Šta je novo?

NVIDIA is set to fully transition to open-source GPU kernels with the R560 drivers

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,205
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Instalirao beta verziju pre 2 min.

1721752526363.png

Prvi utisci su odlični. Na prethodnim 550 drajverima do sada je postojao problem sa instalacijom, gde installer nije uspevao da (re)generiše initramfs image. Da bi instalacija prošla bez greške, potrebno je u mkinitcpio.conf ugasiti sve Nvidia module, ručno regenerisati initramfs image, reboot i onda odraditi instalaciju. Sada to radi bez potrebe za ovakvim cimanjem.

Aleluja, zaista.

Valjda ce sad neka krstena OC aplikacija za kontrolu GPU, sa nv-smi stalno problemi oko istog!

Evo i prvih rezultata testiranja proprietary vs open. Mislio sam da će razlika biti mnogo veća. Očigledno sam se prevario.

Jel mozete da napisete za sta koristite jake gpu na linuxu, za mining ili igranje ili nesto drugo?
Kad sam video alex303 da testira na arch pomislih da nesto propustam.

Oldschool gaming koji može biti poprilično zahtevan u 4K rezoluciji.

Screenshot_Doom_20240721_215441.jpgScreenshot_Doom_20240721_215517.jpgScreenshot_Doom_20240721_215539.jpg

Takođe hostujem sopstveni AI koji se oslanja na Nvidia Cuda cores. Pomaže mi oko posla. Pošto radi lokalno, nema curenja privatnih podataka online.

1722267563032.png

@alex303, koji je Doom u pitanju? Hvala.

Jesi ga ti kodirao od nule ili koristis neka pomagala od OpenAI-a?

Na screenshotu koji je postavio vidi se da koristi Llama2 model.

EDIT: za neupućene: model se preuzima kao jedan fajl koji sadrži parametre neuronske mreže i koji se onda koristi u "namjenskom" softveru.

da se vratimo na temu

Nazad
Vrh Dno