Šta je novo?

NVIDIA nForce4, PCI-Express meets Athlon-64

IzNoGooD

Čuven
Učlanjen(a)
20.08.2003
Poena
860
ceo text mozhete natji na http://www.hardwareanalysis.com/content/article/1746/

par odlomaka:
But obviously there is more to the nForce4 chipset than just the PCI-E support, it is a whole new chipset specifically designed for socket-939 AMD processors.
According to their roadmap they are not just planning nForce4 SLI socket-939 motherboards with dual PCI-E x8 slots to accommodate the infamous SLI configuration many people have been salivating over...

dakle... stari dobri SLI... ko se josh setja Voodoo 1 i 2 ^_^

nForce4

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2248

zaista gomila opcija! Ako chipset bude brz i dobar kao NF3 uz sve ove silne oddatke, ovo ce biti apsolutno najbolja kontrolerska logika na trzistu!
Na papiru sve izgleda zaista impresivno! Jedva cekam da mi stigne ploca!
S ovim chipsetom s939 platforma nema premca!
Ono sto u textu nije pomenuto, a svakako nije beznacajno jeste uticaj na dizajn samih ploca za s939 platformu. Naime, jedna takva "banalnost' kao sto je raspored SATA prikljucaka je ispravljen sa nF4 i oni su konacno tamo gde treba da budu. Kod nF3 je njihova pozivcija bila uslovljena polozajem SATA kontroler unutar cipseta i prikljuci su se nalazili na izrazito zayebanom mestu oko grafickog porta...
Ko planira dugorocniju platformu, s939 PCI Express je ultimativna opcija, a samim tim i nF4, odnosno ploce bazirane na njemu!

Poslednja izmena:
Hocu li moci u PCI-Express da ubodem Audigy?

Ovaj postojeci Audigy neces moci, ali to ne treba da te brine posto 99% ploca dolazi i sa obicnim starim PCI slotom u koji mozes da ga ubodes. A za ocekivati je da ce u bliskoj buducnosti i zvucne karte krenuti da se prave sa PCI-E interfejsom.

mene vishe zanima SLI kombinacija...
mada to znachi da mora da se nabave PCI-E grafichke karte...

oce biti nf4 ploca i sa agp-om i sa pciE-om???

IzNoGooD je napisao(la):
mene vishe zanima SLI kombinacija...
mada to znachi da mora da se nabave PCI-E grafichke karte...

Projektovana cena za takve ploce je od 200$...

A jel ce Abit raditi ploce sa ovim cipsetom, ili definitivn nece...

byMaX je napisao(la):
A jel ce Abit raditi ploce sa ovim cipsetom, ili definitivn nece...

A zasto postavljas glupa pitanja? :trust: Ko to od nas moze da ti kaze. Pisi Abitu za info, mozda ti odgovore. 😉

Aca je napisao(la):
A zasto postavljas glupa pitanja? :trust: Ko to od nas moze da ti kaze. Pisi Abitu za info, mozda ti odgovore. 😉
Nema glupih pitanja, vec samo glupih odgovora Aco.
Elem, ako je suditi prema ovom obavestenju:
http://www.abit-usa.com/news/2004/20041018.php
Kanda ABIT i nVidia nastavljaju da se krve, te je verovatnoca da se pojavi ABIT nF4 ploca, veoma mala!
Mada, ono sto meni nije jasno cemu to besmisleno insistiranje na ABIT ploci? OK, sve je to lepo, slava iz starih dana, OC-ovanje i bla, bla, ali sada i drugi prave oc ploce!
Evo Deki je poprilicno klokovao onog MSI-ovog nF3 S939 i verujem da ne bi imao nista protiv da svoju "ljubav" ABIT-a, "prevari" sa ovom plocom 😛 (ala *****m 😀)!

Fora je u tome sto sam jos pre dva meseca otprilike pricao sa Nedjom i rekao mu da cekam pravu i zrelu platformu za 939 Athlona (a evo i pojeftinjenja za 3500+ u vestima) kao sto je to NF2 Ultra bio za Athlon XP. I rekao sam mu da hocu opet Abita (bio bi mi to jubilarni deseti po redu od prastarog ZM6 🙂). Prvo je rekao da su Abit i nVidia u svadji, ali i da ce mozda biti njihove nF4 ploce... Ako ne, zanima me koja je najbolja, posto nesto nema druge firme za ploce koju toliko gotivim. Ali do tada ima vremena...

Ima to da mi bude sledeca konfiguracija, sada zaliveno :d :d :d .

delimir je napisao(la):
Za AGP ti ostaje NForce3 (250/250Gb/Ultra)

Moze li neko da mi objasni sta donosi 250Ultra uodnosu na 250Gb??

POZ :wave:

1000 HTT umesto 800-tke.

Wooooohooo! Sad cu da malo offtopicujem. Cemu sluzi molex conector na nekim novim maticnim plocama Intel 9x5 a sad vidim i na ovoj?

To pitaj inzenjere u Abit-u. Mozda za dodatno napajanje PCI-Express slota....

Da li sam se ja istripovao ili i ASSUS i ABit imaju isti naziv za NF4 - AN8 🙂 Tako je pisalo u vestima ma Benchmark-u...

WOW, Delimre imaš definitivno naj cool avatar. 😀

Ma kakve svadje ljudi,oni nas samo zaj*****ju.Ukoliko se radi o lovi
i dobroj zaradi sve dolazi u obzir.Politika je za slabe a Firme kao Abit
ne spadaju medju njima.Oni izbacili sa zakasnjenjem NF8 jer su na kraju
uvideli dobru zaradu na NF3-250 cipsetu,iako su izjavili da nece praviti
ploce zasnovane na NF3 jer smatraju da Via ima bolje resenje (secate se).
Posto Nvidia sa NF4 zeli da postane apsolutni lider na K8 platformama ucinice
sve i zamolice i ABIT-a ako treba, da uspe u tome.

To sto Epox i Abit imaju najbolje ploce bazirane na NF2 ne mora da znaci da ce tako
biti i sa NF4.Primera radi ubedljivo najbolja NF3 ploca je MSI K8N Neo2 Platinum.
Doslo je vreme da se i MSI probije.

Trenutno možda jeste najbolja NF3 ta MSI ploča, mada i to zavisi kako se gleda odnosno na osnovu čega se vrednuje, ali mislim da to neće biti još dugo tako kako je sada. Sve je to tek na početku tako da ima dana......

delimir je napisao(la):
Da li sam se ja istripovao ili i ASSUS i ABit imaju isti naziv za NF4 - AN8 🙂 Tako je pisalo u vestima ma Benchmark-u...
Na gresne misli te naveo vestopisac!
ASUS-ova ploca se ozve A8N-E, a ABIT-ova AN8! 😉
Deki stigao mi je novi BIOS za Epox 9NDA3+ 😉 (dan posto si ti okacio test na Benchu)
Inace, ona plejada NF4 ploca sa onog foruma je najbolja potvrda da ce za K8, nForce4 biti onos to je za K7 bio nForce2!

Poslednja izmena:
Nedjo je napisao(la):
Deki stigao mi je novi BIOS za Epox 9NDA3+ 😉 (dan posto si ti okacio test na Benchu)
Inace, ona plejada NF4 ploca sa onog foruma je najbolja potvrda da ce za K8, nForce4 biti onos to je za K7 bio nForce2!
I kako se ploca ponasa sa novim BIOS-om?
Da li su ispeglali bubice sa 1T/2T tajminzima, kako se klokuje?

Nedjo je napisao(la):

Mozda bi bilo pametno da se proba i sa tim BIOS-om, pa ako je bolje ono sto nije valjalo da se doda u textu na Bench-u...Ja mogu da naratim do Redakcije, fleshnem novi BIOS i probam to sto nije valjalo (1T & Cool'n'Quiet).

Kada vec ne mogu da se promene stranice za naredni broj Digital!-a 🙂

Da bude fer i korektno (pozdrav Panti 🙂 ) prema EPoX-u koji je poslao plocu, ali i prema posetiocima tj. citaocima...

Nazad
Vrh Dno