Šta je novo?

Nvidia GF 8600 i 8300 info

Sve je to ok,a evo objasnicu detaljnije sta sam mislio kad sam rekao da fudo lupa.
On je iz cinjenice da se u doticnim karticama nista nije promenilo osim memorije izveo zakljucak da tih 150$ razlike(plus po njemu,jos 150$ za 320Mb koje nova kartica poseduje),procentualno ucestvuju u ceni kostanja kartice(po njemu 55%),sto je besmislen zakljucak.
Mislim da je onaj moj gornji post sasvim realno stanje stvari,iako kako smo zakljucili 🙂 cifre koje sam navodio su sigurno pogresne,ali to sam i rekao kada sam pisao.

sustina je to da sam par puta imao prilike da cujem da je za samog proizvodjaca vecine hardvera gotovo zanemarljiv trosak sama proizvodnja, najveci deo su R&D i marketing... sve ostalo je smesno...

Naravno za sklapace hardvera (koji integrisu to sve na kartice) cene nisu bas ->0 ali nisu ni blizu takve kakve bi mi mislili da jesu na osnovu MPC koju placamo...

Verovatno da jedan 8800 kad sidje sa trake kosta da se proizvede sa sve R&D+marketing/broj komada koji se proizvede nije vise od 30-40% MPC....

Da.. izgleda da ste zaboravili cenu 5 godina razvoja.

E ljudi,ja nastavljam o 8800GTS 320Mb iako ovo nije tema za njega,mozda bi trebalo da se spoje ove dve teme(tj da se samo preimenuje ova),ne isplati se da se otvara nova samo za 8800GTS 320Mb,bice malo postova.

Nego da se vratim na 8800GTS 320Mb - bacite pogled na imtelov cenovnik,eno ga u prodaji!!!

Bio sam u Imtelu i zaista imaju tu kartu, tako da ko voli neka izvoli, što pre.

Pa jos pola godine sigurno nista losije od full varijante 🙂

@DAS:

Lik je zaposlen tamo 🙂

@Filipenko:

Bio sam u Imtelu i zaista imaju tu kartu, tako da ko voli neka izvoli, što pre.

cekamo Mart mesec 🙂 (bar ja)

Nazad
Vrh Dno