Šta je novo?

nVIDIA whql 180.48

draske73

Slavan
Učlanjen(a)
18.05.2007
Poena
349
Izašli su novi driveri

http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us

Citiram:
This is a WHQL-certified driver for GeForce 200-series, 9-series, and 8800-series desktop GPUs.

Exciting New Features:

Enables NVIDIA SLI technology on SLI-certified Intel X58-based motherboards with the following GPUs: GeForce GTX 280, GeForce GTX 260, GeForce 9800 GX2, GeForce 9800 GTX+, and GeForce 9800 GTX. Learn more here.
Enables NVIDIA SLI Multi-monitor support, giving you the ability to use two monitors with your GeForce graphics cards in SLI mode. Now you can easily switch between multi-monitor desktop mode and full screen 3D gaming mode. Learn more here.
Enables NVIDIA PhysX acceleration on a dedicated GeForce graphics card. Use one card for graphics and dedicate a different card for PhysX processing for game-changing physical effects. Learn more here. (Note: GPU PhysX is supported on all GeForce 8-series, 9-series and 200-series GPUs with a minimum of 256MB dedicated graphics memory. This driver package automatically installs PhysX System Software version 8.10.13).
Blazing Fast Performance:

Boosts performance in numerous 3D applications. The following are some examples of improvements measured with Release 180 WHQL drivers vs. Release 178 WHQL drivers (results will vary depending on your GPU, system configuration, and game settings):
Up to 10% performance increase in 3DMark Vantage (performance preset)
Up to 13% performance increase in Assassin's Creed
Up to 13% performance increase in BioShock
Up to 15% performance increase in Company of Heroes: Opposing Fronts
Up to 10% performance increase in Crysis Warhead
Up to 25% performance increase in Devil May Cry 4
Up to 38% performance increase in Far Cry 2
Up to 18% performance increase in Race Driver: GRID
Up to 80% performance increase in Lost Planet: Colonies
Up to 18% performance increase in World of Conflict

Probao i ne radi mi PhysX sa novim drajverom pod XP 32bit i ako pise da je enabled

Pishe da je enabled i ako ga ne instaliras, tako da je greska definitvno. Inace kad ga instaliram meni radi, pod Vistom x64. Ali ima drugu gresku: Kad podesim multiple display i podesim rezoluciju za TV sve bude ok dok ne iskljucim TV u multiple display, pa kad hocu ponovo da ga ukljucim podesavanja se resetuju, dok se to sa 178.xx i ranijim nije desavalo. Brljavi nesto sa rezolucijama kod menjanja multiple display opcija...

15mb manji od prošlih 17x?! Super ati napreduje a nvidia nazaduje :smoke:

Manji su zato sto je manji PhysX, nema demo-a koji su bili do sad...

Evo,testirao sam malo driver.
Nema problema nikakvih kod mene.
Razlika u odnosu na prethodne drivere je ocigledna,tj u 3d mark vantage se broj fps povecao za 3fps a score sa 5200 na 5600 tj

Poslednja izmena:
Možda je problem što testiraš u 3DMarku. Ja na njih ne polažem mnogo, zato ih stavljam u samo dva od trideset-dva-tri grafikona po testu - smatram da ne zaslužuju više.

konacno normalno radi Digital Vibrance ali zato kad pomerim Gamma za samo 1% totalno deformise sliku, omg

meni se nfsuc ubrzao sa ovim vozacima 😀

Ne mogu vise nikako da ukljucim PhysX. Probao sam da deinstaliram drajvere, stavim starije i opet nista. Nigde nemam opciju da deinstaliram 8.10.13 verziju PhysX drajvera, a reinstalacija ne pomaze. Stariji verzija PhysX drajvera nece da se instalira dok ne deinstaliram ovu verziju - uzas. Za pohvalu je sto konacno rade 2D klokovi dok surfujem ili gledam neki video

Да ли си покушао са Driver Sweeper-ом да деинсталираш PhysX?

Pa šta sad, radi li to i vredi li stavljati?!

Zasto koristis SmRt Doctora?Imas RT ili evga precision🙂

Zasto koristis SmRt Doctora?Imas RT ili evga precision🙂

A to je tek prica za sebe :S:
U RT ne mogu da napravim profile za fan, nemam uopste ono "+" kada treba da addujem ako znas na sta mislim.
Koristim 2.09 a isto mi je bilo i u predhodnim. Nove nisam ni probao doduse ..

*edit* u eVGA precision mogu da napravim fan profile ? - da sam ubrza fan na toj i toj temp. ?

Poslednja izmena:
^koliko sam ispratio pricu o GT2xx karticama, upravo ovaj najnoviji RT sa ovim najnovijim 180 drajverom donosi softverski fan control, a to bi trebalo da bude upravo to sto tebi treba.
A eVGA donosi to isto (posto je zasnovan na RT-u) samo u vise user-friendly fazonu.

Hebemliga, probaj...

Ako je to-to:
http://www.evga.com/precision/#dlbutton

New in v1.3.3! Added fan control support for NVIDIA Forceware 180.xx drivers.

A s' obzirom da je i to unwinder-ovo chedo, probaj sa RT-om 2.2

Poslednja izmena:
Hm.. aj sad cu vidim novu Rivu, skino sam eVGA P. tu mogu da kontrolisem fan ali ne i da napravim profile posebno - osim ako nesto ne propustam ..

Trebalo bi da sad mozes na customize/fan i driver-level fan control settings i tu da podesis za 2d/low power3d/performance 3d modove, kao nekad sto je moglo...bar sam ja tako razumeo.

Instalirah sinoc i dobbio sam skok u:
3D Mark 2006: 15791>15979
Vantage: 7505>7815.

Da li sam nesto utripovao ili sa novim PsyhX driverima koji su stigli sa paketom nema vise onih demoa sa kuglicama itd ?

Sta je ovo, za 8600* i starije kartice nema novih drajvera?

Da li sam nesto utripovao ili sa novim PsyhX driverima koji su stigli sa paketom nema vise onih demoa sa kuglicama itd ?

Da, nema ih, kao sto sam napisao gore u 4. poruci 😉 Citiram se: "Manji su zato sto je manji PhysX, nema demo-a koji su bili do sad... "

Nazad
Vrh Dno