Šta je novo?

nvidia gt525m ili ati 5650

Vlada1911

Cenjen
Učlanjen(a)
27.05.2011
Poena
170
Ljudi,treba mi mala pomoc. Razmisljam se izmedju dell-a 5010 sa i5 460m procesorom i 5110 sa 2410 i5 SB-om. sve ostalo im je isto. 500gb,15,6 .... sta mislite? koji je bolji za neki neobavezni gaming i uobicajene aktivnosti?

Mislim da je bolja 5650. Ali neka ti kaze neko iskusniji.

Pa i meni deluje,ali ovaj sa nvidiom ima SB procesor. Hvala u svakom slucaju. Videcemo sta i drugi imaju da kazu. Otvoren sam ja i za druge kombinacije sa solidnim grafikama u tom cenovnom rangu.:guitar:

za laptop Sandy Bridge procesor i nVidia grafa su APSOLUTNI pobednici, ko kupi nesto drugo sam je sebe *****ao iz njemu poznatih razloga...

Zasto ova kombina? zbog potrosnje, performansi i optimus tehnologije koja znacajno produzava autonomiju.

i5 SB od i5 prve generacije je manji potrosac i relano dosta brzi CPU, te dve grafike su tu negde ~10% razlike...5650 je u rangu sa GT540m koja se od GT525m razlikuje samo po nesto visim taktovima i brza je relanih 8-9%

Zakljucak je naravno da pazaris drugu generaciju intel core procesora i tu GT525 grafu jer imas mnogo veci dobitak nego sto je ta 5650 brza...

Pa,to je negde i potvrda onog sto sam i sam mislio :) Imas li mozda neku drugu preporuku u tom cenovnom rangu?

Nema...

U cenovnom rangu tog inspiriona N5110 nemas nista slicnih performansi, Asus K53 sa slicnim hardware-om je preko 600-650e...

Zavisi sta ti treba i koliko para imas...

laq noc

5650 definitivno, za nijansu, ali za nijansu, msm da je najbolja kombinacija dell neki sa i5 i 5650, vrhunski notebook, ispod 600€ je msm.....

5650 definitivno, za nijansu, ali za nijansu, msm da je najbolja kombinacija dell neki sa i5 i 5650, vrhunski notebook, ispod 600€ je msm.....

Ali Sandy Bridge proceror prema prodavcima donosi prevagu....ima li naznake nekih boljih grafika u tom cenovnom rangu?

SB otkida na prenosnim racunarima ko je imao T i P seriju procesora i presao na SB to je kao teleport u buducnost.Ja planiram slicnu masinu da uzmem i sve sto vise razmisljas dizaces cenu u nedogled.NV i SB preporuka!

Zbog 8-10% brze grafike da se oprosti od Optimus tehnologije i Sandy Bridge platforme? nisu ti sve ma broju...da ne govorimo da 8-10% u ovom slucaju znaci par frejmova...

Ko kupuje laptop u 2011 godini a ima mogucnost da priusti obavezno SB/nV/optimus...dalje razglabanje na ovu temu je suvisno...

Poslednja izmena:
Uradio sam test u 3dmarku 2006 na Dell notebook-u sa i5 480M procesorom i ATI HD 5650 grafikom i dobio 7500 markova.
Dok N5110 koji ima GT525M grafiku ima ocajnu tastaturu,gledaj malo i druge stvari osim grafike.
Preporuka ide na Dell N5010 sa 5650 grafikom samo zbog tastature,kad poprave malo to na N5110 mozes slobodno uzeti sandy bridge.

naravno da treba odličan procesor, ali ja sam za bolju grafiku, nego za bolji procesor, ja sam imao na mom predhodnom, a i na sadašnjem notebook-u amd procesor, i shvatio sam da je mng bolje grafička bolja nego procesor, grafička pre zastari nego procesor, msm pre neće moći nešto da izvuče.... tako da je bolje što bolja grafa..... primer: imam druga koji ima extra konfu (desktop), ali grafičku ima 7600 msm, i ne može ništa da igra, dok ne zameni grafu...... a taj procesor tera već skoro dve godine......

+1 SB i ako sam AMD fan :)

naravno da treba odličan procesor, ali ja sam za bolju grafiku, nego za bolji procesor, ja sam imao na mom predhodnom, a i na sadašnjem notebook-u amd procesor, i shvatio sam da je mng bolje grafička bolja nego procesor, grafička pre zastari nego procesor, msm pre neće moći nešto da izvuče.... tako da je bolje što bolja grafa..... primer: imam druga koji ima extra konfu (desktop), ali grafičku ima 7600 msm, i ne može ništa da igra, dok ne zameni grafu...... a taj procesor tera već skoro dve godine......

Masis poentu...lik koji je otvorio temu upotrebio je rec NEOBAVEZNO igranje, drugo jace grafika u ovom slucaju 5650 je jaca ne primetno tako da ako nesto ne bude igrivo na GT525 nece ni na 5650, trece vec sam dva puta u ovoj temi objasnio zasto da ide na kombinaciju intel/nVidia

@Kritika, nisi pogledao par postova iznad... iste linkove sam stavio. ;)

nisam obratio pažnju ali je u scakom slučaju novina direktno poređenje;)

Kod nas moze da se kupi identicna platforma sa SB i7 i GT525 samo u Lenovo izvedbi, i to cak i po slicnoj ceni kao i DELL....
Tako da vredi pogledati Lenovo varijantu, jer ako je bolje izrade i sa boljom tastaturom i ekranom od DELLa, onda postaje najbolja kupovina u segmentu od 65k dinara :)

Kolko se secam ati ima zamenu za optimus, ili doticna ne funkcionise bas uvek?

Meni withcer 2 radio sa jedno 5 fps na medium sa hd3000

Kolko se secam ati ima zamenu za optimus, ili doticna ne funkcionise bas uvek?

Meni withcer 2 radio sa jedno 5 fps na medium sa hd3000

Ati je ima zamenu u vidu Puma platforme, koja je podrazumevala AMD procesor i hd3200/4200 grafiku...
Dok ATI powerplay sasvim lepo spusta potrosnju graficke karte, koja je inace niza od nVidija pandana ;)
U svakom slucaju FERMI je promasaj u mobilnom segmentu ;)

Auh,nisam znao da ce toliko biti suprostavljenim misljenja kada sam postavio temu :D A vidim da je neko spomenuo Lenovo,pa sam malo procackao i video model sa ATI 5730 grafikom istarijom generacijom i5 procesora. Kako vam se to cini? Znam da sam malo naporan,ali ne kupuje se to bas svaki dan. Ne znam kakav je kvalitet izrade,hladjenje i uopste koliko je Lenovo jak igrac u moru laptopova?

Ati je ima zamenu u vidu Puma platforme, koja je podrazumevala AMD procesor i hd3200/4200 grafiku...
Dok ATI powerplay sasvim lepo spusta potrosnju graficke karte, koja je inace niza od nVidija pandana ;)
U svakom slucaju FERMI je promasaj u mobilnom segmentu ;)

U kom slucaju je FERMI u kombini sa SB promasaj? ;)

Pa ako se ne varam, Lenovo je najveci igrac u tom moru koje pominjes :)
5730 je ista kao i 5650 samo radi na 200MHz vecoj brzini, samim tim je i brza...
Jedino ti ostaje da odes i da se sam uveris u kvalitet izrade, posto kao sto je neko
pomenuo na prethodnoj strani DELL sa obicnom i5 ima bolju izradu od SB i5 modela.

Pa ako se ne varam, Lenovo je najveci igrac u tom moru koje pominjes :)
5730 je ista kao i 5650 samo radi na 200MHz vecoj brzini, samim tim je i brza...
Jedino ti ostaje da odes i da se sam uveris u kvalitet izrade, posto kao sto je neko
pomenuo na prethodnoj strani DELL sa obicnom i5 ima bolju izradu od SB i5 modela.

Pa,tako cu i morati. Laptop treba da uzmem za nekih mesec i po,pa sada istrazujem. Da se spremim unapred. Ne znam da li ce u tako kratkom roku izaci nesto sto bi moglo biti zanimljivije :)

Nazad
Vrh Dno