Šta je novo?

Nvidia uradila cheat sa novim driverima i GFX 5900 Ultra

Freak_Power

Čuven
Učlanjen(a)
19.09.2002
Poena
619
http://www.extremetech.com/article2/0,3973,1086025,00.asp

Detaljan clanak. Kako rekoh u drugim topicima NV35 je sporiji od r350, mogu se kladiti u ovaj p4 2.8Ghz koji imam.

Jao kako si ti naporan. Pa u 3D Mark-u NVIDIA ima najmanju prednost od svih testova. Ono sto je vazno i sto se racuna su Doom3,UT2003 i Serious Sam testovi posto ce se 90% igara bazirati na ova prva dva engine-a.

Freak_Power je napisao(la):

Detaljan clanak. Kako rekoh u drugim topicima NV35 je sporiji od r350, mogu se kladiti u ovaj p4 2.8Ghz koji imam.
A ti imaš P4 na 2.8 GHz?

SnakeEyes je napisao(la):
Jao kako si ti naporan. Pa u 3D Mark-u NVIDIA ima najmanju prednost od svih testova. Ono sto je vazno i sto se racuna su Doom3,UT2003 i Serious Sam testovi posto ce se 90% igara bazirati na ova prva dva engine-a.

E tebi je post bas kao i signature - tralala.
Pa bre covece kakav Serious sam?! Kad izadje doom SVE ostalo gubi na znacaju i nece imati nikakve veze. Svi to cekaju, i kupci i proizvodjaci, i driver-stimeri...

Ala neki ljudi pene oko ATI-a, to je strasno.
Izgleda da nVidia bas izaziva gnev kod suparnika, jer ovako u vreme dok je 3dfx koliko toliko valjao.

Pozdrav!

a sta sa raznijim prijavama da igre mnogo lepse izgledaju na nVidia kartama?

Freak_Power je napisao(la):

aj priznaj koliko te placaju po postu ovi kanadjani??? :)

Broz je napisao(la):
...

E tebi je post bas kao i signature - tralala.
Pa bre covece kakav Serious sam?! Kad izadje doom SVE ostalo gubi na znacaju i nece imati nikakve veze. Svi to cekaju, i kupci i proizvodjaci, i driver-stimeri...

Mozda mi je signature glup ali post nije :D , cini mi se da ga nisi dobro procitao citiram "NA PRVA DVA" dakle ne serious sam.

SnakeEyes je napisao(la):
...

Splinter Cell zaista izgleda lepse na NV kartama.
Splinter Cell zaista izgleda lepse na NV kartama.[/quote]
Naravno, zato sto koristi drugaciji algoritam za sencenje.
SS SUX BI TIME!!! i ne znam kome ta igrica moze sluziti kao bilo kakav Benchmark! pa ti likovi em su malo prodalisvog Shimeta, em ga niko nije licencirao. Za ID-ove i EPIC-ove endzine vredi kreirati benchmarke, odnsno test demoe zato sto postoji gomila AAA naslova koji ih koriste.
Sto se tice Chitovanja, to je vec zastarela tema ATI je nesto slicno pokusao svojevremeno u Q3, kada mu sa R8500 nije islo najbolje u tom testu. Ovde je rec o slicnoj prevari. Nvidija "zaobilazi" pravila i dobija poene za to!
U neku ruku tuzno je sto Benchmark programi imaju toliki uticaj na prodaju grafickih, ali sta da se radi. To je realnost!

Al ljudi, jeste cudno da je jedan driver update digao performanse za 30%... Ajde da je 10%, pa da covek iskulira...;)

Nedjo... SC je Unreal2 engine, i to sencenje je samo deo mogucnosti engina, ne znam sto se bunis. Totalno bez osnova.
Nazlost, "the way it's ment to be played" :D ... Jos samo da stignu ove revizije 5600Ultri i vozdra ATi ...

Pa ne znam bas da li je vozdra ATi... Ali nema veze. Bitno je da padaju cene, kao sto rece neko - jedino mi mozemo da profitiramo dok se oni kolju tamo gore.
Uh jedva cekam da R9500 padne ispod 100e pa da ga nabavim. A tek 9800 PRO, ili FX5900! mmmmm :D :D :eek:

Konacno se ja i kolega Mazi slazemo:)
Nikada radeon 9500 nece biti ispod 100$ jer ga tada nece biti!
Ovo vazi za nove, polovnih ce biti...

MAD_MUzzY je napisao(la):
Nedjo... SC je Unreal2 engine, i to sencenje je samo deo mogucnosti engina, ne znam sto se bunis. Totalno bez osnova.
Nazlost, "the way it's ment to be played" :D ... Jos samo da stignu ove revizije 5600Ultri i vozdra ATi ...
To je prosirenje U mashine... dostupno svima koji su je licencirali u nekim buducim igrama UT2004 npr...

Broz je napisao(la):
Konacno se ja i kolega Mazi slazemo:)
Nikada radeon 9500 nece biti ispod 100$ jer ga tada nece biti!
Ovo vazi za nove, polovnih ce biti...
Pa na polovne sam i mislio. Odavno nisam kupio novu graficku kartu. Bas novu... Nekako mi je sigurnije da kupim jacu, polovnu nego novu slabiju... :D

MAD_MUzzY je napisao(la):
Hahah :D ... Pa dok te karte dodju na taj cenovni nivo ima da pricekas samo tako. Kad budu kostale toliko vec cemo baliti i mastati o nv40 i r400 ako ne i necemu novijem...

Mazi, ono iz licnog iskustva... Ako predjes sa 9500Pro na 5600Ultra, uradio si downgrade, bar kada su igre u pitanju...

byMaX je napisao(la):
...

Mazi, ono iz licnog iskustva... Ako predjes sa 9500Pro na 5600Ultra, uradio si downgrade, bar kada su igre u pitanju...
Samo igre?:D
E da vam ispricam - javi mi se musterija - trazi ti4200 sa 128 Rama. Kazem, ta memorija samo dize cenu - dobitak se ne oseca, a za iste pare se moze naci jeftiniji Rade 9600... Al ne vredi... Nvidia u srcu i dusi :D Iskreno se nadam da je prihvatio predlog da procita Maxov test TX-a...

Vrh Dno