Šta je novo?

nvidia tv-out iz detonatora

Laza

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2001
Poena
765
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz & Thermaltake Toughair 510
Matična ploča
AM5 Gigabyte B650M AORUS ELITE AX DP/M.2/DDR5
RAM
DDR5 32GB 5200MHz Kingston Fury Beast 2x16GB
GPU
MSI Radeon RX 5700 XT, 8GB, 256-bit, RX 5700 XT MECH OC 8G
Storage
M.2 NVME 1TB AData 5000MBs/4200MBs
PSU
Be Quiet Pure Power 12 M750W BN343 Gold Modular
Kućište
Fractal Design Define R4 Black Pearl
Monitor
IIYAMA ProLite 27, ULTRA SLIM LINE, WQHD, IPS, 5ms, FreeSync, Zvučnici, XUB2792QSU-B1
Miš & tastatura
LOGITECH MK470
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam eagle mx400 karticu, sistem je winxp. Za prebacivanje slike na TV koristim Tvtool i to radi odlicno.

Medjutim, malo sam gledao kako da iz detonatora dobijem sliku na TV-u i iznenadila me cinjenica da je moguc twin view, odnosno horizontal ili vertical span, tako da je moguce raditi nesto na kompjuteru a gledati film na TV. Moguce je prebacivati bilo koji prozor sa monitora na TV. Jedini problem je sto sliku na TV dobijam samo kao NTSC odnosno dosta trepce, crno bela i smanjena. Nikako ne uspevam iz drajvera da dobijem normalnu sliku na TV-u. Drajveri su najnoviji sa nvidia sajta 30.82. Koristio sam i 29.42 i nece nikako. Pokusavao sam da podesim u detonatoru za TV: B Pal i G Pal ali nije pomagalo, samo se pojavi prozor sa pitanjem da li mi odgovaraju nova podesavanja ali se nista ne dogodi.

Secam se da sam pre sa nekim starijim drajverima uspeo da dobijem par puta normalnu sliku na TV-u, ali samo prvih par puta, posle vise nije htelo.

Da li neko od vas koristi tv-out preko detonatora?

Nisam znao da je moguce koristiti tv-out kao twin view. Mislio sam da je to neki poseban dodatak na karticama.

Da twinview je zaista koristan kada zelis da radis normalno na monitoru a da ti se na tv-u vrti film. Probaj sa 21.83 detonatorima, meni su na MX400 radili sasvim korektno u PAL rezimu.

Laza je napisao(la):
Secam se da sam pre sa nekim starijim drajverima uspeo da dobijem par puta normalnu sliku na TV-u, ali samo prvih par puta, posle vise nije htelo.
I kod mene se taj twin view ponasa na XP-u potpuno sumanuto, ali sam ga na cudan nacin ukrotio. Naime, prvo mu dam taj twin view, ali on na ekranu televizor pokaze samo crnu sliku, onda vratim na standard, pa opet mu dam twin view, e enda se pojavi normalna slika na TV. Znam da bi komp trebao da se ponasa dosledno, pa kad jednom kaze da ne moze to bi trebalo da bude definitivno, medjutim, ovde se jasno pokazuje da nije tako. Inace, to mi se dogadjalo sa raznim drajverima, nisam siguran da li bas sa svim. Kartica je INNO MX2.
ZZMM

Da li je neko od vas probao ove nove 40.xx drivere, ima li poboljasanja?

Upravo sam probao 23.11 i twin view radi savrseno, jedino sto postoji borderFX

Ja sam ziveo u zabludi da twin view i tv-out nisu jedno te isto.

twin

I ja imam jedan problem. Prilikom gledanja filmova preko TV-out-a inace imam GF2 MX 400 sa 64MB DDR nikako neuspevam da dobijem titl sto mene ne nervira ali kada pustim u drugoj sobi kevi ili caletu neki fil onda je to bitna stvar. Kako to da ispravim? Inace detonatori su 29.42 a probao sam sa svim koje sam uspeo da nadjem.

Ja za prebacivanje na tv koristim TV tool i nikad nisam imao problema. Prebacivanje iz drajvera je mnogo *******o, ostaje crna ivica oko slike. Jedina prednost je spanning. Playere koje koristim su radlight i microdvd. Kako i gde naci tvtool? Idi na search i ukucaj tvtool pa ces naci adrese. Ako vec koristis tvtool onda stvarno ne znam u cemu je problem. Mozda u playeru?

tv

Aj mi posalji na maiil posto vidim da je mali ali nikako ne mogu da ga skinem

Poslao sam.

Imas i kod naseg druga D-KEEa:
xxxx://www.d-kee.co.yu/tvt65.zip

Meni sa TV Control Center 2000 mnogo dobro i stabilno funkcionise sa TNT2pro karticom. Isprobao sam i jednog MX2-400 sa DDR-om i sa njim je funkcionisalo. Inace program ima i U-scan kao i O-scan opcije pa se slika moze podesiti da bude bez bordera.

Vrh Dno