Nije iskljuceno da je dugorocni biznis plan nvidie, ionako sve ide u cloud ovih dana po svaku cenu.72ms Latencije na 200 FPS-a lol.
Izvor https://x.com/GawroskiT/status/1879563653298655355
Bolje da igrate na Geforce Now onda.. Kostace vas manje mesecna pretplata nego 5090.
Tu je dlss performance uključen, a na onajj gore test dlss quality razlika u slici je očigledna i u fps...U ovom videu : CP77 - 4k DLSS4 MFGx4 Reflex Low Latency ON (ne znam da li je Reflex 2), sve opcije na max, sve ukljuceno RT andraci, sve latencija je manja od 40ms:
Pogledajte prilog 476636
Pogledajte prilog 476638
edit: Znaci 5080 nije prismrdela 4090Xixixixixixixixixixi. Pa taj DLSS4 sa tim MFG ce biti dostupan i na 40xx generaciji tako da ono, kakve veze ima razlika ce i dalje biti ista ili slicna kao i sa rasterom.
5090 ima smisla ako je 30%brza...https://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-rtx-5090-appears-in-first-geekbench-opencl-vulkan-leaksOvako kad gledam, nista nema smisla kupovati.
5080 presmesna razlika, 5070TI = 4070 TI Super, 5070 = 4070 Super.
Kad se pogase fake frejmovi, razlika beznacajna, a verujem cena ce biti veca i dostupnost nikakva.![]()
Ona je zver za sebe, ja vise gledam nesto za nas, prosecne korisnike.5090 ima smisla ako je 30%brza...https://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-rtx-5090-appears-in-first-geekbench-opencl-vulkan-leaks
dlss performance je mjaumjaumjau...ako oni to reklamiraju za brzinu i kvalitet...oni su bas pukli...@milimili86 Da u pravu si kada je prebacio na Quality i latency je skocio sa ~35ms na ~50ms. I to sa, nekim, reflex na ON...
po meni 4080super uzmes bice sigurno za 800 900 evra...To da, ali ja sam u onim vodama gde treba da kupim nov gpu, dolazim sa GTX 970, pa cekam da vidim sta je najpametnije za ulozeni novac.
Puno je to. Meni je oko 35ms relativno okej, nije idealno ali može da se igra single player fps poput Cyberpunk 2077 i ok je osećaj. Ali čim ode preko 60ms to više nije to... ne verujem da pokušavaju da proguraju 55ms kao ok cifru za latenciju.72ms Latencije na 200 FPS-a lol.
Bolje da igrate na Geforce Now onda.. Kostace vas manje mesecna pretplata nego 5090.
Pogledajte prilog 476620
Naprotiv, igraju oni pametno, i svi zadovoljni. Odavno je sve to sve samo ne zdrava konkurencija.U prevodu, nVidia je sirom otvorila vrata intelu i amd da ih razvale u low i mid klasi.
Samo treba pametno da odigraju i bice veselo.
Problem je sto nikada ne odigraju pametno...
Mislim da je AI ono što kvari čitavu priču - nVidia je 200% sva u tom pravcu i nema vraćanja, dok drugi nisu i dalje sigurni da je prava odluka da se sukobljavaju s njima na tom polju (što je suludo sa svakog stanovišta) ili da stave novac na druge opcije. Čitava ova AMD ujdurma na CESu djeluje kao ostavljanje odluke za posljednji mogući momenat, i ne mogu reći da ih ne razumijem - mislim da niko nije očekivao do koje mjere se nVidia u stvari naslanja na AI, i jako miješane reakcije na ono što su predstavili mogu sada da daju osnovu konkurenciji kako da se postavi u sljedećem periodu. Intel ima "sreće" što tek sad stižu na bojište i mogu da ućare dobar dio low i mid range kolača dok se AMD osvijesti, ako se ikad i osvijesti.U prevodu, nVidia je sirom otvorila vrata intelu i amd da ih razvale u low i mid klasi.
Podugacka je lista giganata koji su pali misleci da su preveliki i prejaki...I da hoce pametno, nvidia je prevelika i prejaka
Kad se setimo Intela 2006-2016....Podugacka je lista giganata koji su pali misleci da su preveliki i prejaki...
Neko je vec pisao o nVidia periodu Tesla generacije. Ako AMD bude mogao ponovo da ponovi 4850 eru, za čas su u problemu u gaming segmentu. Ali teško da je to sada moguce s obzirom da ista familija vodi i nVidiu i AMD, bukvalno besmisleno.I da hoce pametno, nvidia je prevelika i prejaka. Za cas oni to isprave u vidu Ti i Super varijanti kartica u slucaju da ne budu dovoljno konkurentni.
Znaju trziste, znaju konkurenciju. Nisu od juce i ponudice taman koliko treba za max moguci profit.
Samo zanemari 87% gluposti na ovom topicu, pa ces videt da je AMD i Intel veoma daleko da sustigne i low/mid range grafike nazalost, ne znam ni sa cenom jel mogu da se bore nekakoU prevodu, nVidia je sirom otvorila vrata intelu i amd da ih razvale u low i mid klasi.
izvor.Nvidia will be controlling the distribution carefully, making sure only specific retailers receive stock. Because of this, many B2B dealers and wholesale sellers, especially those working with business customers, might not get any stock at all. The user further added that the only way to buy an RTX 5090 or RTX 5080 at launch will be through ‘end-customer retailers,’ where the demand is expected to be overwhelming.
However, the biggest issues regular consumers will face are scalpers and bots. For those who don’t know, scalpers use bots to buy multiple GPUs instantly, leaving regular buyers with nothing. They then resell the GPUs at much higher prices on eBay and other platforms, forcing people to pay well above the original retail price. This is something we’ve already seen with previous major hardware releases, and the RTX 5090 and 5080 will likely be no exception.
Nij bas da mogu da se pohvale, ali nije ni 72ms... Poznato je da oscilira, a konkretno vezano za ovaj screanshot kad se vec nesto postavlja i analizra, treba pogledati ceo video iz kojeg je ovo izvuceno da bi se nesto zakljucilo, a ne ovih 72ms na 1sec jer zapravo je sve vreme sa DLSS i FG 40~50ms sto je makar meni prihvatljivo za SP igre... Kako vidima za CP2077 najniza sto moze je ~25ms... Tako da skoro duplo vece kasnjenje u odnosu na moguci minimum i nije neka zrtva ako igra radi preko 150fps, a to kasnjenje ne utice ugodno igranje.72ms Latencije na 200 FPS-a lol.
Pogledajte prilog 476620
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari