Šta je novo?

Nvidia GTX 460 vs ATI 6850 best buy

Enrico Adams

Slavan
Učlanjen(a)
11.05.2005
Poena
319
Који би од ове две картице и од ког произвођача била најбоља куповина у смислу цена/перформансе у ово предновогодишње време?

Sta god da izaberes, neces pogresiti.

Sto se tice odnosa cena/performanse, best-buy je po mom misljenju AMD Radeon 6850 Sapphire - za 17.099 dinara.

Takodje, veoma dobra ponuda je i Asus EAH6850 DirectCu /2DIS/1GD5 - 17.710 din.

Sto se tice suprotnog tabora, meni bi npr prvi pick bio GigaByte GTX460 1GB - za 19.030 dinara, mada ne bih platio razliku od dve hiljade u odnosu na Sapphire 6850.

Хехе, слатке муке :)
Колико сам ја скапирао, све 6850 картице на нашем тржишту су са референтним хлађењем тако да ту нема баш нешто много да се бира, тј узима се или најјефтинија или онај ко даје најбољу гаранцију. Да ли сам у праву?
Из другог табора ово ми делује као фина куповина
http://www.itsvet.com/proizvod/palit-geforce-gtx-460-1gb-gddr5-sonic-platinum/comp_comp_vga/507/2211
А можда чак и ово
http://www.itsvet.com/proizvod/msi-geforce-gtx-460-1gb-gddr5-n460gtx-hawk-talon-attack/comp_comp_vga/24/2320

Napisao sam ti tamo a napisacu ti i ovde, nemoj da gledas cene komponenti na itsvetu.

ja sam uzeo GTX460 sa 17-18k jer sam prethodno imao 7-8 radeona, pa reko mal oda promenim, inace totalno je ne bitno koju od tih kartica uzimas...kupi sta vise volis.

Ali se pripremi na mogucnost da ti trokiraju drajveri na 68xx.

Šta je (ne)referentno hlađenje?
Misli li se tu na pasivno i aktivno, ili je neka druga priča :)

"Misli se" da imaju "besnije" hladnjake i samim tim rade na manjim temperaturama, a samim tim imaju bolje O.C. mogućnosti.

@Peja: Jeste, samo te molim nemoj tim tonom.

@All: Ok, i šta bi trebalo da piše na karticama, odnosno kako da znam koja od ove dve o kojoj se radi ima ili nema nereferentno hlađenje? Jel to negde posebno naznačeno ili ...?

@All: Ok, i šta bi trebalo da piše na karticama, odnosno kako da znam koja od ove dve o kojoj se radi ima ili nema nereferentno hlađenje? Jel to negde posebno naznačeno ili ...?

Trebalo bi da ima neku oznaku tipa Goes Like Hell, Twin Frozr, O.C. edition bla bla....

A i pogledaj karticu i ako ima veliku kulerčinu :d, sa heatpipe-ovima koji štrče na sve strane onda je nereferentno.

npr.

referentno
GeForce_GTX_460_low_3qtr.png

nereferentno
msi_n460gtx_hawk_intro.jpg

Capishi ?

Poslednja izmena:

Pogledaš kako izgleda karta na slici na sajtu radnje i/ili ubaciš celu oznaku u Google i vidiš kako izgleda karta.

@MasterC, Peja: Hvala, tek mi je sad jasnija cela priča :) Te kartice su verovatno i neznatno skuplje od "običnih", ali verovatno i vrede više...

Napisao sam ti tamo a napisacu ti i ovde, nemoj da gledas cene komponenti na itsvetu.

ja sam uzeo GTX460 sa 17-18k jer sam prethodno imao 7-8 radeona, pa reko mal oda promenim, inace totalno je ne bitno koju od tih kartica uzimas...kupi sta vise volis.

Ali se pripremi na mogucnost da ti trokiraju drajveri na 68xx.

Проверио сам и ја још једном и изгледа да је цена за онај Palit GTX460 Sonic Platinum грешка, видећу то да проверим у понедељак.
Ја лично мало више преферирам GTX460, највише због тога што бих можда у будућности програмирао нешто са CUDA-ом, али се са друге стране цимам због потрошње јер ми чини да ће GTX460 у овој садашњој конфигурацији бити кнап са овим мојим напајањем.

Nazad
Vrh Dno