Šta je novo?

nVidia TurboCache

Extreme

Slavan
Učlanjen(a)
20.04.2005
Poena
350
Ne znam da li ovo treba da stoji u ovom podforumu ili na nekom drugom mestu, ali nema veze...

Zanima me na kom "nivou" radi TurboCache (da li na nivou bios-a kartice/ploce ili driver-a)? I, u zavisnosti od toga, da li radi i na Vista-i i na XP-u (i kako uopste proveriti)?

btw. Imam laptop u kojem je 9500M GS sa 512MB svoje memorije (sa TurboCache-om "prosirivo" do 1279MB).
Vista to vidi ovako: dok u XP-u pise samo 512MB...

nV Turbocache i ati Hypermemory - moguce za svaku GK ?

To bi i mene zivo zanimalo.
Tojest u ati izvedbi. Cuo sam da moze a atitraytools moze da se ukljuci HM, samo kako ?

Zavisi. Uglavnom je vec u BIOS-u samog racuanra postavljeno VGA shared memory opcija, tako da to radi vec od samog BIOS-a.
Naravno, graficka i driver tu ulaze u pricu, jer driver mora dragacije raditi sa shared naspram dedicated memory, da bi to optimalno radilo.
Sve u svemu, trebalo bi da je mogucnost nezavisna od drivera.

U BIOS-u nema nista slicno, bar nije vidljivo... A kako proveriti da li to uopste funkcionise (sto u Vista-i, sto u XP-u)? Da li postoji neki dijagnosticki program ili tako nesto?

p.s. Ja probao sa Everestom i dobio ovo: tj. nista...

'Ajmo ljudi, ne verujem da niko nije upucen u ovo...

btw. Ovako izgleda u XP-u

Videces po tome koliko imas slobodne memorije za sistem...

Tip: za tu karticu je i 512MB previse ;)

Taj tzv. "turbocache" se pojavljuje samo na Visti i nepotrebno usporava igre. Npr. Call of Duty 4: Modern Warfare sa ukljucenim "turbocache" se vukao jedva na 20 fps, a kako sam ga disable-ovao u registry COD4 radi na 50 fps bez problema(1024*768 default podesavanje, bez AA)

Taj tzv. "turbocache" se pojavljuje samo na Visti i nepotrebno usporava igre. Npr. Call of Duty 4: Modern Warfare sa ukljucenim "turbocache" se vukao jedva na 20 fps, a kako sam ga disable-ovao u registry COD4 radi na 50 fps bez problema(1024*768 default podesavanje, bez AA)

Da li to znaci da i ja mogu da isklucim tc na visti, tj hyper memory jer imam ati???

Nazad
Vrh Dno