.

Miroslave moj mail je [email protected]

Cimni kad mozes...
Hvala.

PS. ako ti vise odgovara da ti dam pare za CD,da mi narezes samo da
ga ne finisiras.

Sale

Za shiny water ti treba GF3 Ti i jače... neće ni meni na Radeonu (Retail) da uključi... A meni u principu radi, samo što kod mene na duronu 600@700 nije se usrećio... Doduše dešava se nekada da mi zabode mašinu posle par sati igre...

pa neznam imam RADEON AIW 7500 64 ddr,
kud cu jace od nje...

U principu i ona podrzava po specifikacijama DX 8.0

hawk je napisao(la):
pa neznam imam RADEON AIW 7500 64 ddr,
kud cu jace od nje...

U principu i ona podrzava po specifikacijama DX 8.0

Podrzava, ali nije u potpunosti DX8.1 karta. Za shiny waters treba GF3/ GF4Ti ili Radeon 8500.

Da li je više zahtevna po pitanju procesora ili grafike? Tj. kako bi radila na XP 1600+ i TNT2?

ljudi, nwn lepo radi i na duronu 600 sa gf2mx (ali na minimumu grafickih detalja)

Kod mene solidno ide sa srednjim detaljima na Athlonu 1.4 sa MX-om(205/205).Inace zna da dosta uspori na nekim delovim igre pre svega napolju.

NWN serijski broj

Kretoh da reinstaliram igru (jer radi samo bez zvuka) ali kasno svatih
da kad sam prebazio igru na Virtual Drive nisam zapisao i serijski broj :(
Saljite ga cheers

Ako ovo ne upali probacu da skinem patch posto vidim da je izasla i verzija 1.21 ali sa bagom :p

Re: NWN serijski broj

sgajic je napisao(la):
Kretoh da reinstaliram igru (jer radi samo bez zvuka) ali kasno svatih
da kad sam prebazio igru na Virtual Drive nisam zapisao i serijski broj :(
Saljite ga cheers

QFETM-MPU3X-DN6FF-MHFDA-YWARA-4HMPE-RDJTG

Igra je stvarno dobra.
Kod mene radi super sa svim detaljima na max, antialiasing on na max,rezolucija je doduse 800x600 ali sa ukljucenim AA..
Ah da, g karta je ASUS MX 400 sa 64 MB. Valjda ova dodatna 32 MB odradjuju u ovoj igri neki posao:p , CPU Duron @933, 320 MB ram

necete verovati

kod mene radi na obicnom voodoo-u sa 16 ram-a. Doduse u minimalnoj rezoluciji ali niti secka niti imam problema sa zvukom, samo sam morao da updatujem drajvere, jer pre toga nije hteo ni da cuje.

necete verovati

kod mene radi na obicnom voodoo-u sa 16 ram-a. Doduse u minimalnoj rezoluciji ali niti secka niti imam problema sa zvukom, samo sam morao da updatujem drajvere, jer pre toga nije hteo ni da cuje. boom boom

USPEO

Deinstalirao sam igru FX i ponovo instalirao ali ovaj put sam odabrao full instalaciju tako da sada radi bez problema :)

Izgleda da mora da ide full varijanta da nebi pravila probleme jer tek sada sam imao uvodne animacije za igru i u okviru poglavlja igre :p

Pozdrav!:wave;

taman je pohvalih

ne mogu da zavrsim prvo poglavlje kad onog dekstera ili kako god se zove treba da vratim u neverwinter? Dali je to neki bnug i ima li uopste patch

Re: taman je pohvalih

mikac79 je napisao(la):
ne mogu da zavrsim prvo poglavlje kad onog dekstera ili kako god se zove treba da vratim u neverwinter? Dali je to neki bnug i ima li uopste patch

?
U cemu je konkretno problem? Koliko se secam, kad 'izubijas' Desthera, malo porazgovarate:D i automatski pocinje Chapter II.

Re: taman je pohvalih

mikac79 je napisao(la):

Stone Of Recall...

Originally posted by omnik
Podrzava, ali nije u potpunosti DX8.1 karta. Za shiny waters treba GF3/ GF4Ti ili Radeon 8500.

Shiny Water efekat ne radi na Radeonu 8500. Zvanično u Bioware-u kažu da je navodno radio pre izdavanja igre, a sada istražuju problem... Kakva lagarija bez smisla :)

Nego ja sam odigrao igru, i prilično mi se dopala pa me sada interesuje kakav je Baldur's Gate po kompleksnosti u poređenju sa NWN-om? Kakav je sistem borbi i da li ima više ili manje diskusije sa NPC karakterima i čitanja uopšte. U NWN-u je na početku svakog poglavlja bilo dosta priče, a potom je više bilo istraživanja i borbe, a kako je u Balduru?

Nazad
Vrh Dno