Šta je novo?

nvidia i Linux SuSE 8.1?

• Začetnik teme Začetnik teme radax
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

radax

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
20
Da li je neko uspeo da instalira drajvere verzije 1.0-5336 na SuSE 8.1?

Ja sam pratio step-by-step uputstvo za instalaciju, skinuo kernel i GLX fajl, instalirao ih, instalirao drajver sa "make install", podesio sax2.. grafičku, monitor, 3D, ali nikako ne uspevam da podignem rezoluciju iznad 800x600.

Dobio sam nvidia logo pri startovanju X-a ali jedine dve rezolucije koje su raspoložive su 640x480 i 800x600.. Takođe, kad sam u već startovanom X-u pokušao da podesim sax2, 3D podrška mi je bila nečekirana, a kad sam pokušao da je čekiram rekao mi je da je ovo DUMMY driver, iako ga prijavljuje kao "nvidia".

Inače, grafička kartica je GeForce4 MX440 MSI.

Ima li neko ideju šta bi mogao da bude problem? Oslepeću od ovih ogromnih ikonica :eye:

nije mi jasno zasto nisi uzeo njihov instaler, samo jedan fajl koji startujes i on sam odradi posao?
meni je to najlaksi nacin koji uvek uspe.

Pa verovatno zato jer installer ne radi na SuSE 8.1 :rtfm:

eee, toooo su chari linuxa i njegovih hiljadu razlichitih distribucija...

Posle instalacije drajvera (ta dva fajla), potrebno je da editujes XF86Config-4 fajl i uneses rucno neke izmene. Trenutno ti ne radi 3d akceleracija.
Postoji gomila uputstava na netu kako nabudziti XF86Config fajl, jedno je napr na:

http://www.linuxo.com/modules.php?name=News&file=article&sid=170

Posle instalacije ta dva fajla potrebno je instalirati i treći (veliki novi installer), pa onda podesiti sve u sax-u... Bar tako piše u step-by-step uputstvu sa SuSE sajta.. Ali nikako da dobijem više od 800x600!

Sve u svemu - Uzeo sam SuSE 9.0 i sad više nemam tih problema cheers

Nazad
Vrh Dno