Šta je novo?

nVidia i ABIT ponovo saradjuju ???

Mali HoBiT

Čuven
Učlanjen(a)
16.08.2002
Poena
705
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7 14700kf P6.0/E4.6GHz Heatkiller IV waterblock
Matična ploča
Asus Z790 itx
RAM
G.Skill 2x24GB Patriot 8000MHz
GPU
Sapphire 6800XT EK waterblock
Storage
WD Black 850 1TB & Samsung 980Pro 2TB
PSU
Phanteks Revolt SFX 850w Platinum
Kućište
SSUPD Meshlicious, custom loop
Monitor
LG 38WN95C-W
Miš & tastatura
Keychron K7 max & Keychron m3 Metal
Ostale periferije
CP1500EPFCLCD
video na bench vestima, ima slika AN8 ploce...

jel treba da pocnemo sa radovanjem ? :D

Prvo sacekajte da ih neko proba jel valjaju, pa se onda radujte :D

vule85 je napisao(la):
Prvo sacekajte da ih neko proba jel valjaju, pa se onda radujte :D

Ne vidim razlog zasto se ne bi radovali, ako je to istina, jer Abit pravi najbolje ploce kako god okrenes

jazza je napisao(la):
Ne vidim razlog zasto se ne bi radovali, ako je to istina, jer Abit pravi najbolje ploce kako god okrenes

Upravo. Jedino ako nisu toliko blesavi da prave lose ploce sa nVidijinim cipsetovima kao pimirili se, a naprave krsh plochu da se svete nVidiji, naravno salim se, mislim da ne moze abit da promashi sa ovim, i mislim da ce ovo biti novi NF7-S.

Zashto toliko pompe..da nece valjati taka plocha iz abit-a..Valjda je njima u interesu da se to prodaje a ne da im ukalja ime...Samo kako su stvari krenule...i kako je abit krenuo da saradjuje i sa atijem....mozda se desi da i atijev chipset bude ok i ima bolje performanse od nv nf4.
RX480..vs. nf4..Na strani nvidia-e je malo vece iskustvo(sa AMD-om) i to shto je nf4 single chip...pa samim tim i jeftiniji za izradu(trebalo bi da bude)...shto utiche i na cenu...

Popustice NV mora...ako vec nije...
Zasto nije rekla ne MSi-u kad je krenuo da radi ATi kartice.....
Ne nek se oni zapitaju....zashto intel nije prekinuo saradnju sa "nekim" firmama koje prave ploche za K8(konkurencija..)....mislim smeshno bi bilo(monopol..???)...:D...nv ne bi trebalo da se plashi uposhe zbog 6xxx serije GPU-ova...pa i ako se oni dobro prodaju nema potrbe da se brine za konkurenciju...a i o nf4 tek...

O, Ivice, hoces li se umoriti ? :lupko:

Ili ce neko od nas morati da te umori :d :) :D [shala]

Ja pozdravljam obnovu saradnje i ocekujem vrlo dobre produkte !

Pa nisam ni sumnajo da li ce izaci Abit nf4 , mogu da se svadjaju koliko hoce ali na kraju i jedan i drugi gledaju profit, pa je bilo malo ne realno ocekivati da ABIT ne uradi to sto je uradio. :D

jazza je napisao(la):

Da da, ABIT AA8 i AG8, sve shampioni u overclockovanju i brzini... :S:

Pa kad su to ploce za Intela... NF8 ce biti dostojan naslednik moje ploce, ali cu sacekati reviziju ;)

pnjaf je napisao(la):
Pa nisam ni sumnajo da li ce izaci Abit nf4 , mogu da se svadjaju koliko hoce ali na kraju i jedan i drugi gledaju profit, pa je bilo malo ne realno ocekivati da ABIT ne uradi to sto je uradio. :D

Lova Bato,to pokrece ceo svet.Jeste,sve je ovo samo predstava
za budale.NF4 je singl cip (jeftinija nabavka) i tako Abit moze
da ponudi plocu gde je margina za profit veca !!!!!!AHA

noki je napisao(la):
Lova Bato,to pokrece ceo svet.Jeste,sve je ovo samo predstava
za budale.NF4 je singl cip (jeftinija nabavka) i tako Abit moze
da ponudi plocu gde je margina za profit veca !!!!!!AHA

jeste da je single chip ali je skup do bola tako da si omanuo ;)

koje ce karte moci da rade u SLI-u ?

6600GT - za sada, a trenutno se radi na 110 nanometarskoj verziji nV40 - verovatno nV48, koji ce oficijelno (a ne samo kada ga Alienware doradi) podrzavati SLI. Zamisli dve GeForce 6850 Ultre u SLI-ju... Igras Doom III na highest sa 16 x AF i 6x AA u 1280 x 1024! :)

Da, sedeci na parketu, posto si morao da rasprodash nameshtaj, kola, tashtu i kera da bi ubudzio SLI konfiguraciju.

silverglider je napisao(la):
Da, sedeci na parketu, posto si morao da rasprodash nameshtaj, kola, tashtu i kera da bi ubudzio SLI konfiguraciju.
hmm da krenem redom:
namestaja i nemam mnogo :(
kola bi se i prodala ali ne vrede nesto :(
tastu nema :)
kera sam pokupio na ulici pa i nije da vredi :d

kanda nista od toga :D

byMaX je napisao(la):
6600GT - za sada, a trenutno se radi na 110 nanometarskoj verziji nV40 - verovatno nV48, koji ce oficijelno (a ne samo kada ga Alienware doradi) podrzavati SLI. Zamisli dve GeForce 6850 Ultre u SLI-ju... Igras Doom III na highest sa 16 x AF i 6x AA u 1280 x 1024! :)
postoji i NV45 Maxo! Imas 6800GT u PCi Express verziji! Doduse ima ih da se mogu nabrojati na prste dve ruke!

silverglider je napisao(la):

Sta mislis zasto nemam kola, tastu i kera... :)

Nedjo je napisao(la):
postoji i NV45 Maxo! Imas 6800GT u PCi Express verziji! Doduse ima ih da se mogu nabrojati na prste dve ruke!

Ma nije to zazivelo ni kod frikova... nV48 ce biti real single slot - znaci Ultra ce imati single slot, zato sto su u 110 nanometara... a do tada ce izaci i nForce4 SLI za izivljavanje... Samo cekam Kokosa koji ima da dostigne 10k u marku 2005 :)

Nazad
Vrh Dno