Šta je novo?

Nvidia GeForce2 ti

Mi8lkMan77

Čuven
Učlanjen(a)
17.03.2002
Poena
609
Imam veliki problem sa igricama. Blokira se i restartuje svaki put kad pokusavam da igram : Nascar 2002, F1 2001, Uefa Champions League, nfl madden 2002,...
Masina: Athlon 900Mhz, CT 7vjd-a, 256 DDR, Nvidia GeForce2 ti (ultra),..
Koristio sam win98 i upgrade-ovao na win xp profesional. Dosta vremena sam koristio drajvere 23.11 i sve je bilo OK dok nisam kupio pomenute igrice kada je poceo da koci pri pustanju igrica.
Skinuo sam 28.32 i taj dan je sve radilo ok bez freezova.
Od sutradan je opet poceo da blokira.
Sdidao sam i drajvere sa RR fix, i starije detonatore, reinstalirao win 98 na istoj particiji i ni sa najnovijim 28.32 isto koci kao i win xp.
Dal neko zna sta mu fali?
Dal da formatiram i da instaliram ponovo win xp(clean install)?

:confused: :confused: :confused:

DA. Slupan ti je OS. Microsoft uvek objasni korisnicima da to moze jedno preko drugog, ali u praksi, kada je : nov OS, promena ploce etc., mora sve da se pocisti.

Znaci da formatiram pa sve iz pocetka?
WinXP mi je update-van. Dali jos postoje ti file-ovi negde da ih prekopiram na drugoj particiji da ne bih morao opet da skidam sve sa sajta?

Formatirao i instalirao WIN98SE.
Isto se desava, blokira sve zivo cak i 3dMark2001SE sa svim detonatorima koje sam probao : 21.83, 23.11, 28.32, 28.90,
Ima li neko ideju sta jos da probam (prihvatam svaku ideju cak i one extremne)

99% ti je problem hardverske prirode. Tu sta mozes da uradis je da proveris temperaturu procesora, i da menjas komponente (pozajmis od druga), jednu po jednu. Moze biti bilo sta - od napajanja, preko harddiska do ploce i memorije. Vidjao sam razne slucajeve u poslednje vreme, ljudi uvek posumnjaju na Windows, ali iz iskustva znam da cim nesto mnogo cesto blokira, windows je nevin, a simptomi hardverskog kvara mogu biti toliko nepredvidljivi i nelogicni da coveku dodje da poludi!
Meni to licno lici ne pregrevanje. E sad, sta se pregreva pojma nemam. Kao sto rekoh, moze biti bilo koja komponenta!

I naravno, pretpostavljam da nista nije overklokovano?

Ako ti je ta kartica Eagle idi u bios i iskljuci sve sto tera karticu da radi ludje recimo fast write, agp stavi na 2x a ne na 4X, sve stavi na default sto se tice graficke pa probej jer iz iskustva znam da eagle ne podnosi nikakav forsaz....

Nista nije clockovano.
Kartica je PROLINK GeFrce2 ti ultra
temperatura oko 50 stepeni

Laza je napisao(la):
99% ti je problem hardverske prirode. Tu sta mozes da uradis je da proveris temperaturu procesora, i da menjas komponente (pozajmis od druga), jednu po jednu. Moze biti bilo sta - od napajanja, preko harddiska do ploce i memorije. Vidjao sam razne slucajeve u poslednje vreme, ljudi uvek posumnjaju na Windows, ali iz iskustva znam da cim nesto mnogo cesto blokira, windows je nevin, a simptomi hardverskog kvara mogu biti toliko nepredvidljivi i nelogicni da coveku dodje da poludi!
Meni to licno lici ne pregrevanje. E sad, sta se pregreva pojma nemam. Kao sto rekoh, moze biti bilo koja komponenta!

I naravno, pretpostavljam da nista nije overklokovano?

99% setovanje detonatora!!!
Potrazi .reg fajlove na net-u. Vecinu takvih problema resavaju!
Setovanje detonatora po default-u nis ne valja!

Samo da prijavim da sam resio problem!
Problem je bila graficka FX
Upgrade-ovao sam komp na:
Asus A7V333
Athlon 1600XP
SB 5.1 Live!
GeForce4 MX440 Prolink:confused:
Sve to Spakovao u Nokia Tower i sad sam srecan:)

Hvala svima koji su hteli da mi pomognu ctp;

Mi8lkMan77 je napisao(la):
Samo da prijavim da sam resio problem!
Problem je bila graficka FX
Upgrade-ovao sam komp na:
Asus A7V333
Athlon 1600XP
SB 5.1 Live!
GeForce4 MX440 Prolink:confused:
Sve to Spakovao u Nokia Tower i sad sam srecan:)

Hvala svima koji su hteli da mi pomognu ctp;
Ja bih ,ako nemas nista protiv,pokusao da ti pomognem jos malo.Jesi li sam izabrao to kuciste ili ti je neko pomagao???:D
Sve su ti komponente odlicne ali Nokia...

Sad sam to hteo da napisem! Pa greota bre takva masina u "nokia" kuciste....Ne daj Boze da ubacis jos i rezac ili drugi hdd - eto tebi nestabilnosti zbog manjka dobrog napajanja...

jel to NOKIA kuciste toliko lose ?
imam priliku da uzmem jedno pa me zanima >?

Nemoj da iskoristis priliku. :p Skupljaj pare i uzmi npr. DTK. ;)

Zaboravio sam da napomenem i:
PHILIPS CDRW1610A
SONY DVD-ROM DDU1621

Zasad nema nikakvih problema sa napajanjem:p
Kuciste sam izabrao iz estetskih razloga i smisla za dizajn:) . Kuciste je crno isto kao i pisaci sto, namestaj,...

Ndogradnja:D

stanke je napisao(la):
jel to NOKIA kuciste toliko lose ?
imam priliku da uzmem jedno pa me zanima >?

Nije to iz firme nokia, nego najsugavije JNC kuciste sa nokia izgledom... sve u svemu krsh. Doduse, radi :)

Eto danas smo naucili kako da resimo probleme sa kompom... odneses ga da ti upgraduju sve sto imas :D

Nek bude i Made in Nova Pazova, ja sam zasad zadovoljan ;)
A nadogradnju bih ionako uradio.

Citaj i dalje postove mnogo toga mozes nauciti :wave;

Vrh Dno