Šta je novo?

NVidia HD Audio problem

• Začetnik teme Začetnik teme Hajzl
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Hajzl

Čuven
Učlanjen(a)
25.03.2002
Poena
620
problem je nastao na sistemu (Win 7 x64) koji ima Creative zvucnu karticu. Naime, system ne moze da pronadje ni jednu zvucnu karticu. U device manageru stoje 4 instance HD Audio i nigde se ne pojavljuje Creative.

Prilikom instalacije NVidia drajvera mi je ponudjeno da uklonim stare drajvere (pisala je samo verzija 6.x.x.x (creative ima zvanicnu oznaku 1.04.0000)) i instaliram nove NVidia 1.x.x.x sto sam i uradio. Medju programima postoje instalacije Creative drajvera ali kao da system ne vidi karticu.

Imam iskustva sa ATI HD serijom kartica i nikada se nista slicno nije desilo.

U cemu je fora?

Kapiram da je konflikt nastao sa "zvuk preko hdmi" opcije na grafickoj (koja je graficka u pitanju inace?), i kad si instalirao drajver za nju (i HD audio u paketu), win se zbunio.

Probaj uninstall nvidia drajvera, pa driver sweeper u safe modu. Odradi isto i za creative, pomocu ds-a ocisti i repove od njihovih drajvera...
Zatim instaliraj Creative, pa nv display drajver (ali bez audio dela, koji ti ne treba ako ne koristis zvuk preko hdmi izlaza na grafickoj kartici).

u pitanju je GTX460, mada sam probao i sa GT240 karticom i sa njom nije bilo problema.

Pogledacu veceras pa javljam sta je uspelo.

kod mene xi fi xtreme music i gtx 460 na w7 64 ultimate saradjuju bez problema a plus imam i zvuk od same ploce tj audio max
znaci tri zvucne i svaka radi lepo 🙂

xi fi - 6.0.1.1375
nvidia hd audio - 1.1.9.0
sound max - 6.10.2.6585

eto nadam se da sam ti pomogao

...

evo ovako, nije bilo potrebe da bilo sta naknadno uklanjam. Uklonio sam samo NVidia drajver pa instalirao Creative i sada je ok.

Drugim recima, NV instaler je interesantna stvarcica nema sta😡

Ono sto mene buni je sledece, zasto nudi uklanjanje drajvera drugog proizvodjaca ako vec mogu da koegzistiraju?

Kako nudi uklanjanje drajvera drugog proizvodjaca?

...

novi drajveri (260.99) imaju drugaciji interfejs za instalaciju i tokom Custom inslacije imas mogucnost da instaliras novu verziju drajvera sto sam i prihvatio. On decko lepo uklonio Creative drajvere :d

Drajver ne uklanja nista...samo instalira drajver za zvuk preko hdmi, i to radi kako treba, to i ja koristim ponekad, isto na Win7...🙂
Uostalom, da opet ponovim, mozes da instaliras nv dispay drajver BEZ tog dela za HD audio, ako ti ne treba...nista se tu ne uklanja...jedino ako imas IRQ konflikt sa Creative zvucnom pa win pobrljavi.

Poslednja izmena:
naravno😉, znam da mogu da instaliram bez audio drajvera ali to bi trebalo da moze da radi bez konflikata. Kao sto samo na kucnoj masini za 3 godine imam 50 AMD drajvera instaliranih i recimo 20 NVidia. IRQ problem nisam video jos od XP sa SP1.

ne kazem da nije do mog sistema ali nekako, prvi put ovo vidim, a sumnjam da je by design😀

hocu da kazem da je NV drajver uklonio Creative drajver ali ne Uninstall iz Programa vec direktno drajver sa sistema iz Device Managera.

Imam kao i ti X-Fi i GTX460 i nisam imao nikakvih problema prilikom instalacije novih NV drajvera

...

da li si instalirao poslednje drajvere, izabrao custom instalaciju i sta dalje?

Rekao bih da je kod tebe bila "user error". Imam X-Fi titanium i GTX460 i nemam nikakvih problema oko instalacije drajvera za nVidia HD Audio.
Ubacio GTX, instalirao drajvere i vozi "Miško". Sve radi iz prve.
Windows je ver. 7 x64, sa repovima od 3 grafičke, aktivnom integrušom, X-Fi, onboard ATI HD audio i nVidia HD audio.

...

svasta sam menjao, pre 2 meseca je bila GT240, pa onda dva razlicita Atija pa sad probam GTX460. Ako je ovo prvi put da nesto slicno vidim za poslednih par godina, sve je ali nije user error.

kako god, umesto sto procenjujemo da li je do mene, ajde nek neko napise koju verziju drajvera je probao i na koji nacin je instalirao i sta je instaler prijavio od drajvera za zvuk?

Do sada sam instalirao 3 drajvera iz serije 260. Radio sam i clean instalaciju i upgrade i u oba slučaja nije bilo problema sa X-Fi drajverima. Nemam pojma koju verziju drajvera za zvuk je drajver prijavljivao.

Nazad
Vrh Dno