Šta je novo?

nvidia n 220 gt fps problem

pois0n

Cenjen
Učlanjen(a)
19.09.2010
Poena
195
Moja oprema  
Tablet
Xiaomi Pad 5
Mobilni telefon
Xiaomi Mi 10 5G
Pametni uređaji
Sat
Pristup internetu
  1. Optički internet
Na kompu kod brata fps u cs-u pada redovno dok npr kako kaze far cry moze opusteno da se igra ono ne koci kao cs(far cry je zahtevnija igra od cs-a,zar ne ?!).Fps mu dok se krece je oko 90 zna da padne do 30-40 a u smouku je oko 15 maks .Menjao je OS, win xp i a sad koristi win 7 32b i nema razlike sve je isto.Drajvere za grafu je menjao sve verzije i nema pomoci,i da promenio je graficku posto je mislio da je problem u grafi ali opet je isto_Ovakve probleme je imao sa starom grafickom Asus Eah2600pro

Evo njegove konfiguracije:

processor AMD athlon 64 x2 dual core processor 4200 +
maticna Biostar nf61d-a2
memorija DDR2-SDRAM PC2-6400 (399MHz) - [DDR2-800] Kingmax Semiconductor 3gb
graficka nvidia n 220 gt
hard western digital 160gb

Poslednja izmena:
prvo nek proveri u kom modu cs radi renderer, mora biti opengl

u opengl modu mu radi cs.

jel zna neko sta moze jos,mozda nije do graficke...vidim da ima na forumu dosta clanova koji se znaju bas dosta u vezi kompova,pa bi ih zamolio da pomognu ako je ikako moguce da resimo problem.

Poslednja izmena:
Ctrl+Shift+Escape, desno dugme na hl.exe, set priority -> low

na low kad stavim bude jos gore dok na realtime stoji 99 zakucan.npr u 6-7 smoke-a pada fps na 3-4 smoke-a stoji 97-99.fps stoji dobro ali igra koci,secka.
jel moguce da je napajanje lose ili nesto drugo ?

Poslednja izmena:
...

Probaj da skineš poslednji DirectX... nema mi logike da ako koristi najnovije drivere i poslednji directX secka igra i to CS...

http://goo.gl/LQIt

skidam directx novi,javicu dal valja.meni je fps 99 kad stavim set priority realtime ali mi onda secka,koci slika.do cega to moze biti,jel moguce da je napajanje slabo?

skidam directx novi,javicu dal valja.meni je fps 99 kad stavim set priority realtime ali mi onda secka,koci slika.do cega to moze biti,jel moguce da je napajanje slabo?

Pazi, ta GT220 je sada ispod prosečna karta, ne bi trebalo da je koči procesor. Mogao bi čisto da overclockuje blago taj procesor da vidi jel ima poboljšanja...

Kad sam video da mi i7 860 na svom base clocku od 2.8ghz guši 5870, ništa ne može da me začudi...

Koje je napajanje u pitanju, nisi naveo?

Za tu konfiguraciju bi bilo solidno da ima barem 400W i to ne Blueberry, Kung fu i slično, već barem neki Chieftec...

neko od 230W,nmg da nadjem koji je proizvodjac.jel bi odgovaralo LC Power LC420HC 420W ili mi daj ti neki predlog za napajanje do 2500din.

neko od 230W,nmg da nadjem koji je proizvodjac.jel bi odgovaralo LC Power LC420HC 420W ili mi daj ti neki predlog za napajanje do 2500din.

Našao si upravo problem... Tih 230w je možda dovoljno za neki matori Pentium IV.

Ako je novac prepreka, onda uzmi taj LC Power, ili neki Chieftec... Nemaš neki izbor u tom cenovnom rangu nažalost...

Napajanje je ipak na tom kompu Power supply p4-400w.Nisam rekao da jos imam tv karticu,3 dodatna kulera i floopy.Da li i dalje da je napajanje ?

Napajanje je ipak na tom kompu Power supply p4-400w.Nisam rekao da jos imam tv karticu,3 dodatna kulera i floopy.Da li i dalje da je napajanje ?

Najverovatnije da jeste. To je neko kinesko napajanje koje ni ne isporučuje deklarisanih 400w. Praktično je u pitanju nesreća koja čeka da se desi...

Neka uzme jedno od ova dva napajanja, oko 30 evra su... Napajanje je poslednja stvar u kućištu na kojoj treba da se štedi...

http://goo.gl/9fl7

http://goo.gl/C2M8

Pazi, ta GT220 je sada ispod prosečna karta, ne bi trebalo da je koči procesor. Mogao bi čisto da overclockuje blago taj procesor da vidi jel ima poboljšanja...

Kad sam video da mi i7 860 na svom base clocku od 2.8ghz guši 5870, ništa ne može da me začudi...

Za tu konfiguraciju bi bilo solidno da ima barem 400W i to ne Blueberry, Kung fu i slično, već barem neki Chieftec...

sta da oc-uje, to je matori counter strike bro, koji kod mene na poslu radi na mx460 koja je tri dana starija od kalemegdana i nekom budjavom sempronu.. nesto je do same igre ili podesavanja oko nje, ma to mora da leti sa tom masinom da ne stucne

A jesi probao da iskljucis vertical sinc ? Znam da onda radi na 100 frejmova sto posto i to na integrusama.

vertical sync je ugasen naravno a tesko mislim da je do cs-a.cs sam reinstalirao vise puta na ovom sistemu kao i na prethodnim.tako da ipak verujem da je to neceg drugog.

LC POWER Silent LC5550 550W Da li je ovo gornje ili donje napajanje ?

ako ga stavis dole bice donje, ako gore bice gornje :bottle:

kako to mislis da ti gusi?
ja sam sa i7 920 izvlacio sve iz 5870, kako si dosao do tog zakljucka?

kako to mislis da ti gusi?
ja sam sa i7 920 izvlacio sve iz 5870, kako si dosao do tog zakljucka?

Tako što sam poredio 3DMark i gaming rezultate... dobijao sam otprilike poena u 3Dmarku i FPS-a koliko bih dobio sa 5850... Čim sam digao clock sa 2.8 na 3.2, sve je poletelo...

Isto tako mi je Q6600 na stock clocku gušio GTX280... Karta je radila brzo koliko i 8800GTX...

Na kompu kod brata fps u cs-u pada redovno dok npr kako kaze far cry moze opusteno da se igra ono ne koci kao cs(far cry je zahtevnija igra od cs-a,zar ne ?!).Fps mu dok se krece je oko 90 zna da padne do 30-40 a u smouku je oko 15 maks .Menjao je OS, win xp i a sad koristi win 7 32b i nema razlike sve je isto.Drajvere za grafu je menjao sve verzije i nema pomoci,i da promenio je graficku posto je mislio da je problem u grafi ali opet je isto_Ovakve probleme je imao sa starom grafickom Asus Eah2600pro

Evo njegove konfiguracije:

processor AMD athlon 64 x2 dual core processor 4200 +
maticna Biostar nf61d-a2
memorija DDR2-SDRAM PC2-6400 (399MHz) - [DDR2-800] Kingmax Semiconductor 3gb
graficka nvidia n 220 gt
hard western digital 160gb

Postoji mogucnost da ti je Windows zabrljao, ja bih prvo reisntalirao to.

Istina, napajanje nije "Bog zna sta", ali siguran sam da ce posluziti za ovu konfiguraciju.

Naravno, ako imas para svakako barem uzmi neki LCpower od 20e.

Drug ima neki slican Biostar, i ima problema u CS-u, takodje tako neko seckanje, koje se pojavljuje s vremena na vreme.

Probaj da ugasis iz BIOS-a sve nepotrebne stvari, tipa, mreznu karticu, USB, i da probas onda CS.

Mozes da probas i da resetujes BIOS.

Takodje, ja bih probao i druge drajvere...

Nazad
Vrh Dno