Šta je novo?

NVIDIA GTX 560 bootscreen nije skaliran?

nes036

Cenjen
Učlanjen(a)
25.08.2011
Poena
151
Pozdrav,

Imam MSI NVIDIA GTX 560 graficku i monitor Dell U2312HM. Kada sam uzeo racunar prosle godine, prilikom prvog ukljucivanja racunara, primetio sam da dok ne stignem do "Welcome" poruke u Windows-u (7), imam crne ivice oko monitora (oko 2cm sa svih strana). Takodje i kada udjem u BIOS, postoje te crne ivice. U sustini, problem je sto se ne skalira slika dok se komp bootuje, vec tek kada se udje u Windows, gde se drajveri aktiviraju, i podese sliku kako treba.

Ja sam mislio da je ovo normalno, dok nisam nakacio monitor na integrisanu Intel 3000 graficku, i dobio sam sve u fullscreenu.

Da napomenem, uvek sam koristio DVI prikljucke na obe strane.

Da li je neko imao slican problem, i da li neko zna resenje?

Hvala unapred.

Ja sam skoro sa Samsunga 22" 16:10 presao na taj Dell i primetio da ne skalira, dok je prethodni monitor skalirao. Graficka je u oba slucaja bila ista, gtx560ti.

Ocigledno je do moje graficke... Ne znam da li bi mi pomoglo update-ovanje BIOS-a..? Trazio sam po netu, i vidim da dosta ljudi ima taj problem (ne bas konkretno sa ovim monitorom), ali nigde nisam nasao konkretan odgovor sta uraditi... Ima li neko neki predlog? Hvala.

Ja sam u mom slučaju došao do zaključka da je monitor kriv za nedostatak skaliranja, jer kao što i napisah u prethodnom postu, sa starim Samsung 22" uz istu karticu, gtx560ti, je slika bila normalno skalirana preko celog ekrana. Može biti i neka manja nekompatibilnost između navedenog Dell monitora i grafičke. Na kraju ne znam koliko ti je bitno da slika pre ulaska u OS bude skalirana, nadam se da ne koristiš intenzivno neke dos programe :)

U pocetku sam mislio da je to normalno, dok nisam probao da nakacim na Intel 3000, integrisanu graficku, i vidim da je sve u redu, pa me je to zagolicalo, i rekoh da mora da postoji resenje da se popravi... Ne koristim intezivno DOS programe, ali kopka me kako da to namestim :)

Evo i meni ne skalira, HD4350 i M4A79XTD EVO. Cim ubacim ATI karticu, ne skalira do Windowsa kako valja. Kada je nVidia u PCI-e slotu, sve je u redu.

Dakle, moze biti i do ploce.

A moze biti da je u opcijama monitora stavio 4:3 odnos slike :)
Proveri to.

Nazad
Vrh Dno