Šta je novo?

Nvidia Tesla

vidakm

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2003
Poena
619
Dobio sam na koriscenje nvidia tesla graficku karticu i naleteo na prvi problem. Obzirom da ona na sebi nema nikakav video izlaz neophodno je konstruisati neku platformu sa jos jednom grafickom karticom. Dakle, ljudi sa iskustvom ... neki predlog, sugestiju .. SLI, Crossfire, x38, x48, p45 ...

pozdrav.

Salu na stranu, trebaju mi odgovori tipa "Radice na x38 cipsetu sa bilo kojom drugom nvidia karticom" i tako to ... :)

pozd.

tesko

Tesla nije zamisljena za igranje igara, Tesla kartica je zamisljenja za GPGPU primenu i kao takva se ne koristi za SLI sa regularnim grafickim karticama (pogotovo ne za crossfire), vec se koristi za velika izracunavanja koja mogu da se upogone paralelno, kao npr. softwareski rendering. (Probati amareto i gellato). Da bi je upotrebio potrebna ti je masina sa PCIe 16x slotom (mislim da moze bilo koji chipset). Takodje moguce je pisati programe u CUDA okruzenju i na taj nacin jekoristiti za bilo kakve zahtevne proracune.

Nadam se da sam pomogao

Pozdrav

P.S. Odakle ti Tesla, i da li ima toga jos?

Tesla nije zamisljena za igranje igara, Tesla kartica je zamisljenja za GPGPU primenu i kao takva se ne koristi za SLI sa regularnim grafickim karticama (pogotovo ne za crossfire), vec se koristi za velika izracunavanja koja mogu da se upogone paralelno, kao npr. softwareski rendering. (Probati amareto i gellato). Da bi je upotrebio potrebna ti je masina sa PCIe 16x slotom (mislim da moze bilo koji chipset). Takodje moguce je pisati programe u CUDA okruzenju i na taj nacin jekoristiti za bilo kakve zahtevne proracune.

Nadam se da sam pomogao

Pozdrav

P.S. Odakle ti Tesla, i da li ima toga jos?
Ovo sto si ti napisao je u redu ali mislim da nisi dobro procitao moj post. Kartica naravno ide u PCIe x16 ali ona na sebi nema nikakav video izlaz. Znaci potrebna je jos jedna kartica koja ce sluziti kao primarna, to znaci morace da ide u neku plocu sa dva PCIe slota. Ono sto sam ja uspeo da izbunarim je to da kartica mozda nece raditi na P45 chipsetu jer sa dve kartice on radi u x8 modu.

Kartica je stigla iz Engleske i ni tamo je nema u slobodnoj prodaji.

pozd.

radice ti sigurno
ja mogu da ti napisem malo programce koje bi ti reklo koliko CUDA enabled interfejsa se vidi u sistemu.

poz
M

To shto ce raditi u x8 modu ne treba da te brine. Ja sam nedavno testirao moju tadashnju karticu (2600XT) u x16 slotu i posle u x4 slotu i razilka u performansama je bila tipa 5-10%. Treba ti jos jedna kartica koja ce da baca sliku na monitor koliko sam ja skontao po onome shto sam nashao na netu. I da druga kartica mora da bude nV zbog driver-a.

radice ti sigurno
ja mogu da ti napisem malo programce koje bi ti reklo koliko CUDA enabled interfejsa se vidi u sistemu.

poz
M
cudaGetDeviceCount(&deviceCount) ;)

activated1 je napisao(la):
To shto ce raditi u x8 modu ne treba da te brine. Ja sam nedavno testirao moju tadashnju karticu (2600XT) u x16 slotu i posle u x4 slotu i razilka u performansama je bila tipa 5-10%. Treba ti jos jedna kartica koja ce da baca sliku na monitor koliko sam ja skontao po onome shto sam nashao na netu. I da druga kartica mora da bude nV zbog driver-a.
13.08.2008. 21:14

Nije stvar u performansama, vec ona jednostavno odbija da radi u bilo kom osim x16 modu.

pozd.

Jedina proverena cinjenica koju sam pronasao je da kartica 100% radi na abit ip35 pro ploci, tako da sam za sutra narucio neku GA p35 ds4 plocu.

pozd.

javi obavezno kako je proslo. posto me ova tema jako interesuje.

poz
M.

Da li je neki od glavnih nVidia konstruktora iz naših krajeva? Vanta i Riva vuku na Dalmaciju, Tesla isto tu u naše krajeve.

Samo da javim da je instalacija Tesle prosla bez ikakvih problema :)

pozd.

Aj javi kad stignes kako radi to cudo.

Vrh Dno